0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ами в общи линии заглавието ми издава терзанието! Бог ми е свидетел колко много го искам! И аз и моето момче. Но това не ме избавя от страховете ми! Главата ми се пълни с  хиляди въпроси и страхове като си  помисля за това. Бременността трябва да е един прекрасен период от живота на жената! А аз, успоредно с всички мъки да достигна до това състояние :) (ако мога така да го нарека) си умирам от страх. Страх от всичко! Дали ще е наред бременноста, дали пак няма да е  извънматочна (за тези, които не знаят вече имам три), и дали ако си е на място по-късно няма да се появят проблеми, и ако не се появят проблеми дали пък всичко на бебето ще е наред.......... ОХХХХХХ и така до безкрай! Знам, че трябва положително мислене и се опитвам, но притеснянията надделяват.... :( Споделете при вас как е? Имате ли такива моменти на страхове? Уж толкова го искам, пък ме наляга панически страх? Нормално ли е?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: СТРАХОВЕ И БЪДЕЩА (ДАЙ БОЖЕ) БРЕМЕННОСТ
« Отговор #1 -: Юли 23, 2006, 17:52:28 pm »
Ами да не се повтарям, прочети ТУК.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #2 -: Юли 23, 2006, 18:15:16 pm »
Венера,

аз мисля, че е нормално за всички нас проблемно забременяващите/износващите да изпитваме страхове и терзания докато не хванем в ръцете си детенцето си и не се уверим, че е невредимо. Пък, предполагам и след това ще продължаваме да "бдим" над него/нея като квачки, което незнам доколко е добре, но имайки предвид през какво сме преминали, знаейки за рисковете и т.н. ми се струва напълно естествено.
И все пак, не е лошо да се стараем да мислим позитивно :D
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #3 -: Юли 23, 2006, 19:01:33 pm »
Имаме разбира се...
Ако си се борил дълго и е било трудно едва ли като забремееш,
можеш да се успокоиш, че всичко вече ще е лесно оттук нататък.
Ако си имал усложнения, завършили с неуспех...е как да не те е
страх - няма как.
Всеки ти казва да не се тревожиш и е прав, защото като се тревожиш,
не си помагаш изобщо, но на мен ми е много трудно това с
положителното мислене. Ето, при тази си бременност, още не съм
се зарадвала истински. Единствено при последното посещение при
лекаря, като ми каза за трета поредна седмица, че имаме сърдечна
дейност, малко си поотдъхнах, но пак с едно наум - мисълта в главата
 ми беше "сърцето му бие...все още..." Стоиш и чакаш. И се молиш.
Само страхове са оттук нататък, но дай боже да ги изпитаме всичките
и да са неоснователни!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #4 -: Юли 23, 2006, 19:29:48 pm »
Ами да не се повтарям, прочети ТУК.
Лали, това което си написала е страхотно...и е самата истина.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Юли 23, 2006, 20:00:42 pm »
В темата на Лали, мисля че съм се разписала.
Да добява, че и аз имам много и различни страхове. Ето, сега ме е страх не от изследването, а от резултата от цветната снимка, която ми предстои през септември месец.
Страх ме е в дните преди идването на цикъла: ако  се окаже, че съм бременна ме е страх от въпросите, поставени в първоначалния постинг, а когато се сблъскам с поредното си и ежемесечно разочарование, че не съм бременна идва страха от неизвостността и от това, че незнам колко дълго ще продължи периода на мъки за борбата за дете - родено или осиновено .
