0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #820 -: Май 28, 2021, 20:58:25 pm »
Честит Рожден ден на прекрасната Зори! Да ви е много здрава и усмихната, Слънчице!
За плакането си е нормално според мен. Аз напоследък си поплаквам от щастие , предствям си на първият Рожден ден какво е, но аз съм си ревлива .

Аз нямам проблем със змиите, което не попречи един път да опищим света със сестрата когато трябваше два поредни дни да слагам инжекции на една благодарение на един колега  :D
Аз обичам на село много. Сега живеем в 100 000- ен град, което сравнение със София си е село и ми е супер. Бих живяла и по- на село. Като дете, и не толкова дете, летата си изкарвах на село при дядо и беше страхотно, свобода и щастие.

Лято, много харесвам Троян и Априлци, в не знам си кой курс имахме практика там 2 седмици и беше страхотно.

Парно и ние включвахме  до онзи ден, добре че се оплаках  та да стане време за къс ръкав  :D
*
« Отговор #821 -: Май 28, 2021, 22:25:22 pm »
Хелиантус, обясни ми как се слага инжекции на змия. Гледах и как се интубира. Ще ме уморите. Наскоро в една медицинска група имаше- ветеринарите лекуват коне, крави, котки, гущери, кучета ...
Хирургът- а, диабет. Не е мой проблем. Всеки да си знае работата.

Ние също изключихме парното вчера и то след като се оплаках.
*
« Отговор #822 -: Май 29, 2021, 06:40:09 am »
Честита да е Зори, да расте здрава и много щастлива.
Аз имам панически страх от влечуги и поради това рядко се подвизавам из природата. Из бетонните джунгли ми е по-спокойно, макар че и тук по паркове се срещат понякога.
Лина никаква я няма, надявам се всичко да е наред с нея.

*
« Отговор #823 -: Май 29, 2021, 11:33:56 am »
Честита да е Зори, Слънце!много щастлива и много радост да ви носи.

Първата годинка е много емоционална, просто осъзнаваш, че времето лети!

Лина, да ни е много здрава и тя е рожденник днес!

*
« Отговор #824 -: Май 29, 2021, 11:42:39 am »
Ама как навреме съм се сетила за нея. Здрава да е, щастлива и обичана.

*
« Отговор #825 -: Май 29, 2021, 12:00:55 pm »
Oх, аз гледам Априлци, Трявна, Габрово, всичко в региона, че ни е най-близко.НО с двойната количка съм ограничена, влизането в хотел е почти невъзможно.Не искам къща за гости, защото не сме с компания, а Моника трябва да играе с някой, а и искам да имаме изхранване, а не да трябва да готвя за 5 човека.Та какво да ви кажа, мечти някакви.Реално на близначките им трябва малко, на Моника също, но в нашите ширини не са настроени към семейства.Всичко е със стъпала и стъпалца, всичко е недостъпно като среда.

« Отговор #826 -: Май 29, 2021, 12:02:49 pm »
Честит рожден ден на Зори, огряла живота на Слънчицето и мъжа й, нека расте здрава и безгрижна, все така лъчезарна и щура!
Лина, честита да си и ти! Весело изкарване на празника! Наздраве!!!
« Отговор #827 -: Май 29, 2021, 13:30:33 pm »
Лина, честит рожден ден! Вече сте голямо семейство, така че ти пожелавам много семейно щастие, хармония, любов и разбирателство  :kiss: :hbirth: new_birthday ❤️
*
« Отговор #828 -: Май 29, 2021, 19:18:02 pm »
Ето я рожденничкатя,голям страх от тортата  :D
*
« Отговор #829 -: Май 29, 2021, 23:49:47 pm »
Ех, че хубаво семейство. Щастливци прекрасни <3 Дано и нея я споходи някой ден като вашата любов от пръв поглед
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #830 -: Май 30, 2021, 00:06:43 am »
Честит рожден Ден на Зори! Нека да е все така усмихната и лъчезарна! Виждам че сте я постригали вече. Ще й се оправи косата, бързо им расте. Голяма красавица е!

