Павла, да, с вода трябва да се пие. Аз преди години бях чела така за вода с лимон да се пие сутрин на гладно - че прочиства организма. Не съм го правила редовно, но като се сетя, правя. Също има ефект да се отиде по голяма нужда... И въпреки, че е кисел лимонът, така с вода има ефект. И чайче с повечеко лимон върши също работа. Иначе съм се замисляла, че ако пия много алкална вода (Ph 9.3, че и нагоре има), това ще алкализира организма. Откакто съм бременна сега, се опасявам дали е полезно да пия такава вода, тъй като за бебета препоръчват изворна, която е с Ph 7,7. Но като цяло не пия само един вид вода - а и също пием изворна от село, която не знам с какво Ph e.
Иначе не съм вегетарианец. Не съм и супер месоядна. Обичам може да се каже всички видове зеленчуци, плодове и ям повече тях. Месото не е всеки ден и само чисто месо мога да ям - без сланина, ципи и други меки работи. Е, има кайма ям, пък то там ако не е смляно месо, не се знае какво има. Но аз съм чувала, че месото в крайна сметка води до окисляване. Тъй че не знам от какво е тази стойност, а и си мисля, че не е никак зле. Ама Сигридов обикновено преиграва.
Ние ходихме на Демир Баба Теке, то е по към моя край. Там трябва да се легне на един камък, който бил от траките, за засилване на фертилитета на жената - да има деца. Ами след аборта 2019 г. отидохме и легнах. Нещата се случиха след 1,5 години. Иначе след аборта 2018 г. също ходих, но случайно, и тогава при разходката ни казаха за този камък, ама мен нещо не ми хареса да лягам там. После обаче от отчаяние, специално за това отидохме.
А пък за овулацията, когато ходихме в Олимед и докторката се опитваше да разбере какво се случва с мен, за да не забременявам, каза да пускам всеки ден LH и E от 13-ти ден, за да се види как се движат около овулация. То беше едно ходене 5 дни от понеделник до петък и едвам в петък LH тръгна да се качва, а същата лаборатория не работеше през уикенда. Ама аз отде да знам, че ще ми закъснее овулацията - сигурно е била 18-19 ден. Там, обаче, мерните единици бяха в хиляди за естрадиола. След 3 месеца докторката направи стимулация с Кломифен и тъй като бях в Русе, пак каза да пускам LH и E определени дни (9-11 ден) след като свърших хапчетата и по стойностите на естрадиола определи кога да си бия Хориомона. Всъщност беше ме видяла на 6-7 ден някъде - имаше 2 по-големи фоликула. И така тогава забременях успешно (2018 г.).