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #6 -: Юли 23, 2006, 21:01:56 pm »
Вени, след толкова битки за едно дете, няма начин да не те е страх. Ще ти кажа аз какво чувствах ден след ден през тези 9 месеца, докато бях бременна. Всяка сутрин, събуждайки се, благодарях на Господ, че все още го усещам и че мърда. До 4 месец се питах, защо нищо не усещам, защо не мърда вече. След 4и - а сега като мърда, дали всичко е наред??? В деня на 3D ехографията си мислех - ами ако сега ми кажат, че има малформации? Какво ще правя, как ще се изправя от такъв удар? Казаха ми, че няма синдром на Даун. Успокоих се. До следващия преглед. Между два прегледа паднах на улицата... Мислех си - край, направих му нещо... Лекарката каза всичко е наред... Живо е, расте, мърда... След всеки преглед се прибирах разплакана от щастие, че всичко е наред, че се развива добре. Дойде следващия 3D преглед. А сега дали всичко ще е наред??? Бъбреците, сърцето... дали ще работят добре??? И този етап минахме... Позволих си да мисля, че всичко ще е наред. Последни прегледи... Бебето не се обръща... Стои с главата нагоре... Предстои ми секцио... А ако стане нещо? Ако не ме хване упойката? Ако порежат бебето? Ако ... Денят на операцията доиде... Спокойна, уверена, че всичко ще е наред... Алергичен шок от упоиката... Видях си детето... Мисъл, която мислех, че ще е последна в живота ми - Красив е, мога да умра спокойна... Прибрахме си го в къщи... Диша ли, яде ли...расте ли? Толкова много въпроси... Слава Богу, всичко е наред... за сега... до нова криза...
Никога няма да те остави страха. Ще живее в теб, ще го отглеждаш...ще те гризе...ще го забравиш някой ден и само насън ще се сещаш за него... Такъв е живота просто, вечен кръговрат
« Последна редакция: Юли 23, 2006, 21:15:40 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #7 -: Юли 23, 2006, 21:38:43 pm »
Мила Венера, послушай какво ти казват какичките тук! Повечето го казват от изстрадан опит и са много прави! Обичам повечето момичета тук (с доста от тях ми се иска и да се запозная), без да ги познавам, защото и на мен, бившата анонимна доскоро, ми помогна като цяло общият доброжелателен тон. Забелязах, че има и няколко "груби и зли манипулаторки", но ти тях не слушай!  Никога, никога не си позволяй да мислиш за себе си като за по-малоценен човек само защото детеродната ти система не работи постоянно перфектно. Не обръщай внимание на хората, които използват думата "бездетна жена", защото това е гаден начин да ти внушат, че и ти си обречена и да те манипулират, че си като тях. Мисли за себе си като за личност, която е много повече от една детеродна система само. Детето е важно нещо, но него все още го няма и ти трябва да запазиш и да развиваш себе си като личност. Не се поддавай на общата драматична психоза, че щом засега не се получава бебето, то ти трябва да си задължително нещастна и че ако не си нещастна постоянно, то си лош човек. Извади от себе си страха си и на негово място постави надеждата. Развивай се комплексно като личност  междувременно и не се втренчвай толкова в това, което нямаш, а акцентирай на това, което имаш. Както казах и в една друга тема: На много хора не им функционира мозъчната система например добре, но са много по-щастливи в незнанието си на много неща. Ние не сме "дефектни" само защото все още нямаме бебета. Трябва да намериш сили да оцелееш емоционално и психически. Трябва да сме благодарни на Бог за всеки ден, защото той ни е подарък. Обърни се към нещата, които ти доставят радост и те правят щастлива и остави останалото в Божиите ръце, защото целият този товар е твърде голям за нашите малки, женски плещи. Успех ти пожелавам!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #8 -: Юли 23, 2006, 23:31:38 pm »
Jasminass, виж, не те познавам, и за моя огромна радост не искам да те познавам, споделям го честно и без болка в сърцето. Тук, много от момичетата ги харесвам, обичам, подкрепям и болея за тях. Плакала съм с много от тях, радвала съм се с много от тях... Имам винаги тяхната безусловна подкрепа, както и те моята. Не знам каква си, нито какво те води тук - вярно, този форум е отворен за всички и всеки, който има някакъв проблем е добре дошъл тук. Но не желая да търпя да ме наричат бездетна, както и някое от момичетата тук. ВСЯКА ОТ НАС ЩЕ СТАНЕ МАйКА; ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е - КОГА! Не желая да чета мненията ти, в които се опитваш да нараниш още повече момичетата. Никой, никога няма право да употребява такива думи тук! Колкото до квалификациите ти - стига вече! Употребяваш думи, които нараняват! Ако ти не се усещаш, мисля, че е крайно време някои да ти го каже. Ако на теб не ти" функционира мозъчната система например добре", то не означава че на момичетата тук не функционира. Никоя от нас не е загърбила кариерата си, но всяка от нас иска дете. Всяка една от нас тук е осъзнала, че не е само "една детеродна система". Всяка от нас обожава мъжа си и желае да бъде майка. С тях сме и в лошор и в добро. Обичаме се такива, каквито сме. Дори и нереализирани или добре развити. Всяка една от нас е готова да направи всичко, за да има дете. И не ми говори, че една кариера е нещо толкова важно или е по-важно от това да направиш мъжа си горд баща. Това че сме благодарни на деня, че го има, не означава да се задоволим само с това. Ако не воюваш със съдбата, не може да очакваш, че ще получиш всичко на готово. И моля те, умолявам те, ако наистина си намерила помощ тук - мери си думите и се замисли преди да напишеш и една сричка дори... Моля те!

