0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #900 -: Юни 08, 2021, 15:04:25 pm »
Момичета, бяхте отворили тема за летните колички. Някоя има ли впечатления от тези на Kinderkraft. Лазар има триколка и първата му количка си я ползва още, и спи в нея. Ама пусто му като тръгнем някъде триколката абсурд да я съберем в колата, а на количката седалката отпред, а рамата в багажника и място за багаж няма. Георги трябва да изкара всичко от багажника и пак не се знае до къде ще ни стигне мястото. А на тоя хал с къщата просто няма как да сменим и колата, макар че искаме. Нито пък можем да молим батко постоянно за комбито. И още един модел на Kikkaboo - Pine.
« Последна редакция: Юни 08, 2021, 15:36:01 pm от Татяна Павлова »
*
« Отговор #901 -: Юни 08, 2021, 17:28:57 pm »
Слънчицето, кажи после за тази играчка. И аз ѝ се чудя бая.
Как бебеносите? С раница, която е удобна първият час след още час започват болки, а аз носих 3 часа и едва се прибрах. Вчера се спука едната гума на количката в дъжда и днес ходих да сменяме гума и да вадя документи с раницата. Всичко беше близо едно до друго и затова реших да не се прибирам, а да действам и останах без гръб и без кръст. Действително първия час все едно не я нося, но толкова.
Апартаментът е същият като на кумовете ни, а и както писах те ги строят еднотипни и едва ли ще намеря друг вариант. Голям проблем е, че масово усвояват тераси, като не говоря за остъклени, а за усвоени. Аз приемам остъклена, но не и усвоена. И понеже мястото е на метри от старият ми блок и си го харесвам не го мисля много. Иначе огледах вчера и входа, и около него. На пръв поглед нямам забележки, но нямам и високи очаквания.
Криси едва тази нощ спа и днес вече е доволен човек. Минаха и сополи, и темература, и всичко. Но зъб още няма! Но поне малко да почине от тия болки, че сърцето ми се късаше да я гледам такава.

*
« Отговор #902 -: Юни 08, 2021, 17:38:09 pm »
Тери,не става навсякъде .В Надежда май може,но там аз не бих отишла
Лято,един рак е от Пепко,има и жаба ,15 лв е .Залепя се с вакуум за стената ,после мога да го снимам.
Павла ,Владислав се казва,на К.Фотинов е,около Найден Геров.Терапевтичен масаж правим,много го харесвам Владко,чисто нова ставам  после.
*
« Отговор #903 -: Юни 08, 2021, 18:59:40 pm »
Слънчице, на мен ми излизаха реклами из фейса на тази играчка. Но обикновено с подобни покупки не случвам на качество и често се чупят нещата след първото ползване още или нямат нищо общо с рекламата си.