Лина, честит рожден Ден и на теб!
  :balk_12:

*
« Отговор #831 -: Май 30, 2021, 06:48:36 am »
Слънчицето, дано тази усмивка никога не слиза от лицето на Зори, а и от вашите. Струи щастие от нея ♥

*
« Отговор #832 -: Май 30, 2021, 10:41:03 am »
Прекрасни сте Слънце!Все така щастливи да сте!

Аз запазих за планина в тревненския балкан ще сме.Да видим как ще изкараме.

*
« Отговор #833 -: Май 30, 2021, 11:11:37 am »
Благодаря!Аа,даже много коса й порастна вече😁,обаче излезе руса и не си личи.Сега поне има отвсякъде коса .Много е ухилена по принцип,усмивката закачена на ушите й.Вчера направи две крачки сама,ама се страхува да се пусне .
Маги,добре ще изкарате,близначките ще спят като къпани.
« Отговор #834 -: Май 30, 2021, 11:18:24 am »
Страхотна е Зори, Слънце 🥰 И има прекрасна усмивка! Все така да озарява лицето и ❤️
*
« Отговор #835 -: Май 30, 2021, 11:30:40 am »
Около Трявна е приказно, но мислех че е доста скъпо там.
Слънчице, ама тя след "прическата" ли е? Доста добре изглежда. Като те прочетох, че ще я правиш нула номер и си казах: "Отидоха й сладките снимки", но не й личи никак. Едни познати си обръснаха косата на момиченцето, за да станела по-гъста. А тя с черна коса и като стана скалпа на онези черни точки като обръсната брада на мъж и спря да расте. Бая време май си откара така. Един съсед пък го бръснеха гола глава, че му била къдрава косата и да порасне нова права, то така става.
*
« Отговор #836 -: Май 30, 2021, 11:35:26 am »
Чудесни сте, Слънце!

Вчера си провихме барбекю и Сими си лепна ръката на капака му. До късно го болеше много. Сега се чудя какво да го правя. Не станаха мехури, но ще се обели кожата. Ужас. За 5 сек се обърнал мъжът ми. 
« Отговор #837 -: Май 30, 2021, 11:47:52 am »
Ех, Павла, горкото човече   :( Уж са големи и разбират, но не могат да се пазят. Можеш да го мажеш с дефламол. За друго не знам. Да му минава бързо!
*
« Отговор #838 -: Май 30, 2021, 11:51:46 am »
Душица, дано му успокои скоро.
За другите, че може да е полезно: на курса за първа помощ казаха, че при такива леки изгаряния (когато няма реално изгорена кожа, а е повърхностно) се слага изгореното място 20 мин под течаща хладка вода. Трябвало си поне 20 минути, 5 не били достатъчни, за 5 привидно се успокоява кожата, но това е повърхностния слой. Ако нямаме в този момент течаща вода наблизо, след 1 час като се приберем пак да се направи третиране с течаща вода поне 20 минути. Докато се приберем, слагаме студен компрес на мястото.
След това се маже с крем за слънце или гел за изгаряния.
Не се къпе детето цялото под душа с хладка вода, защото може да настъпи шок от преохлаждане, третира се само засегнатото място. При по-сериозни изгаряния: като площ или дълбочина (мехури, изгорена кожа) се ходи до спешното, като е добре да се звънне на 112 за насоки понеже може да се направи и вкъщи превръзка и тогава да се откара детето до болницата.

Трябва да седна да напиша документа за първа помощ, но така ме боли кръста да седя на компютъра, едва работата си върша.
« Последна редакция: Май 30, 2021, 12:02:10 pm от teri_90 »
*
« Отговор #839 -: Май 30, 2021, 12:41:12 pm »
Аз това го знам и точно така направих. Около 1ч на течаща вода и после 1ч на студено. Никога лед, че той уврежда допълнително. Идеята е да се спре изгарянето. После го намазах с мазен крем. Тук няма дефламол. Въпросът е после как да го опазя, че ще стане рана, а той играе с пръчки, камъни и тн. Ще го бинтовам май.

Мише, хвърлял камъчега. Аз влязох с Бобо да сложим масата и точно на прибиране плеснал капака с ръка. Мисля, че просто е забравил, защото после викаше, че е горещо и не се пипа и не видял. Станалото, станало. Мъжът ми много се разстрои. Чам ме ядоса, но той си е такъв.