Лейди, радвам се, че тръбите са ок и АМХ ти е високо. Възможно е да се е повишило от добавки, които пиеш или начин на живот. На мен ми казаха, че не вярват на лаборатория Рамус - там АМХ беше ми излязло 6 и нещо. После в клиниката, като пуснах след 3 месеца, беше 2 и нещо. Беше и след една лека стимулация с Фемара за инвитро. Така че, възможно е от лабораториите да е разликата, но може и от подобрение на организма ти. Но така или иначе си е ок. Сега следващия месец биопсия ли ще правиш?
Относно ТСХ, и аз не можах да намеря конкретно това за покачването. Има статии, в които пише, че нещо тиоридно се покачва, което повлиява ФТ3 и ФТ4 и вече оттам ТСХ. Но пише, че може да се покачи, а не че е задължително и било свързано с ЧХГ хормона. Обаче наскоро говорих с една приятелка и тя ми разказа как прекараният Ковид й се е отразил. Тя роди миналата година второ дете и по време на бременността се е отключил Хашимото - имала е стойности до 7 или 9 на ТСХ и повишени антитела преди лечението. Останала е на хапче след раждането и след като прекарва Ковид, ТСХ е скочило над 100, а антителата над хиляда. В тази връзка си мисля, че е възможно ТСХ да скача в резултат на имунната система. Но това е мое предположение, не съм чела научна литература.