Ganka, нищо не си разбрала от написаното. Изключително добронамерено е. Не наричам никого " бездетни". Напротив, казвам да не се дразнят, като ги наричат така - за справка: мнението на Marie, че като сме бездетни, да не сме и... (последното и мнение в темата за китайчето и...). Това ме провокира да напиша тези наистина окуражителни думи и който вижда в тях ирония, просто вижда това, което иска. Думата "какичките" има изключително мил и симпатичен, добронамерен смисъл, защото по-големите момичета са като по-големи сестри на по-малките, щом ги окуражават по такъв начин. Нямам представа колко е голямо момичето, а и не ме интересува. Прочетете още веднъж всичко. Щом не искаш да ме познаваш, твое си право. Повече от сигурна съм, че това никога няма да се случи. Честно казано, подобна дребнавост е направо поразителна. Просто казах на момичето да не се фокусира толкова в проблема си, защото тя своята БОРБА ще си я води, но е по-важното да не откачи през това време.Това е моят начин, по който гледам на нещата. Постоянно чета вашите мнения и на никоя от вас не съм си позволила да я критикувам за начина, по който ги приема. Така че, бъдете така добри, и не критикувайте начина, който аз приемам нещата. Това си е мое право и не го натрапвам на никого. Ganka, за твоята БОРБА четох вече на няколко места и уважавам начина, по-който ти си се справила с проблема си. Но това си е твоят начин, а не моят, което не означава, че твоят е правилен, а моят - не. Твоят начин да се бориш е отражение на твоята същност и мироглед, а моят - на моята личност. Абсолютно нормално е различните хора да имат и различни представи за света и по различен начин да си представят пътя към решаването на проблема. Но да ми размахваш пръст и да ме поучаваш - просто нямаш право на това. И на мен ми е писнало да чета за проблемите на някои по сто пъти и в детайли, които не бих искала да знам. Някои не престават да разказват всеки ден какво точно са свършили, но това си е тяхно право и те го правят. Честно казано, изключително съм шокирана от реакцията. Важното е, че момичето е живо и здраво и да се радва на живота, а останалото ще се получа рано или късно. Това беше, което казах, защото така възприемам аз нещата. Не съм си позволила да критикувам нито Ganka, нито rally_g, защото всеки може да утеши другия по своя си начин. Ама, вие, просто надминахте себе си. Все пак, това не се отнася за вас. Още веднъж прочетете (ако искате, разбира се) - няма нито една недоброжелателна дума. Обаче обществената съвест тук, не закъсня да се произнесе. А за "мозъчните системи" - това е едно елементарно сравнение, което не се отнася за вас, а по принцип за хората, защото наистина има изключително глупави хора (но не тук!!!), които са щастливи в неведението си. За първи път срещам подобна дребнавост. Ganka, не знаех, че Зачатие е запазена територия на няколко жени и такива "лоши" като мен нямат място тук. Всъщност, кой ви дава правото, за да кажете дали ми е тук мястото, или не?! Това е изключително недопустимо като отношение към другите! Държала съм се досега изключително мило с всички момичета. Изказвам се за нещата по свой си начин и така, както аз ги виждам и разбирам нещата, както правят всички тук, но аз не си позволявам да ги критикувам. Но да критикуваш отношението ми към кариерата - професионалното развитие и да ме съдиш за това, че то е важно за мен - е, ти доста си превиши правата и надмина всички граници. Ами, напишете в началото "Кодекс на идеалната членка" в Зачатие и форума; определете какво да се говори по определени теми и с какъв тон и ако от вас зависи, то май нямам шанс да имам достъп тук. А забележката за слабите жени направо ще ме умори от смях. Абе, момиче, ти от шега не разбираш ли, бе? За първи път попадам в аудитория, която всичко приема и отнася за себе си. Когато говорех за слабите жени, подчертах, че става въпрос за моите бивши БГ колежки, които са наистина много кльощави и суетни на тази тема и темата беше в "На кафе". Не мога да повярвам, че тук има толкова силна и дребнава "морална полиция", която се е наела да бъде будната съвест. Ако трябва да изреждам на мен кои мнения и защо не ми допадат, ще трябва да изпиша няколко страници. Някои хора наистина ме дразнят, защото не престават да натрапват своята драма на другите, но си мълча и не критикувам никого, защото съзнавам през какво преминават и явно имат нужда от повечко внимание тук. Чета форума от година вече и за това време наистина доста ми писна от много неща, но си мълча, защото не ми пука нито за тези хора, нито за мненията им, които не само не споделям, но и не ме интересуват. Чета от любезност само това, което ми е интересно. А някои хора не спират да повтарят все едни и същи неща. Но си мълча, не ги критикувам, защото съзнавам, че това е техният начин на мислене и мироглед. Абсолютно съм шокирана от факта, че някой си позволява да критикува друг само защото не му харесва мнението му. Тези неща май се преодоляват в ранна възраст - търпимост към чуждото мнение. Наистина съм шокирана от ненужната цензура тук. След всяка моя написана дума изскача някой и ти казва, че си избрал грешната дума. Ами, нямам думи.
P. S. За онези, които се чудят защо "негър" е обидна дума. Да кажеш на черен в Щатите или в UK, че е "негър" е равносилно да му кажеш, че е роб и презрян човек. Тази дума е събрала в себе си цялото презрение и унизително отношение към черните през вековете. За това в тези две страни могат да те съдят за тази дума. В САЩ я заменят с афроамериканец, а в UK с british или името на конкретната страна, от която идва. "Негър" е понятие и реалия от живота и историята на тези две страни, а не от историята на БГ и затова БАН няма отношение към темата. Никога в историята си БАН не е забранявал или разрешавал определена лексика. Думите отмират или възкръсват за живот от речевата практика. БАН има други функции и не се занимава с подобни неща. Не правим добра услуга на Зачатие, като не сме внимателни към тези неща.
Венера, мила, повярвай ми с цялото си сърце съм с теб и ти пожелавам всичкото щастие на света, но ти го пожелах по моя си начин, който ти може и да си разбрала. Бори се, но не се вманиачавай и не откачай, защото ти си по-ценна сега и днес. Успех!