0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #840 -: Май 30, 2021, 12:56:43 pm »
Ами при втора степен изгаряния се бинтова раната, докато се стигне до болница, така че би следвало бинтоването да е вариант.
Аз докато пишех за 20те мин на течаща вода и се чудих как се държи дете толкова време, а ти си успяла цял час.
Важното е, че той не се е стреснал. Щом е обяснявал какво е станало. Смело момче е Сими.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #841 -: Май 30, 2021, 13:30:58 pm »
Не мисля да ходим до спешното. Утре ще пробвам личния лекар.
Тери, като ги боли и като види, че това го облекчава, седи и още как.
Плака, вика. Самосъжалява се. Сам си казва 'О, малко бебе, ръчичката боли'. Сега няма проблем.
« Отговор #842 -: Май 30, 2021, 17:08:25 pm »
Ох, Павла, миличкият Сими! Дано бързо да минава .

Слънчице прекрасни сте, Зори е разкошна! Все така щастливи да сте.

Маги, хубаво да си изкарате на почивката.

Лина, с малко закъснение, честит Рожден ден! Бъди здрава, щастлива и успешна!

При нас най- сетне е лято. Онзи ден пак дойде при нас health visito. Борис е станал 6.280 кг, демек вече си е удвоил теглото, той си е лакомия. Сега в някакъв скок в растежа ли е какво ли, но от 3 нощи ме съсипва, все едно пак съм с новородено. Яде на 2 часа, а беше започнал да е на 4, даже нощем правеше една пауза понякога от 5 часа.

Павла, на въпроса как се слага инжекция на змия- с много пищене  :D.  Най- обикновена мускулна инжекция си беше, просто трябва да е в задната третина.
« Последна редакция: Май 30, 2021, 17:16:51 pm от HELIANTHUS »
*
« Отговор #843 -: Май 30, 2021, 17:37:00 pm »
Превързах го. Ще е дълъг и труден процес, но няма как. Не мръдна докато обработя раната.

😆 :D представих си го. Все едно да ми дадат аз да лекувам птица. Ще опищя всичко. 
« Отговор #844 -: Май 30, 2021, 18:04:14 pm »
А лошото е, че аз от птици пищя също толкова много  :D, тях изобщо не искам да ги виждам и пипам. Не знам какво стана, преди 10 години, да речем нямах никакъв проблем с птиците,  сега ме ужасявят, но те си дерат и хапят гадно, а пищенето.... Кокошки и други от този калибър не са ми проблем, само пищящите, но и кокошки не искам да лекувам, лошото е, че се налага понякога.
Иначе съм лекувал различни видове гущери, костенурки и всякакви странни неща.
Иначе аз имам фобия и силна непоносимост към всякакви насекоми, в Англия е пълно с паяци...да не ви разправям как миналата есен аз бременна, а в хола една "тарантула", аз сама , плаках, пищях, изсмуках го с прахусмукапката , занесох я в бараката и бях в ужас цял ден докато мъжът ми се прибере.
Преди години братовчедка ми имаше истинска тарантула и ме беше питала нещо за лечение...Аз освен с чехъл друг начин не знам.
*
« Отговор #845 -: Май 30, 2021, 18:22:39 pm »
Братът на един колега в Белгия е ветеринар. Отишла една баба с канарче при него, че канарчето не пеело вече. Оставили го под наблюдение и понеже "докторът" не знаел какво да го прави се обадил на друг негов колега. И така, слушайки съвета на своя колега, нашият човек отива в зоомагазин, купува канарче за 25 евро, отваря прозореца и през него пуска другото канарче. На другият ден идва бабата, плаща си 50-100 евро и се прибира щастлива с канарчето си.
Е да, ама на другия ден се върнала и казала: "Ама то пее сега по различен начин"
И за съжаление това не е виц.
*
« Отговор #846 -: Май 30, 2021, 21:11:52 pm »
Защо доктор е в кавички? Не така. 6г се учи и то за много специфични видове и неща.

Хелиантус, единият ми брат е ветеринар, но той работи със селскостопански животни, котки и кучета. С него съм обикаляла много. Не ти е лесна. Не знаеш какъв звяр ще ти докарат. То при човешките е почти същата де.
*
« Отговор #847 -: Май 30, 2021, 22:00:51 pm »
В кавички е, защото лекар ветеринар не би следвало да постъпва така. Държанието му е за кавички, не образованието.
« Отговор #848 -: Май 30, 2021, 22:27:03 pm »
Вярно не знае човек какъв звяр ще му докарат и какъв звяр ще е стопанина, че то с животните ще се разбереш, но  с хората е трудно.

