WideD, връзката между гена MTHFR и аспирина е, че недоброто усвояване на фолиевата и Б12 може да доведе до покачване на хомоцистеина в кръвта, което да доведе от инсулти и инфаркти. За да се предотврати неблагоприятният ефект от хомоцистеина, се препоръчва аспирин. Но нивата на хомоцистеина могат да се следят и регулират от приема на Б9, Б12 и Б6 (най-вече) и може да не е необходимо да се приема аспирин. Сигурно си има и други причини и ефекти от приема на аспирин, но това е една от тях.
Честно казано не знам на кого да се довериш за тези лекарства - един препоръчва, друг отхвърля, шантава работа. Аз имам същата терапия от доц. Русев. Минах през периоди на прием на аспирин през ден след овулация. Други периоди, когато пиех Натаспин. Все резултатът нула. А сега в клиниката в Тутракан са привърженици на Натаспина и само него изписват, изобщо не подкрепят аспирина. И за д-р Сигридов същата работа - на някои пациентки им се кара защо пият аспирин, на други казва, че е задължително да го пият.
Странно е, че си продължила да пиеш дуфастон, след като си ходила на консултация при доц. Русев. При мутация в гена MTHFR той категорично забранява дуфастона.