0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #860 -: Юни 03, 2021, 09:34:23 am »
Лято,предварителен договор имате ли?
Лорели не,не и не.Чиполино бива,Кика бу са ок от БГ марките.
Тая Фиона не става за зима,с тия мрежи не .Виж и на Чико Лайт уей ако имаш по-голям бюджет.Аз моята количка не я заменям,сама върви,маневрена е,лека ,с огромен сенник.На село имам един китюк,страшна работа,като минавам бордюр мускули напъвам.Лятото имах за там друг китюк ,още по-голям ужас и сенника никакъв го няма,дадох я на едно циганче за 50 лв с все кошовете й ,той нямаше пари и ги изработи по ракиеното време и бране на грозде .
Джаджа на Чико за количката имам и аз ,върши работа.
*
« Отговор #861 -: Юни 03, 2021, 11:02:15 am »
Не сме капарирали и не сме сключили договор. Апартаментът е на хубаво място. Държим на квартала, но блоковете и апартаментите там са еднотипни, така че всичко което ми остава е да търся цена и приличен вид на жилището. Както и локация. Този е до 3 училища и 3 детски градини, на 3 минути от спирката и почти до входа на северен парк. 3 етаж, тоест и без асансьор може да се качим дори и като остареем още малко. Все пак отказах апартамента днес. Играем си на едни цени и явно нещата няма да станат.
Прегледа мина, лигавица 10 и 1 фоликул в десния яйчник 20мм. Имам да пускам тсх и планираме зет с августовския цикъл. Най-вероятно без допълнителни лекарства, тъй като днес е чудесна като за овулация днес или утре. Все пак август може да е друго. Тогава ще направим и микробиология. Левия яйчник трудно се видя, но аз по принцип работя по-добре с десния и явно точно тази овулация е този месец. Това е планът, но да видим и тсх как ще е.
« Последна редакция: Юни 03, 2021, 12:23:03 pm от Лято »

« Отговор #862 -: Юни 03, 2021, 12:59:44 pm »
Мише, много ми допадна вашата, сега е намалена, ще я купя. Благодаря ти!
Защо купувам лятна количка, ами побърках се с тази комбинирана, която имаме 3 в 1, едва я бутах зимата, сега пак ми е супер неудобна, тя ни е подарък втора употреба и вече си е трошка, тежка е, трака, Дара не свикна да спи в летния й кош, повече от 30 мин не иска да стои, в чудо се виждам, излязох с приятелка, тя ревна, нещо не е ок, дано с новата е по-добре, но поне аз лесно да я ползвам, а и често пътуваме, искам да е по-компактна и лека. На плажа ще я ползвам, със старата не си представям с тези огромни гуми.
Слънчицето, благодаря за съветите, Move on ми беше по-удобна, ама щом не са ок, ще си взема на Мишето, тя дори е по-евтина.
За превантивни лекарства, имам предвид точно както Маги е писала, нося ги в чантичка, а дано не се налага да ги ползвам. Примерно досега взимах панадол и Камилия за зъбите, не знам за разстройство и ухапано какво да си подготвя да имам, това исках да попитам. Маги, какви са капките против алергии?
« Последна редакция: Юни 03, 2021, 13:54:09 pm от Kukapetal »
« Отговор #863 -: Юни 03, 2021, 13:22:08 pm »
Кукапетал, радвам се, че съм ти била полезна и се надявам да ти е също толкова удобна и полезна като на мен. За алергия нашата педиатърка изписва фенистил капки. За насекоми съм си взела серията на Бочко. Против ухапване е спрейче, а за след ухапване е крем.
Лято, явно говориш за Надежда, но повечето жилища не са с преход. Спокойно можеш да намериш нещо по - подходящо, след като не искаш преходен апартамент. Да, зависи и от бюджет, но по - добре да изчакате още малко, отколкото да се примирите с нещо, което не ви устройва.
*
« Отговор #864 -: Юни 03, 2021, 15:01:50 pm »
За алергии Феистил капки за малките имам.Давам след консултация с личната в краен случай.

За разстройство Ентерол, Хидрасек и Вомитусхил.Има и свищички за повръщане ама аз нямам.И за висока Т има свещички някакви.