Тери, не е Ок, че така е постъпил наистина.
*
« Отговор #849 -: Май 30, 2021, 22:42:16 pm »
Едно е да умре баба Пена, друго е магарето й. Ако някои пациенти можеше човек да пусне през прозореца и да купи заместник за 50 кинта. Ех, колко щастливи семейства щеше да има.
*
« Отговор #850 -: Юни 01, 2021, 18:39:36 pm »
Честит празник на малки и пораснали деца!Да са много обичани и безгрижни!

При нас вчера беше празника на Моника в градината.Как не се разревах не знам.Каката ни, пя в началото с още едно момиченце - соло, толкова ни изненада и ни накара да се чувстваме горди с нея!Напълниха ми душата и учителките и децата.Групата ни е много голяма 36 деца, но тези три жени се справяха прекрасно с тях!
Ще ни липсва детската градина.
« Последна редакция: Юни 01, 2021, 19:50:51 pm от magi_st »

*
« Отговор #851 -: Юни 01, 2021, 22:13:32 pm »
Маги,аз сигурно щях да рева 😁,герой си !
Честит празник на всички малки и порастнали деца ,много да сме здрави и с късмет!
Павла,как е ръчичката?
Ние се прибрахме вече и се връщаме към ежедниевието тук.Нещо ме боли гърба много,мачка ме мъжът ми ,маза ме с Тендивал и пих невробекс,но другата седмица ще ходя на кинезитерапевт до Павла някъде се намира .Дано мине това чудо .
*
« Отговор #852 -: Юни 02, 2021, 22:43:44 pm »
Павла, добре ли сте?

Как сте девойки, никакви не пишете.

*
« Отговор #853 -: Юни 02, 2021, 23:42:59 pm »
Голям студ днес бе хора .Прибрала съм всичко вече,само две жилетки и едно сако имам и останалото къси ръкави.Дънки си оставих пет- шест чифта над глезена-mom jeans,верно дават обем и не прибират нищо,но са мега удобни.Днес вятъра ми минава под крачолите с тях.
Сега й взимам храна за втора група,има парченца доста повече,дъвче на венците,нали е само с четири зъба.Обаче мнооого бавно става,значи едно хранене отива поне 20 минути и нагоре с всичкото й разсейване .Капка да падне на столчето и почва бавно да я размазва,да я разучава,после ми се хили,бърбори ,гони капките по лигавника и така благополучно се наяжда .Най-бавно яде месото.
И от два дни нон стоп повтаря "таааати,таааати",по цял ден .Той е супер щастлив ,записал го е на телефона си и като заспи тя си го пуска .
*
« Отговор #854 -: Юни 03, 2021, 04:09:52 am »
Добро утро. Нещо не мога да заспя. Вълнувам се много. Днес имам преглед, на който ще се коснултираме за предстоящият зет. Харесахме си и апартамент. Ми доста компромисно решение ми беше и това ме терзае доста. Пак преход, но поне 3 стаи. 2 южни, 1 север и кухня север. Южните са преход, балконче. Коридорът е тесен и това с количката не знам как ще ми се получи, но пък и количка няма да влача вечно с мен. Обаче сън не ме лови - добър избор ли направих.
Криси лази супер много. Кефи се да обикаля, знае къде отива и какво да търси там. Онзи ден беше тържеството на батко ѝ за края на първи клас и аз също навлажних очите. Предполагам, че следващото тържество ще е чак в края на четвърти клас и то няма да е от такъв тип с песнички и стихчета, а по-скоро тяхната си раздяла с тази госпожа. Ами расте детето, но аз не искам. Не съм и предполагала, че това ще ми липсва. Даваха ги по бтв нашите деца на 1 юни в новините. Снимки в репортажа за края на учебната година и денят на детето. Такива ми ти вълнения тук. Плануваме вече и една Варна в края на месеца. В този ред на мисли съм свободна за чаша кафе :)

« Отговор #855 -: Юни 03, 2021, 07:58:41 am »
Павла, да минава леко на големия герой, все да има нещо значи!
Лято, браво за хубавите новини! Ние ще ходим на море и аз съм много развълнувана. Съвети за превантивни лекарства какви ще предложите, за ухапване нямам идея. Ще купувам лятна количка и се колебая между Чиполино Moov on и Лорели Фиона, някой има ли впечатления?
От вчера видях две зъбчета пробили, едното беше изненада, отдолу, не се виждаше, все си държи езика там, отгоре си го чаках отдавна.
*
« Отговор #856 -: Юни 03, 2021, 08:37:29 am »
Добре е малкото. С превръзка е. Всеки ден му я сменям. Не го боли май. Добре изглежда. Лекарят каза, че съм направила всичко необходимо. Хубава втора степен има на половината длан.