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #9 -: Юли 23, 2006, 23:42:37 pm »
Мила Венера, послушай какво ти казват какичките тук!

8O, защо пък какичките? Аз и Натали, например сме и връстнички и какво от това. Безкрайно ми е неприятно, когато чета мнения, които омаловажават проблема ми само заради възрастта. Момичето е преживяло извънматочна бременност - това е сериозно независимо дали си на 20, 30 или 40.
Жасмина, не искам да изглежда все едно се захващам за всяка една дума, не те познавам, допускам че нямаш лоши намерения. Не ми допадна постингът ти и в темата за отслабването - в България всички жени били необикновено слаби, това че съм 50 кг., а искам да бъда 46 си е лично моя работа, както и това, че съм на 26 г., боря се със стерилитета си от 2 години и не мисля да си затворя очите пред проблемите си, само защото не съм на 35. Както и това, че някои момичета просто не желаят да си осиновят деца от ромски произход не ги прави фашисти/расисти - това е тяхно право и избор. Моля те само, не ни квалифицирай.
Иначе, звучиш много интелигентно и съм сигурна, че си добър човек. Надявам се, да не останеш с лоши чувства, наистина нямам желание нито да се заяждам с теб, нито да влизам в спор. Всеки с мнението си :D
« Последна редакция: Юли 23, 2006, 23:49:51 pm от rally_g »
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #10 -: Юли 24, 2006, 01:09:06 am »
Ganka,  нищо не си разбрала от написаното. Изключително добронамерено е. Не наричам никого " бездетни". Напротив, казвам да не се дразнят, като ги наричат така - за справка: мнението на Marie, че като сме бездетни, да не сме и... (последното и мнение в темата за китайчето и...). Това ме провокира да напиша тези наистина окуражителни думи и който вижда в тях ирония, просто вижда това, което иска. Думата "какичките" има изключително мил и симпатичен, добронамерен смисъл, защото по-големите момичета са като по-големи сестри на по-малките, щом ги окуражават по такъв начин. Нямам представа колко е голямо момичето, а и не ме интересува. Прочетете още веднъж всичко. Щом не искаш да ме познаваш, твое си право. Повече от сигурна съм, че това никога няма да се случи. Честно казано, подобна дребнавост е направо поразителна. Просто казах на момичето да не се фокусира толкова в проблема си, защото тя своята БОРБА ще си я води, но е по-важното да не откачи през това време.Това е моят начин, по който гледам на нещата. Постоянно чета вашите мнения и на никоя от вас не съм си позволила да я критикувам за начина, по който ги приема. Така че, бъдете  така добри, и не критикувайте начина, който аз приемам нещата. Това си е мое право и не го натрапвам на никого. Ganka, за твоята БОРБА четох вече на няколко места и уважавам начина, по-който ти си се справила с проблема си. Но това си е твоят начин, а не моят, което не означава, че твоят е правилен, а моят - не. Твоят начин да се бориш е отражение на твоята същност и мироглед, а моят - на моята личност. Абсолютно нормално е различните хора да имат и различни представи за света и по различен начин да си представят пътя към решаването на проблема. Но да ми размахваш пръст и да ме поучаваш - просто нямаш право на това. И на мен ми е писнало да чета за проблемите на някои по сто пъти и в детайли, които не бих искала да знам. Някои не престават да разказват всеки ден какво точно са свършили, но това си е тяхно право и  те го правят. Честно казано, изключително съм шокирана от реакцията. Важното е, че момичето е живо и здраво и да се радва на живота, а останалото ще се получа рано или късно. Това беше, което казах, защото така възприемам аз нещата. Не съм си позволила да критикувам нито Ganka, нито rally_g, защото всеки може да утеши другия по своя си начин. Ама, вие, просто надминахте себе си. Все пак, това не се отнася за вас. Още веднъж прочетете (ако искате, разбира се) - няма нито една недоброжелателна дума. Обаче обществената съвест тук, не закъсня да се произнесе. А за "мозъчните системи" - това е едно елементарно сравнение, което не се отнася за вас, а по принцип за хората, защото наистина има изключително глупави хора (но не тук!!!), които са щастливи в неведението си. За първи път срещам подобна дребнавост. Ganka, не знаех, че Зачатие е запазена територия на няколко жени и такива "лоши" като мен нямат място тук. Всъщност, кой ви дава правото, за да кажете дали ми е тук мястото, или не?! Това е изключително недопустимо като отношение към другите!  