Аз преди 5-6 години имах проблем с кожата - на лицето и гърдите ми излизаха пъпки, които си бяха акне. Смятам, че подходът на кожния лекар, при която ходих, не беше съвсем правилен. Ок, мазилата помагат, но съм убедена, че проблемът е вътрешен. Тогава не съм вземала витамини и минерали допълнително. Също така смятам, че този проблем, който стана видим чрез кожата, може да е довел и до трудното забременяване, което стартирахме малко след това.
Сигурно знаеш, но и аз да кажа, че трябва да пиеш Б9, Б6, Б12, вит. Ц, вит. Е, вит. Д, вит. А (бета-каротен), омега 3, Q10, цинк, желязо, инозитол, и магнезий също се препоръчва, ако имаш дефицит. Цинкът е от особено значение за акнето. Също и пробиотици е хубаво да вземаш. Предполагам, Лейди, че пиеш комбинирани витамини? Ако не, всички тези поотделно вземаш. Аз така правех, макар че си ги правех на курсове - някои са по-полезни първата половина на цикъла, някои втората половина. Делях ги така и ги пиех със съответната пауза, защото все бързах да забременея и нямах време да си ги пия спокойно непрекъснато поне 3 месеца. Така разсъждавах тогава. Но не че е станало веднагически на момента. Вярна е приказката за бързата работа...
Пиех и мака (първа половина), витекс и див ям (втора половина). Може нещо да забравям от нещата , които съм пила. Ако се сетя още нещо, ще пиша.