0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кръвни групи и zабременяване?
« -: Юли 23, 2006, 18:34:30 pm »
Здравейте,
имам следния въпрос: СъЩествува ли връzка между кръвните групи на двойката, оплождането и имплантирането на оплодената яйцеклетка?
Има ли zначение, ако и двамата партньори са с една и съЩа кръвна група?
Благодаря.
Re: Кръвни групи и zабременяване?
« Отговор #1 -: Юли 23, 2006, 18:50:02 pm »
Аз мисля, че няма проблем от каква кръвна група са партньорите. Важен е резус фактора, дали е положителен или отрицателен. Ако и двамата са с положителни резус фактори или и двамата са с отрицателни, няма никакъв проблем. Но ако са с различни имаше значение за бебето и майката, но не е проблем при забременяването. След самото раждане на майката се бие гамаглобулин, ако тя е с /-/, а бебето с /+/. Това се прави да няма проблеми при следващата бременност. При първата не е опасно. За по-сигурно потърси в google за кръвните групи, там пише и за резус факторите. Прочети тук за повече информация: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/657/67/
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

« Отговор #2 -: Юли 23, 2006, 18:56:26 pm »
Мели го обясни това в една друга тема, сега ще я потърся.
Ето я:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=460.0
*
« Отговор #3 -: Юли 23, 2006, 19:23:17 pm »
Благодаря ви zа бърzите отговори.
Знам, че има zначение реzус фактора (на майката) при вече констатирана бременност, но в скороШна дискусия въzникна въпроса, дали не влияят (кр. групи и реzус фактора на партньорите) на самото zабременяване (най-вече при имплантирането).
Тъй като не бях чувала ниЩо подобно, реШих да попитам.
Благодаря ви!
*
« Отговор #4 -: Юли 24, 2006, 08:22:52 am »
Благодаря ви zа бърzите отговори.
Знам, че има zначение реzус фактора (на майката) при вече констатирана бременност, но в скороШна дискусия въzникна въпроса, дали не влияят (кр. групи и реzус фактора на партньорите) на самото zабременяване (най-вече при имплантирането).
Тъй като не бях чувала ниЩо подобно, реШих да попитам.
Благодаря ви!
Таня, аз съм го чувала от лекар, че конкретно при нас забременяване и износване може да се получи по- трудно, защото аз съм О+, а мъжът ми е А-. Моята група прави много силна имунна реакция.
Обаче ние сме целите в проблеми и един по- малко или повече, изобщо не ни притеснява.  :P
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Юли 24, 2006, 09:11:48 am »
Таня, аз съм го чувала от лекар, че конкретно при нас забременяване и износване може да се получи по- трудно, защото аз съм О+, а мъжът ми е А-. Моята група прави много силна имунна реакция.

Може би лекарят на Каффе е прав, но не е задължително да има имунна реакция - аз също съм О+, но имунологичните ми изследвания са абсолютно в норма.
Намерихме нашето синче.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #6 -: Юли 24, 2006, 10:08:02 am »
Цитат
Обаче ние сме целите в проблеми и един по- малко или повече, изобщо не ни притеснява. :P
Цитат
Това ще го напиша като любим отговор в лятната анкета.Много се смях. :balk_50:
« Последна редакция: Юли 24, 2006, 10:10:10 am от skrita »
*
« Отговор #7 -: Юли 24, 2006, 14:14:56 pm »
Благодаря ти Kaffee :D
Щом док е каzал, zначи има zначение 8O. Но най-вероятно проблем може да въzникне индивидуално.
Двойката, zа която става въпрос са кр. група А+ и двамата, и едва ли в това е проблема.

Аz бях останала с впечетление, че при вас неЩата доста са се подобрили и очаквах добри новини, но ниЩо, и това Ще стане!