*
« Отговор #904 -: Юни 08, 2021, 20:29:38 pm »
Лято,да ти кажа ,хвалят я.Имаме едно куче от Пепко свирещо ,пластмасово.Колкото е тръшкано и блъскано в земята и е живо още .Днес ходихме за сандали ,но нямаше 19,а това се оказа номера й.На 16ти ще ми доставят,ама тя като Кари Брадшоу ,дава крака,оглежда ги.Дъщеря на майка си 😁😁.Като я хвана за една ръка прави крачки,сама без опора ,една и сяда.
*
« Отговор #905 -: Юни 08, 2021, 20:48:21 pm »
Какви сандали се й харесала?
*
« Отговор #906 -: Юни 08, 2021, 20:51:23 pm »
И като каза Печки, миналата година щяхте да ходите с Хрис за пердета от там. Намерихте ли? Че като родя ще си позволя да обикалям по магазините и ще търся нещо евтино, че на Павла завесите от китайците ми се струваха дори скъпи, особено с ДДС и мито.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #907 -: Юни 08, 2021, 21:07:41 pm »
Биомеханикс плат,едни дънково синьо.
Тери,не стават.В Мьомакс и Айко има периодични намаления.В Баумакс също на последни бройки ,ние взехме от Мьомакс едни лилаво и бяло ,но са с капси,дупки или както се води там.Двете са 40 лв,а от Бриколаж за най-обикновено перде дадохме над 100 лв,от най-евтиното тъпо слонова кост перде .
Има аутлети и намаления,ама кой да ти обикаля.Че и една втора употреба за пердета има,там паднахме-32 лв метъра.То за едно ще тръшна сума ти пари без да ми мигне окото ,обаче като ми се досвидя за пердета ...
Гледай черни петъци и кибер понеделник,там има големи намаления.
*
« Отговор #908 -: Юни 08, 2021, 21:30:10 pm »
Защо мито? Алиекспрес ги пращат от европейски офиси, за да няма мито. 18м пердета от естествен лен и още 2 детски  за стаята за игра бяха 300 евро.
За стаите на момчетата- едно прозрачно и 2  завеси бяха по 120 евро за стая.
От България си бях поръчала от един магазин във Варна. Албена се казва. Изключително съм доволна. Имат и сайт.
*
« Отговор #909 -: Юни 09, 2021, 09:10:41 am »
ЛЯто, аз не знам твоята раница каква е, гледам че и на пред я носите, което при нормалните носилки го няма т.е. при хубавите ерго раници го няма.Има го само при Тула Експлорър и там казват, напред за ограничено време.СЛед това при повечето(Лени, Тула)след като бебетата станат стабилни ги носят на гръб, точно заради тежестта.Аз Аделина съм я носила на гръб и е много удобно, моя близка носи двугодишен младеж на гръб още в такива екстремни ситуации с Лени и и е много удобно.Та всичко зависи от раницата.Но евтините не са сигурни и нямат възможност за носене на гръб.

Апартамента на мен лично като разпределение ми харесва, щом има и две мокри помещения и възможност за две тоалетни съм ЗА, с две ръце, че в нашата страна все са с една тоалетна и сутрин е опашка пред това помещение.Ние като правихме ремонта, аз исках в банята да сложим тоалетна и добре, че си удържах на ината и го направихме.Сега всички ми казват колко по-удобно било!

Аз още не съм ходила за сандали.Меря и купувам, защото може да се окаже, че това дето ще го взема, а не съм пробвала не е ОК.Ади е с малък крак, Габи е с пухкав крак, Моника е с висок свод.Сандалите се мерят, защото понякога крачетата не влизат в тях.На близначките ще взема усилени в глезена и закрити пръсти, че като знам какво предстои лятото ме е страх.На кака им гледам да купя нещо дето да оцелее лятото :)

*
« Отговор #910 -: Юни 09, 2021, 09:33:06 am »
Маги,ти имаш опит де,но добре че не поръчах онлайн.Мерих й крака и ми се стори за 20,а като го обу хем шороко,хем голямо.
Мислих че има широко ходило,даже му викам мецанско краче,а в магазина казаха че е нормално.Аз също искам за в начало да са стабилни обувки.
*
« Отговор #911 -: Юни 09, 2021, 09:42:12 am »
От 1 юли падат дори 30 лв минимума за стоки без мито. А напоследък като търсиш в Алиекспрес по складове в Европа и все не връща резултати, все едно няма дадената стока наблизо.

Слънчице, благодаря за идеята. Momax ги бях забравила напълно, а съвсем скоро си купих сумати дребни неща за кухнята от там. Имат завеси на оферта, че и корнизи за непретенциозни хора.