Лято, естествено много бързаш. Купихте ли го или само сте харесали?

Кукапел, нищо не давам. За мен всякакви подобни се дават само при нужда и реално не могат да предпазят от нищо. Най много да разбуташ флората преди плажа. Просто внимаваш къде ходиш малко от малко. Няма да отидеш на централния плаж, няма да отидеш там където има сигнали за замърсявания и тн.
Иначе имам устройството на Чико. Върши малко работа за нормални комари, но в Пловдив го бяха изяли с него, със спрей, после и гривна му сложих и накрая бягах навътре, че бяха озверели. Не знам какви комари бяха, но сякаш радиоактивни отпадъци имаше в Марица, мутанти.
Пръскам и количката, и дрехите на детето като има много. Понякога слагам и от стикерите. Нашите тук и във Варна са нормални и не хапят при тези защити. Сими е и алергичен. Прави огромни пъпки, а след Пловдив и температура имаше от онези мутанти.
*
« Отговор #857 -: Юни 03, 2021, 08:56:47 am »
В Пловдив наистина са мутанти. Мен комар не ме хапе, в Пловдив ме направих преди две години на решето и алергична реакция имах.

Лято, ако не сте капарирали много помисли. Ама много, кое къде ще сложиш. Ние с мъжът ми сега си чукане главите, че от мерак да имаме това, онова мястото ни сега е много малко. Толкова малко, че в спалнята ще има бебешка кошара, скрин за бебе и едно легло за нас 140см. Само от зор да имаме 3 спални. Хората с опит около нас ни даваха акъл, ама ние не вдяваме и сега много ни е яд, ама много. А веднъж вложиш ли парите, няма връщане назад.
*
« Отговор #858 -: Юни 03, 2021, 09:16:44 am »
И аз да кажа, Лято мисли много.На мен ми казват, че съм много взискателна, но искам като влагам пари да е за нещо за което няма да ме е яд.А преходни стаи, ще ме е яд, мен лично.

Тери, аз колко пъти ти предложих да ми пратиш плановете да ги видя и като страничен наблюдател.Така някой като хвърли отстрани едно око е много полезно!

Лято, стискам палци и чакам да разказваш за днешния преглед.

Кукапетел, защо ще взимаш лятна количка?За мен това е един необоснован разход.Летните са с малки гуми в повечето случаи, нямат пълно легнало и са без багажник, та освен за ходенето до морето не виждам смисъл.Аз много се чудих за близнашка двойна за почивката ни, но се отказах.Да се чудя и нея къде да завирам.

Аз имам една чантичка с лекарства.Температуропонижаващи, кремове и капки антиалергични, прахчета за разстройство и повръщане и спрейчета за рани, гърло и ухапано.Разнасям я с мен, от както Моника беше на 6 месеца, само подменям лекарствата.Превантивно нищо не давам.

« Отговор #859 -: Юни 03, 2021, 09:25:58 am »
Кукапетал, аз да препоръчам моята лятна количка. Преродих се с нея! И не е скъпа. Момичетата знаят, че много рових и търсих триколка, но така и не намерих такава, която да ме устройва напълно. И взехме лятна количка, за което изообщо не съжалявам, даже напротив. Всичко, което описа Маги го има. Голям сенник, големи гуми, багажник, пълно легнало положение и голяма отделна чанта. Даже има и покривало за крачетата, ако я използваш в студено време. И въпреки големите гуми е суупер лека. Маневрена е, бута се като перце, а Дари вече е почти 13 кг. и въпреки че натежава на количката, не се усеща изобщо. Има и хубави амортесьори и вози меко. Kikkaboo Juno е. Ааа също така се сгъва за секунди без да сваляш кошове, както ни беше старата.
Лято, чакам и аз да разкажеш за прегледа. Много е вълнуващо.
Павла,добре че вече не го боли Сими.
« Последна редакция: Юни 03, 2021, 09:37:08 am от Mihaela Viyacheva »