0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #920 -: Юни 09, 2021, 17:03:06 pm »
Маги, тя се разтяга доста, аз съм я свила до средно положение. Пробвах веднъж разтворена да я сложа, но тя Криси не може да заеме удобна поза така. А как се слага бебе на гръб без помощ?
Тери, каквито и планове да си правиш сега не се навивай твърде много. Когато се роди той ще ти покаже какви са нуждите и възможностите му и ти само ще го следваш и понякога леко насочваш.

*
« Отговор #921 -: Юни 10, 2021, 08:22:53 am »
 Лято, това е клипче за слагане на гръб https://www.youtube.com/watch?v=f0uUEQ2YD_Q

Ето това е клипче за чести грешки при използвае на раница https://www.youtube.com/watch?v=UxMRk4A_4TY

Тази жена е се занимава само с ергономични раници, и от нея съм видяла най-хубавите клипчета за раничка. Носейки Криси на пред също така променяш позата за теб, не само за нея и по този начин ти тежи повече, отделно че гърба е изправен, платката е по-къса и  т.н. неща които не са ОК за бебето.

*
« Отговор #922 -: Юни 10, 2021, 08:34:49 am »
Момичета, помня, че някои от вас правиха пюрета за бебетата. Каква е технологията, че чакам скоро зарзавата в на нашите двора. Не че не пръскат зеленчуците и плодовете, ама знаем колко ги пръскат и като си ги имаме в двора е грехота да се скапват.
Една приятелка ми каза така: попарва се  плода/зеленчука за минута във вряла вода, след това се потапя в студена, за да се обели лесно. Чистят се костилки, семки, люспи. Слага се в буркан и се стерилизира на вряща вода. Пасиране преди хранене. Достатъчна ли е тази термична обработка и слага ли се всъщност вода в буркана, както при кисели краставици примерно?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #923 -: Юни 10, 2021, 09:38:38 am »
Тери,има и едно филмче за откачалки ,които ровят за наакани памперси в контейнерите.Луди много има .
Ние като сме били на пелени прани на ръка ,не е било по-добре.Ръчното пране не сваля препарата на цяло ,ама и бабите ни и ние родихме.Харесва ми как четете и се интересувате,но на теория е едно ,на практика друго.За мен най-важното е да сме щастливи и спокойни ,да имаме време и за себе си ,ако ЕБХ би ми дало това щях да го приложа .
Толкова съм си облекчила живота,че благодаря на висшите сили за начина по който живея и се чувствам.
Това бланширане на зеленчук не ми звучи достатъчно за да се пасира после.
*
« Отговор #924 -: Юни 10, 2021, 10:50:02 am »
Тери, някой правят като компот, а други ва пари. Тоест-пасират, замерят, сгъстява и затваряш в буркани. Като мармалад.
Замразяването е най-добре за мен. 9м има годност, горе долу.
*
« Отговор #925 -: Юни 10, 2021, 10:55:52 am »
Май компот ще правя аз. Нямаме такъв фризер.
Иначе то и сурово може да се пасира, аз се чудих по-скоро колко сурово понася бебешкия стомах.
Павла, в olx последните 2-3 дена са качили разни евтини летни колички. Предполагам черно с розово не те притеснява като цвят.
*
« Отговор #926 -: Юни 10, 2021, 11:08:29 am »
Направи си пасирани плодове и ги завари тогава. Компотът дава фира. Ако не мислиш за ЗВБ, това е по-добре, а и после можеш в палачинки, кексове и тн да слагаш.
Аз да намеря полет, че нашите ги анулираха. После количка.
*
« Отговор #927 -: Юни 10, 2021, 12:48:09 pm »
Благодаря ти, Маги. Полезно ми е много.
Тери, чувала съм, че плодовете ги варят на пара преди да ги пасират (ябълки, круши и т.н.). Това, за което ти говориш си е бланширане според моите знания за кулинарията. А няма ли книжки по темата. Убедена съм, че сред всички книги за детско хранене и захранване ще има и рецепти за бурканчета освен за прясна храна.
Редакция:
Това е нашата раница. Намерих си някои грешки. Носим понякога и двамата с мъжа ми и заради различната физика се налага всеки да си я наглася преди носене, а най-често нагласяме само коланът около кръста. Ще се пробвам пак скоро, може би във Варна. Но все пак количката ще си е с нас. Всъщност раницата винаги стои в количката в случай на нужда или когато просто искаме да се гушкаме.
« Последна редакция: Юни 10, 2021, 13:46:26 pm от Лято »