Лято, щом е преход е изключително старо строителство от 50-те години на миналия век, айде и 60-те.За мен тези сгради са и опасни вече и подлежат на конструктивна експертиза.Имайки в предвид как експлоатираме и не поддържаме, гътаме стени и т.н. както ни хареса, аз бих изчакала.Казвам го като техническо лице.

*
« Отговор #865 -: Юни 03, 2021, 15:29:21 pm »
Спрейче на Бочко и едно мазило от ДМ за след ухапване нося винаги лятото.
Кукапетъл,направо ще се родиш с лека количка,ти си нисичка нали?За ниски хора по-лесно,аз на някои им ритам спирачките .
Лято,хубаво локация,ама и другото е важно.Ще намерите ,ако и не бързате съвсем ще може да оглеждате.Аз едно място не го ли харесам,не знам,дом е това все пак
*
« Отговор #866 -: Юни 03, 2021, 15:35:20 pm »
Ако са тези топузи, нормално е да се смени. Аз съм си с моята от раждането и на двамата, нямам кош за новородено.

Аз на почивка нося единствено прахче за електролитен разтвор, парацетамол и нещо за и след ухапване. В дамската си чанта нося неща за рани- физ.разтвор, хлорхексидин, марли и лепенки. Имам и арника на гел. Всичко това ми е на половината на калъфа за очила. За всичко друго по-сериозно, ще потърся лекар. Аз винаги омаловажавам състоянията на мен и на близките си, затова си нямам много доверие, а и не смея да лекувам сама децата.

Ние като купувахме къщата седнахме и си направихме списък с нещата, с които не искаме да направим компромис. В процеса на търсене едни неща се заместиха с други. Основните не се промениха, а те бяха- всяко дете да си има стая и да е максимално централно в града, за да могат децата да са самостоятелни като навършат подходяща възраст. Компромис направихме с отворена кухня- аз исках затворена и с двора- искахме доста по- голям, но просто се знаем, че нямаше да го поддържаме. Не ни се занимава. Дворът е за барбекю и децата да имат къде да излязат. Така или иначе на 12г няма да седят вкъщи да си играят пък дори и парк да имаме.

Колко квадрата са ви стаите, Тери?

Ако изскочи някоя лека, така наречена лятна количка, за много малко пари, обадете се, че искам нещо, което да използвам за плаж в България и после да я махна.
« Последна редакция: Юни 03, 2021, 15:38:18 pm от Pav-la »
*
« Отговор #867 -: Юни 03, 2021, 16:53:53 pm »
Павла, може да питаш в ето тази група, продават неща втора употреба https://www.facebook.com/groups/737010406457385 Като напишеш за какво ти трябва и горе-долу за колко пари, ако някой има ще ти отговори. Даже под този пост има бая колички, някои по 40-50лв https://www.facebook.com/groups/737010406457385/permalink/1914286645396416

Иначе спалните са ню-ню. Нашата 14 кв.м и две детски по 10 кв.м, ама ние (аз) сме си виновни. Не е само Маги да си предлагаше помощта, свекъра има фирма за строителен надзор, малко ли идеи даде, но снахата не слуша.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #868 -: Юни 03, 2021, 16:57:43 pm »
Teri, 14 квадрата е ОК, нашата е толкова и събирам легло 160, детска кошара, голям гардероб и има място.Но 10 квадрата са ми малки на мен лично.

Аз имам една Мутци, летен вариант, подарявам я.Някой ако иска да свирка.

*
« Отговор #869 -: Юни 03, 2021, 17:11:37 pm »
Маги, няма да съм аз. За 1м да ѝ разкажа играта по плажа и после да я оставя на циганетата до кофите. Не, прекалено е хубава.