Държала съм се досега изключително мило с всички момичета. Изказвам се за нещата по свой си начин и така, както аз ги виждам и разбирам нещата, както правят всички тук, но аз не си позволявам да ги критикувам. Но да критикуваш отношението ми към кариерата - професионалното развитие и да ме съдиш за това, че то е важно за мен  - е, ти доста си превиши правата и надмина всички граници. Ами, напишете в началото "Кодекс на идеалната членка" в Зачатие и форума; определете какво да се говори по определени теми и с какъв тон и ако от вас зависи, то май нямам шанс да имам достъп тук.  А забележката за слабите жени направо ще ме умори от смях. Абе, момиче, ти от шега не разбираш ли, бе? За първи път попадам в аудитория, която всичко приема и отнася за себе си. Когато говорех за слабите жени, подчертах, че става въпрос за моите бивши БГ колежки, които са наистина много кльощави и суетни на тази тема и темата беше в "На кафе". Не мога да повярвам, че тук има толкова силна и дребнава "морална полиция", която се е наела да бъде будната съвест. Ако трябва да изреждам на мен кои мнения и защо не ми допадат, ще трябва да изпиша няколко страници. Някои хора наистина ме дразнят, защото не престават да натрапват своята драма на другите, но си мълча и не критикувам никого, защото съзнавам през какво преминават и явно имат нужда от повечко внимание тук. Чета форума от година вече и за това време наистина доста ми писна от много неща, но си мълча, защото не ми пука нито за тези хора, нито за мненията им, които не само не споделям, но и не ме интересуват. Чета от любезност само това, което ми е интересно.  А някои хора не спират да повтарят все едни и същи неща. Но си мълча, не ги критикувам, защото съзнавам, че това е техният начин на мислене и мироглед. Абсолютно съм шокирана от факта, че някой си позволява да критикува друг само защото не му харесва мнението му. Тези неща май се преодоляват в ранна възраст - търпимост към чуждото мнение. Наистина съм шокирана от ненужната цензура тук. След всяка моя написана дума изскача някой и ти казва, че си избрал грешната дума. Ами, нямам думи.

P. S. За онези, които се чудят защо "негър" е обидна дума. Да кажеш на черен в Щатите или в UK, че е "негър" е равносилно да му кажеш, че е роб и презрян човек. Тази дума е събрала в себе си цялото презрение и унизително отношение към черните през вековете. За това в тези две страни могат да те съдят за тази дума. В САЩ я заменят с афроамериканец, а в UK с british или името на конкретната страна, от която идва. "Негър" е понятие и реалия от живота и историята на тези две страни, а не от историята на БГ и затова БАН няма отношение към темата. Никога в историята си БАН не е забранявал или разрешавал определена лексика. Думите отмират или възкръсват за живот от речевата практика. БАН има други функции и не се занимава с подобни неща. Не правим добра услуга на Зачатие, като не сме внимателни към тези неща.

Венера, мила, повярвай ми с цялото си сърце съм с теб и ти пожелавам всичкото щастие на света, но ти го пожелах по моя си начин, който ти може и да си разбрала. Бори се, но не се вманиачавай и не откачай, защото ти си по-ценна сега и днес. Успех!
« Последна редакция: Юли 24, 2006, 03:28:23 am от jasminass »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #11 -: Юли 24, 2006, 07:41:34 am »
Джасминас, на мен пък ми писна да ти чета критиките. Моля модовете да си свършат работата.