*
« Отговор #928 -: Юни 10, 2021, 14:24:35 pm »
Тери, ще ти кажа аз как правих.Плодове, зеленчуци, всичко без картофи го слагах в уреда, изчаквах да се свари хубаво, после пасирах, слагах в бурканчета и подварявах.Тези бурканчета надписвах и имат годност от 3 до 6 месеца.Но бурканчета от детска храна старите, новите не прилепват добре капачките.За мен това беше лесно, защото нямахме голям фризер, но имаме маза.По същия начин и плодовете, после си ги слагах в кисели, кремчета и т.н. а зеленчуците в крем супи.Също ако варя домашно животно после бульона замразявам във формички за лед и като правя манджата слагам бульон.

*
« Отговор #929 -: Юни 10, 2021, 14:52:14 pm »
 Ето ни и нас. Успях да я сложа, но не и да я сваля. А и не си нагласих платното между крачетата ѝ хубаво. Но исках само да пробвам как се слага на гръб без помощ.

« Отговор #930 -: Юни 10, 2021, 15:23:18 pm »
Лято, и на мен много добре ми изглежда разпределението апартамента, пожелавам бързо да се случат нещата и скоро да си живеете там щастливо с още едно бебе.

Аз много се бях навила за ЕБХ, ноо сега изобщо не ми се занимава, та Борис тежи вече 6.6 кг, как да го държа по 100 пъти на ден над нещо си, не става тежи ми, мързи ме и не ми се занимава и с това.
Той пак имаше температура цял ден вчера и през нощта преди това от ваксините, тази нощ нямаше, но яде цяла нощ на 2 часа и пак не спа спокойно, съответно и аз не спах хич 2 нощи ии 🥴
Около нас за съжаление не намирам библиотека да пробвам раници за бебеносене , а се оглеждам вече , още ни е удобен и слинга , но ми се струва, че като натежи още малко ще е по- добре с раница. Харесала съм Лени, но не знам дали реално ще са ми удобни.

В понеделник бяхме на преглед при доктор по метаболитните заболявания и при диетолога ( обичам я тази жена, без нея не знам какво щях да правя, огромна подкрепа ми е и е прекрасна) много са доволни как се развива, даже в някои неща е по- напреднал за възрастта си. Бях се много сдухала, защото прочетох един коментар в българската група за деца с фенилкетонурия - една жена казваше, че гледала на детето си като на дете с проблеми с обучението и умственото развитие и беше питала дали и другите родители така гледат и много бяха отговорили "Да", което... Лекарите тук за пореден път ме увериха, че такова нещо няма и ако нивата на фенилаланин се поддържат в норма детето няма никакви проблеми, в това отношение Борис е много добре, даже е на много малко от специалното мляко, всички са очудени от него и ще се окаже вероятно, че е с по- леката форма. Разказаха ми как на скоро имало проучване в Лондон с 30 човека със ФКУ и 30 контролна група и се оказало, че тези със ФКУ имат повече дипломи и се справят по- добре в училище,  университет и т.н. и се предполага, че е заради дисциплината покрай диетата. Успокоиха ме доста. Аз съм толкова влюбена в този Борис, че всеки ден благодаря на Господ за това щастие.
*
« Отговор #931 -: Юни 10, 2021, 15:53:03 pm »
Благодаря, Хелиантус. Благодаря и на останалите. Вадя документи упорито и другата седмица ще подпишем предварителен договор ако всичко е наред.
Хелиантус, много се радвам за хубавите новини. Ето, че изгрява слънце на хоризонта и можеш да отдъхнеш малко от притесненията, които имаше в самото начало. Търпението и обичта, с които обграждаш Борис са водещи за наличните резултати ♥
Аз раничката си я взех когато Криси беше на около 3 месеца (за Коледа), но сме я ползвали единични случаи без количка. Само ако вали и трябва да взема батко ѝ с чадър, но обикновено когато вали някой друг го взима от училище. Да не говорим, че тя все още е същото спящо бебе и ми е много трудно да изляза навреме с нея. Когато ще се излиза тя спи вместо час по 2-3, а когато сме си у дома понякога и 40 минути ѝ стигат. Но поне веднъж на ден спи 2-2.5 часа и още 4 пъти спи по час средно. Нощем 11 часа плътно като изревава напоследък за биберон от пустите зъби, но не се буди. Все още последното ѝ хранене е по време на сън. Така де, трудно се излиза по график с нея навън. А последната седмица не харесва спането в количка и ѝ поръчах някаква подложка като матрак, да видим дали ще одобри.