Тери, 14кв са си супер. Тези стари стаии с по 20 кв вече никой не прави. В нашата съща в България са такива, но за мен е малко загуба на пространство спалня 20кв. Тук имаме на етажа една 14, една 12 и една 10,5. Другите са по 10кв. На Бобо (10,5) е мъника, но има място за всичко необходимо за дете до тинейджерство- легло, гардероб, диванче (което първо се използва от нас, за да сме с него докато заспи или ако има нужда да има някой с него) и има място и за бюро, а също и за рафтове/тип секцийка за книги и учебници. Нашата спалня е 160 и пак си има всичко.
Не знаеш как ще ви е докато не заживеете в нея. Също така, като не си сменяла жилища, малко нямаш реална представа как са нещата. Като отидете тримата във вашата къща, ще я обживеете и тя ще се превърне във ваш дом. Това е важното.
*
« Отговор #870 -: Юни 03, 2021, 17:17:08 pm »
Маги, а повивалника върху кошарата ли ти е или сменяш памперси направо на леглото?
Иначе са по 10кв, защото се запънах, че искам 2 отделни стаи за бъдещи деца. Аз само, за да се изнеса от стаята с брат ми, отидох да спя на 10 години в кухнята и ми беше важно. Да е тясно, ама да са отделно.
Много ни е малко дворчето 300кв и като се спазят всички закони за отстояния от съседи и пътя и излезе 60 кв къща, нямаше мърдане и 1кв.м да добавим. Затова свекъра предложи втория етаж да го направим по-голям от първия (на първия имаме  веранда), но аз казах, че ще е грозно. С мъжът ми недогледахме плана на архитекта. Третия "етаж" е с покрив започваш от основите и става някакъв безумен ъгъл. Мъжът ми много харесал колко красив покрив ставало, а аз неглежирах, защото имах да въртя инвитро процедурите и го видях чак построен, та така. Сега имаме едни неизползваеми ъгли и голямо хале посредата, което при нужда ще стане спалня на някого.
Та, Лято, много гледайте и мислите. И дано едно ново бебче скоро хептен да ви запълни апартамента.
*
« Отговор #871 -: Юни 03, 2021, 17:21:17 pm »
Повивалника ена скрина отгоре.Над скрина сложихме рафт, а в скрина наредих всичко за бебето.Така вадя дрехи, взимам от рафта каквото ми трябва и оправям детето. Отделен повивалник не съм взимала, не виждам смисъл.

За само дете 10 квадрата е ОК според мен, Не се шашкай, с обзавеждането става интересно.А тавана някой ден ще го направите на стая за игра, на кино стая и т.н.Има на къде.Човек се учи от грешките си, а и е много важно да си живял на няколко места преди това, да знаеш какво не ти харесва.

Сега като обзавеждате много добре помисли как да ти е наредена кухнята.Дай да видим плановете на фирмите, да дадем акъл, а ти да избереш.За мен кухнята, банята и тоалетната са най-важни, другите може да ги разместваш както си искаш.

*
« Отговор #872 -: Юни 03, 2021, 17:27:55 pm »
Тери, за мен също беше ужасно важно всяко дете да си има стая. С това не направих компромис.
Тези мансардни пространства са чудесни за стокаж.
Ние имаме план децата да ги изритаме на долния етаж като станат тинейджъри. Има стаи и малко салонче, което може да стане хол с кухненски кът. Така, че можеш да си направиш ваше кътче на последния етаж- спалня и читалня, кино/телевизор салон, малка баня и така няма да занимавате с децата в момента, в който те няма да искат да се занимават с вас също.