Като сме мрънкащи, хленчещи и незнам си какви още - какво търсиш тук?  Четеш съобразно интересите си - ОК!
Но като не ти харесва нашата аудитория, ако обичаш не ни разваляй рахатлъка и раздумката с твоите квалификации и съждения и престани да пишеш.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Юли 24, 2006, 09:01:24 am »
Не излизайте извън темата за страха.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #13 -: Юли 24, 2006, 10:04:24 am »
Jasminass, единствено от добро желание и чувство към Венера няма да коментирам поста ти. Просто не желая да влизам в полемика. Имам много какво да кажа по това, което си написала, но не му е тук мястото.
Вени, мила, желая ти от сърце много кураж и сили да се справиш със ситуацията! Не се притеснявай, ще бъдеш много добра майка! И ще бъдеш най-щастливата! Само въпрос на време е кога ще стане! Късмет и те прегръщам най-топло и с много вяра в сърцето!  :bighug: :balk_21:

*
« Отговор #14 -: Юли 24, 2006, 10:55:58 am »
Момичета, не съм чела постингите на Жасмина, които коментирате, но не видях нищо лошо да е написала  тук в тази тема. Няма причина да я укорявате.
Вени, определено страхът никога не спира, тази тема на Лали си я препрочитам непрекъснато и всеки път ми въздейства, направо си мисля да я ковнем някъде в някой от подфорумите. Може би от момента в който сме взели решение, че искаме да станем майки ще бъде винаги така - докато сме живи. А това дълго очакване просто ни кара да ценим повече нещата и още повече да се тревожим. Сигурна съм, че ще бъдеш прекрасна и грижовна майка!
« Последна редакция: Юли 24, 2006, 11:41:02 am от cygnus »
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #15 -: Юли 24, 2006, 12:35:13 pm »
Жасмина,

писах ти на лични, за да не разводняваме още повече темата на Венера26. Не съм разбрала, че и "какички", и изказването ти за теглото са на шега. Извинявам се, възможно е да приемам нещата твърде навътре и твърде лично понякога. Абсолютно добронамерена съм и не искам да влизам в конфликти, изморих се от такива.
Аз се оттеглям от темата.
Вени, извинявам се и теб:)
« Отговор #16 -: Юли 24, 2006, 13:20:02 pm »
Благодаря на всички ви за мненията! И темата на Лали е наистина много точна и истинска. Зная и осъзнавам, че е нормален този страх, но просто на моменти имам чувството, че е по-силен от мен. Именно затова и пуснах темата. И още веднъж ви БЛАГОДАРЯ, че ми помогнахте  да погледна нещата и през вашите очи. Прегръщам ви силно  :bighug:
*
« Отговор #17 -: Юли 24, 2006, 13:23:28 pm »
Тука и аз нещо не схванах.  8O
Аз със Жасмина си се джафкам с "най-добро чувство" в темата за осиновяването, ама това си е водене на спор.
Тук, не виждам нищо обидно в нейния пост, нито желание да обиди някой, даже напротив, думите й са много мили.
Девойки :balk_21: :balk_21:, не е лошо момичето бе, не се заяжда, според мен, иска да е мила - то се вижда.
В очакване ....
*
« Отговор #18 -: Юли 24, 2006, 15:49:14 pm »
Жасминаааааааааас, Жасминааас....
Наака се едно хубаво в онази тема, сега дойде в тази да акаш...И на Венера да оплескаш и осмърдиш споделената лична болка с твоите абсолютно неадекватни глупости...Хайде, ако обичаш, да се върнеш в онази, да ти обясня колко си предсказуема в очите на кака си Мари-злата и груба манипулаторка!...Ако ти стиска де, като те гледам така си освен всичко друго и страхлива... Само като си помисля как се измъкна от онази тема без дори да подхвърлиш едно руло тоалетна хартия на излизане да позабършем след тебе...Остави ни там да си запушваме носовете и да ни люти на очите и се прехвърли тук! Егати продуктивната наторителка на теми се явяваш!
кака ти Мари-истински груба и истински зла този път! :witch:
Alexandra
*
« Отговор #19 -: Юли 24, 2006, 15:59:54 pm »
Стига вече бе :)
Да се придържаме към темата на Венера.