*
« Отговор #932 -: Юни 10, 2021, 16:05:50 pm »
Хелиантус, не знам защо, но съм забеляза, че всяко състояние е заболяване. Ако всичко е наред с нивата, защо да има проблеми с развитието?! Някак си изкарваме и себе си, и децата си винаги болни.
А също не намерих библиотека. Купих си Ергобейби, защото нямаше друга, която да видя на живо.

Вкъщи копат яко. Децата ги будят в 8ч. Чак се чудя дали се наспиват милите. 
*
« Отговор #933 -: Юни 11, 2021, 07:00:36 am »
Горкият Бобо е с температура. На 30+С и точно като разбиват стени и цялата къща се тресе. Той се стряска. Вчера имал малко и ми се обади учителката, а в 5ч тази сутрин имаше 39С.
С мръстната ми уста, точно за температурите заговорихме.

*
« Отговор #934 -: Юни 11, 2021, 08:25:53 am »
Сигурно ще е неговия синдром, той се характеризира с такава висока температура. Милото, да се оправя бързо.
Иначе това за състоянието и болестта е така. Но идва от нашето възприятие, не от самите лекари ми се струва. Моята приятелка с дете PFAPA синдром последно бяха в София за диагностициране на синдрома. Някои хора са си страдалци, тя е една от тях. Лежаха в отделение точно до детската онкология. Бяха там 10 дена и тя 10 дена не е спряла да реве. Накрая дошъл един лекар и й казал: "Мойто момиче, за какво ревеш? Детето ти е напълно здраво, има просто синдром, който знаеш как да овладееш. В отделението до нас децата са истински болни и майките им не си позволяват да реват като теб, защото трябва да имат сили заради децата си". Няма как да знам какво е, когато го боли детето ти, но просто знам, че има хора, които се обричат на страдалци по принцип. Просто сравнявам как Павла реагира на този синдром и как тя. За едната е "гадост, с която ще се справя", за другата е обричаща диагноза.
« Последна редакция: Юни 11, 2021, 09:04:27 am от teri_90 »
*
« Отговор #935 -: Юни 11, 2021, 10:05:59 am »
Баш пък за този мизерен синдром да се затръшкам. Това се и израства. Гадно ми е за малкото. Пък и все лятото става.
« Отговор #936 -: Юни 11, 2021, 17:03:44 pm »
Павла, не знам. И аз уж знам, че при следене на нивата няма проблем и пак се панирах като прочетох писанията на толкова родители на по- големи деца. После видях и други коментари на жената задала въпроса и стана ясно, че дълго време е дала на детето си дъвки с аспартам, който вдига нивата на фенилаланин и е много забранен.
Аз имам същата снимка на нашия двор от миналата година,  дано бързо приключват ремонтите и най- вече частта с къртенето.
Аз за съжаление никаква раница няма как да видя на живо.
Дано бързо му минава на миличкият Бобо.
*
« Отговор #937 -: Юни 11, 2021, 18:05:30 pm »
Това е безотговорност и висша форма на нехайство. Има инфо навсякъде. Как даваш неща, които знаеш, че вредят...

От къртенето Сими е във възторг.  :D
Днес докарах Бобо в забавачницата само да спи, че вкъщи е лудница. Събудил се с 39,7С. Дано мине бързо. От днес ще почна и кортикостероидите.

На мен със Сими ми говорят подобни неща- нямало да бъде като другите, роден бил с недъг и да съм го пазела, как съм го оставяла да тича и скача. Ще обръгнеш и няма да ти правят впечатление подобни тъпотии.
« Отговор #938 -: Юни 11, 2021, 18:46:11 pm »
Не била видяла, че са с аспартам...като знаеш проверяваш всичко...не знам.

Хората много обичат да си врът носа там където не им е работа и да дават непоискани съвети, и да се изказват неподготвени...
*
« Отговор #939 -: Юни 12, 2021, 09:58:46 am »
Ние в България сме много добри да се правим на жертви.Не знам другите народи как са, не съм запозната, но тук сме богове!Всичко зависи от нагласата на майката.Моя мъж е с един бъбрек по рождение, никога не се е мислил за специален и не се е пазил повече или да кръшка от нещо заради това.
А в днешно време има толкова информация...

Ох Павла, дано бързо ми мине на Бобо.

Лято, добре изглежда на гръб, а и на нея май и е интересно.