Тери, имах гадже, което прави кухни и мебели въобще. Присъствала съм, а и помагала, на измислянето на стотици кухни. Мога да съм ти полезна.
Банята също е ужасно важна. Споделяй, насреща сме.
*
« Отговор #873 -: Юни 03, 2021, 17:37:48 pm »
Честно казано си нямам на идея кое какво ще е.  Мозъкът ми е на пихтия и забравям на кое съм се съгласила и на кое не. Свекъра освен фирма за строителен надзор е имал фирма с още един човек за правене на мебели. Оттам се събраха голяма група: той, Ел техник, вик, мебелист и обсъдиха най-оптималния начин за подреждане на уредите и контактите. Ние казахме какви уреди искаме да имаме. После забременях и спрях да се виждам с хора от страх покрай коронавируса. Мъжът ми оттук оттам каквото ми разкаже като информация.
Но явно ще започват с мебелите, защото ще идва свекъра за размери в събота и ще започва. Свършихме с вътрешните мазилки, другата седмица приключваме с отоплението и следват паркет и бани. И надяваме се акт 16 и ипотечен кредит, че парите свършиха, а вече имаме един потребителски.
Най-хубавото е, че къщата е на 100 метра от нашите, а татко януари и пенсионер ще става.
*
« Отговор #874 -: Юни 03, 2021, 19:25:26 pm »
Тери, ти не оставяй всичко да се реши без теб.
Също, ако вече не е решено, качи фурната, ако можеш си предвиди и миляна. Пералнята я махни от кухнята. Ако грябва на последния етаж я сложи. Мивката и печката винаги да са на гръб, без значение колко е модерно да не са. Това са основните ми съвети. От моя опит е горе долу това. Също и плотът да ти е добре на височина щом всичко ще е по поръчка. 
*
« Отговор #875 -: Юни 03, 2021, 19:31:38 pm »
Павла, все едно ни видя "проекта" за кухнята. Точно така сме я решили. А за пералня и сушилня имаме една ниша за мокро помещение.
Абе да се нанесем веднъж там с бебето, всичко ще е в хаос, тясно и приказно.
*
« Отговор #876 -: Юни 03, 2021, 21:34:34 pm »
Апартаментчето беше в свобода, да. Там са еднотипни. Иначе се оглеждаме в надежда. Имаше и друга в надежда, но на другия край. Непреходно беше, но без транспортно връзка наблизо. Тоест без удобна такава.
Тери, вие доста напредвате. Поздравления.
Имам време, ще търся подходящо.

*
« Отговор #877 -: Юни 03, 2021, 21:49:32 pm »
Момичета, това е линк към запис от онлайн събитието за първа помощ. Не съм го гледала и аз все още, та не знам какво е обсъждано
https://www.facebook.com/kenguru.bg/videos/1149880318809072/
*
« Отговор #878 -: Юни 04, 2021, 08:57:39 am »
Тери,активно участвай според мен във всичко с новата къща .Аз като си знам човека,оставя ли го ще напляска цвят праскова навсякъде,ще му сложи каквото хване и айде.Аз не разбрах за една каса как ще я боядисва,той каза "капучино ок ли е",викам да.И боядисал лайняно кафяво.Лошо ми стана.И при нас не е широко,до милиметър мерихме като избирахме мебели.Ако имате бюджет наемете интериорен дизайнер.
Вчера Зори пред очите ми си играеше с едно дистанционно  и му отхапа копчето за включване,като го видях в устата й ми призля.После пиеше вода ,спря и стана червена на бели петна,мислих че се е задавила,но се оправи цвета й,и все едно нищо.Не знам какво беше това.
Павла,една лятна Бреви Маратон продава моя приятелка,но е лилава и е сто лв.По групите има доста евтини чувам.
Дайте идея как да я къпя,права в банята няма да седи,в коритото се опира на стените му и аха да падне.Все подпирам и аз.Мисля един голям леген да купя и да я къпя в него на пода ,или седалка за баня.
*
« Отговор #879 -: Юни 04, 2021, 09:42:51 am »
Слънце, а седнала?Ако вземеш от тия стъпала дето се качват на тях да си мият ръцете и да сяда на него?Ние близначките още в коритото ги къпем, като Габриела я е страх, тя не обича водата и е едно назландисване да седне, не е истина.Аделина влиза с апломб вътре в коритото и прави всичко във вода.После моя мъж е вир вода и влиза да мие баня и да се къпе.Това къпане става веднъж седмично, иначе всяка вечер на мивката ги оправяме все още.Моника на тяхната възраст я къпехме права, но тя беше различно човече.

Тери, събери се и участвай в къщата, вие ще живеете там и трябва да ти харесва.Това е скъпо вложение и после да се ядосваш за някакви решения не е ОК.Ако нямате тоалетна на последния етаж можете да предвидите все още, ще го допълните в проекта и ще направите промяна в заповедната книга, имам как да стане, но си сложете!

Аз че един апартамент правя(с готови стаи) само обзавеждането мисля имам над 10 проекта за кухнята!И сега след като я направих виждам проблеми с нея ама какво от това, не мога нищо да променя.Но съм доволна, че фурната ми е на високо, например.Пералнята е в кухнята, но няма къде да я сложа, виж сушилнята ще изнеса на терасата.

Павла моите котлони са на остров.Нямаше къде да ги събера на плота с гръб има и плюсове и минуси, но мисля, че оптимизирах на макс тогава кухнята.