Момичета, вие пробвали ли сте естествена бебешка хигиена? Бях се навила да пробвам след първия месец на бебето, по-скоро заради ранно започване с гърне и да му е по-прохладно другото лято. Но прочетох, че много трябвало да се внимава как се държи бебето над легена, за да не се натоварва таза му и да се получат изкривявания и размествания. Та това ме стресна, иначе много ми беше харесало като идея като стане живот и здраве на месец да го пробвам сутрин и след ядене над леген, пък ако стане, стане.
« Отговор #912 -: Юни 09, 2021, 10:00:17 am »
Маги и аз обувчици не взимам онлайн, само с нея. Иначе дрешки и поръчвам много и винаги са и добре. Аз също съм харесала затворени сандали, че иначе пръстите ще са на сол, каквото е диване. Харесала съм няколко модела и все се каня да отидем да ги пробва, но с тези непрестанни дъждове няма за къде да бързам  :D
Тери, не съм опитвала този вариант. На 7 месеца като седеше стабилно, направо си я слагах на гърне. Но ми звучи доста неудобно за самият родител да държи по този начин толкова малко бебе. Те още дори главата не си държат стабилно, огъват се отвсякъде. Но все пак не съм и пробвала,де.
Моята госпожица много я мъчат тези кучешки зъби. Има излезнали само два и много се надявам другите да са по - лесни, но надали. Иначе апетита и се нормализира. Пак хапва доста, но и си казва като се е нахранила и не иска повече. Преди нямаше момент на засищане. Освен това вече има предпочитания към храни. Десерта от кухнята тотално го отказа от няколко седмици. Променя се много бързо и все повече заприличва на умален вариант на голям човек и е много забавно.
*
« Отговор #913 -: Юни 09, 2021, 10:12:23 am »
Тери, ако правилно го разбирам това е същото дето съм правила с Васил, но след 6 месец. След сън само де.
Маги, раницата става и за гръб, но аз сама не мога да я слагам по този начин, а и когато я нося отпред си говорим и се кикотим с нея. На гръб бих се притеснявала постоянно дали е добре и какво прави, но иначе според производителя може да се носи на гръб бебето след определена възраст. Предполагам, че ще е по-лесно, но тогава обикновената раница ще трябва да мине пред мен, което също е неудобно.
Сандали винаги взимам със закрити пръсти и до днес на Васил, но момичешките са доста по-ограничени. Там са повече красиви, отколкото функционални и здрави. Не че съм пробвала де, но според това, което виждам върху крачетата на приятелски деца и по магазините съм с това впечатление. Неговият крак е широк и обувки всякакви взимам следобед, защото тогава крачето е уморено и по-подпухнало. Това ми дава сигурност, че няма да стиска или убива по-късно. По възможност му търся с велкро и на петичката, за да имат възможност за отпускане или стягане допълнително, но не винаги взимам такива. Но с момиченцето ще е по-трудно. Все пак каквато и да е обувка държа да се пробва задължително и минавам поне през няколко магазина преди да взема нещо. На Васил като бебе взимах капчица, но те вече мяй нямат собствено производство. Бях намерила един магазин с разпродажба на капчица - естествена кожа, доста удобни. Меки отпред, стабилни на глезен и петичка и с единични номера от модел. То беше едно малко закътано магазинче в квартала и близо година само от там му взимах, а сега вече взимам каквото изобщо му стане. Има наистина широк крак и е трудно да му намеря обувки.

*
« Отговор #914 -: Юни 09, 2021, 10:15:43 am »
Тери, не знаех. Никога не съм плащала мито, освен за доплера, но там го бяха писали медицинска стока, защото поръчах от някакъв сайт за акушерки, откъдето моята си го беше поръчала.

Аз поръчах Зизу от България. На Сими зимните обувки също бяха поръчани без мерене, на Бобо пролетните.

За мен също е важно тоалетните да са повече и да има една отделно от банята.

В Борис четох мнооого за ЕБХ. Не става от време на време. Трябва да си постоянна. Другото е, че за мен е лека дресировка и дебнене отначало. Не е моето нещо 100%. Аз съм мързелив родител.
Яна май имаше желание да пробва. Трябва да я питаш.

Мише, казах ти, че ще започне да не яде и да избира.

