Днес следобяд прокървих. Обадих се веднага в клиниката и казаха да отидем. Привечер ме прегледа доктора и видя сак и ембрион. Измери ембриона и каза, че отговаря на 6 г.с. и 1 ден (както си смятам и аз), а иначе той смята по-сложно при инвитро и изчислява да съм 6 г.с. и 5 дни.
Засече и сърдечна дейност - 116 удара. След това и ми показа как бие сърчицето и аз го видях
Каза, че има малко отлепване, и че има хематом зад сака и от него е кървенето. Не му казах, че съм ходила при друг доктор преди това. Попитах дали е само един сак и той каза - да. Повече не попитах. А той много се радваше, че е станало. Обаче, за съжаление, не дава гаранции за напред. Каза, че видим как ще се развие. А аз като видях, че кървя, първо плаках, после се приготвих да ходя и накрая почнах да гледам напред за следващия опит и какви изследвания още ще правим. Бях го отписала... Много се зарадвах, като каза, че има сърдечна дейност.
Добави ми към терапията дуфастон - 3*1, отмени Натаспина и Агапурина. Остана за разреждане само Фраксипарин/Клексан 0.4 (каквото намеря). Попитах дали хематомът не е от сгъстяване на кръвта, той ми отговори, че е точно обратното - от прекалено разреждане. Вярно ли е това? А днес дето кървих от носа - дали не е от разреждане на кръвта? Други пъти, когато съм засичала да ми кърви носа, е, когато съм пила АП.
Също се чудя дали той правилно вижда хематом, дали не е другия сак, дали той не изтича? Ама чак пък толкова да не различава двете неща, ме съмнява.
Като се прибрахме почти нямаше кръв, само малко зацапване. Не сега преди малко пак имаше. Много се притеснявам.
Вика ме пак след 2 седмици. Междувременно си записах час при доц. Конова - иска ми се да чуя още едно мнение за терапията.