Лято, ти просто рано ди го слагала на гърне. Не е ЕБХ.
*
« Отговор #915 -: Юни 09, 2021, 10:47:46 am »
Да, рано го слагах Васил. И друг път съм казвала - беше подсечен до кръв и трябваше да се направи нещо, след като 10 дена нищо друго не помогна. Когато започнах да го оставям да спи без памперс много бързо спря да пишка по време на сън, а около 2 месеца след това сам сядаше на гърнето. Ама аз го оставях да си играе гол или само по тениска у дома и той лазейки си сядаше когато имаше нужда. А после долазваше до мен, дърпаше ме за крака, за да му почистя. Гърнето му седеше в стаята при играчките. Криси съм я слагала така след сън 2-3 пъти и също е вършила нещо. Именно приучаване е, не е нещо осъзнато. Обаче децата преди 20-30 години са повивани с пелени и са се научавали около годинка да ползват гърне, защото им е било дискомфртно да са мокри, а с памперсите им е Ок и сухичко и често виждам деца на 4 годинки с памперс. Става осъзнато и на инат не иска да си каже.
На колко време сменяте биберон (залъгалка)?

*
« Отговор #916 -: Юни 09, 2021, 11:20:33 am »
Сими на 1г6м спря да ака в пеленште, като първо на 1г и 3-4м го сложих на тоалетната. Аз гърнета не искам и не ползвам. На 1г8м спря и да пишка. Бобо скоро ще го сложа пак на тоалетната, че вече му е интересно.

*
« Отговор #917 -: Юни 09, 2021, 11:57:24 am »
Лято удобно им е на гръб и мирогледа им е по-широк.Добре им е, но си трябва тренировка да свикнеш да я слагаш. Лято, ако платката от долу не е от коляно до коляно вече я е израснала Криската и за това така ти тежи.Иначе не би трябвало.

Сега аз като една мързелива майка да споделя за Моника.Не съм я слагала на гърне, опитах но тя ревеше и се махаше от гърнето с боен вик.Махна памперса като започна в яслата.Там лелките за нула време я научиха.Така че на 2 години и три месеца се научи да не пишка и ака на гърне, бързо махна следобедния памперс и нощния няколко месеца след това.

*
« Отговор #918 -: Юни 09, 2021, 16:27:51 pm »
Оооо,ЕБХ изобщо не е за мен .Кусур и това ,цъ,не е моето.
Абсолютно от ден първи се почва .
Аз съм мързелива майка също,на памперс никой не е останал .Слагам я на гърне,но не на всяко пиш и ако.
*
« Отговор #919 -: Юни 09, 2021, 16:52:23 pm »
Ще ви кажа защо се замислихме. Вчера слушах една лекция с Ася Демирева и една жена попита за позицията на пениса в памперса. Та тя обясни, че позицията е, както го сложиш, естествено е клюмнал надолу и така ще го откриеш най-вероятно, защото в памперса се развивало между 37-43 градуса. Понякога скротума увисвал силно, за да паднат тестисите надолу заради топлината. Даже в Англия съветвали нещо студено да се доближи към интимните зони, за да се върне нормалната температура.
И се зачудихме това "сваряване" как действа на репродуктивните способности на едно момче, ако влияе по някакъв начин. Памперси по-активно се ползват от 20на години все пак. В някои държави май от 30на. Та мъжът ми потърси за някакви проучвания, каза, че не е открил при бебета. Но имало възрастни мъже, които имали като фетиш носене на памперси. Става въпрос за 30-40 годишни. И е намерил някакво "проучване" за техните репродуктивни способности, които изглежда били непокътнати. Слагам "проучване" в кавички, защото не съм го чела, той ми преразказа, а и колко хора да са намерили за тази тестова група.

Та просто се зачетохме за различни опции. Но това, че детето се научава, че може да пикае и ака само без памперса в сгънато състояние ме поотказа от идеята. Разни жени пишат как децата им буквално се стискали по цял ден, докато не си идат до тяхното си място за тоалетна, други ги държат върху мивките на заведения, което някак си не бих могла да направя. Та и двете неща не са по моите разбирания. Ще се пробвам като Лято с ранното гърне, ние живеем на село. Като проходи го пускам да си шляпа и да си пикае по плочките навън.
« Последна редакция: Юни 09, 2021, 17:25:07 pm от teri_90 »