0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #800 -: Май 26, 2021, 11:31:51 am »
Маги, като я гледам и немога да си представя какво ме чака. Васил винаги е спирал на "не" и повече не е пипал. А това малкото хич и не трепва! Ни на име се обръща, ни на не. Иначе си знае името, обръща се като я викам, но не и като прави пакост.
За спането - Васил не е спал при нас заради едно задавяне с мой косъм от косопада след раждането. Криси спеше до 6 месеца. Васил е привързан към мен и същевременно супер самостоятелен, а Криси ще я видим.

*
« Отговор #801 -: Май 26, 2021, 15:41:44 pm »
Днес трябваше да отида до града да поръчам две торти -за Зори и татко й,да изтегля пари,да купя АМ ,да отида до Спиди и до банката да свърша на баща ми работа.Излязох в 10.30 и майка я приспала,после й сготвила,баща ми я нахранил и ми викат да не бързам.Отидох до мола ,шматках се и се прибрах.Хич не ме търсила даже.
Лято,толкова отдавна пропълзя Зори,че направо забравих какво беше като само лежеше .Още на 5 м почна да обикаля и всичко сме прибрали,залостили и т.н.Хубаво е да имаш ниски шкафове да се подпира хем и да седи изправена когато реши.И при нас не не върши работа,но вече почти няма от какво да я спирам,всичко се реорганизира всеки ден.
Днес за пръв път от години някой се закъхари за теглото ми,чак съм плашила.Ми не плаша ,на бостана няма да застана,просто съм позаслабнала.Но се харесвам и се чувствам добре .
*
« Отговор #802 -: Май 26, 2021, 15:58:25 pm »
Ако се харесваш така е ок, но наистина гледай да не си извън всички норми, че може да стане и опасно. Аз пък съм обратното - качила съм доста, но засега отлагам отслабването с усилия. А пък и откак малкия ми каза, че не иска да гушка тате, че той е много твърд, а мама, че е по-мекичка направо ме задължава да си пазя месцата. Зимното стоене у дома ми натрупа повечко, но не смея да пазя диета преди зет, че преди 2 години така ми спря цикъла от диета на ендокринолог (същата дето искаха да спазвам и за ГД). Надявам се поне с раздвижването малко да сваля де, но не е спешно.

*
« Отговор #803 -: Май 26, 2021, 17:56:18 pm »
Хубаво е, че се чувстваш добре в кожата си, Слънце.

Няма как, Лято. Ще се наложи да обезопасиш къщата.

Мъжът ми също не е в спалнята. Ту се завръща, ту заминава. Или ние го будим и после е пребит на работа, или той буди детето и после аз искам да го пребия.

Аз съм привърженик на японската философия за гледане на деца . До 3г са господари, от 3г до 6г са робове, а от 7г са равни. Отначало да получи сигурност, после са научи провилата, а след това да е равен.
« Отговор #804 -: Май 27, 2021, 02:15:38 am »
Харесва ми тази японска философия :)

Аз явно е трябвало да се оплача от времето, че да вземе да се пооправи. Вчера 2 часа бяхме навън с количката, а днес със слинга.
Мен от няколко часа много ме боли десният яйчник, ама много. Мисля, че може да е О, но защо боли чак така не знам.
*
« Отговор #805 -: Май 27, 2021, 10:42:46 am »
Ама каква дума съм измислила.  :D Роби как не се сетих.
Хайде и аз да се оплача. Тук духа и е ужасно- студ и дъжд. Все още парно включвам.

От 7ми започва големият ремонт с багери и камиони. Такъв шум ще е, че горките деца.
Отделно ни отмениха полета за България. Въобще организацията ще отиде на кино.
*
« Отговор #806 -: Май 28, 2021, 09:51:46 am »
И тук заваля, да не си мислите, че само при вас е гадно времето.Аз изпрах един куп дрехи и времето се развали и сега няма съхнене.Освен да ги засиля към сушилнята?

Сама съм в къщи с три деца и ще е лудница.

*
« Отговор #807 -: Май 28, 2021, 10:01:15 am »
Тук градушки помляха на хората насъжденията.  Преди това беше такъв мор, плъзнаха змии по пътя. До 19:30 не си показвам носа от къщата да не ме изненада някоя и да ми изкара акъла. Минала година майка едва не получи инфаркт с една змия точно пред вратата. Сега някакъв праг сложи баща ми, за не влизат уж в двора да ме изплашат. Пак миналата година стоя след трансфер и си работя. Чувам навън посред обяд някой върти гуми и си прави кръгчета на нашата улица. Ядосах се и погледнах през прозореца да видя кой е (като типична селянка) и видях как един съсед за пореден път минава върху един змей и не може да я смаже. Същата тази змия два дена преди това се опитала да нападне баща ми. Изправила се и му стигнала до кръста  8O
Та къщите на село са супер, ама напоследък всичко е толкова запустяло, нивите не се обработват и плъховете и змии нападат селата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #808 -: Май 28, 2021, 10:34:13 am »
Вземете си таралеж.  :wink:
В България има само 2 отровни змии. Другите не могат нищо да ти направят. Виж плъховете са проблем, затова и змиите са полезни.

Аз се оплаках и се оправи вчера. Така, че работи.
*
« Отговор #809 -: Май 28, 2021, 10:47:26 am »
Аз изпитвам панически страх от змии.Моето си е чиста фобия.За мен къщата на село е ужас точно заради евентуална среща с тия гадини, повярвайте няма да стъпя там ако знам, че наоколо има змии.

« Отговор #810 -: Май 28, 2021, 11:06:36 am »
Маги, същата съм като теб. Не е страх, а някаква силна непоносимост само при мисълта за змия. А ако видя на живо, дори и най - малката да е, ме побиват тръпки и всякакви ужасни емоции и после с часове не мога да се отърся.
*
« Отговор #811 -: Май 28, 2021, 11:12:01 am »
Аз именно затова не излизам до 19:30 от вкъщи. Бременна хич не искам да срещам такова чудовище, много ме е страх от тях, знам, че нищо не могат да ми направят. Но змии по пътищата е нещо ново, не сме израснали с такова нещо. Вие всички се оказахте фенки на селото, явно само нашия край са го нападнали смоковете по-сериозно.
*
« Отговор #812 -: Май 28, 2021, 12:38:51 pm »
Аз не съм фен на селото.Нямала съм и не изпитвам нужда да имам.Аз съм градско дете и съм свикнала да имам всичко на разположение.Да отида за ден два става, но за повече ме хващат нервите.
Миналата година на почивката едва изкарах 5 дни в едно село до Вършец.

Дайте идея за почивка на планина.Ох ровя, ровя мястото на което ходихме не предлагат това което искаме.Просто не знам.Из Стара планина искаме, че да е по-близко, да има басейн и поляна за игра.Направо съм се видяла в чудо от цени и оферти.Вярно, че не работиха бая време, ама ако така мислят да си избият загубите, по-добре да си седя в къщи и да ремонтираме апартамента.Поне парите ще ги вложим в нещо хубаво.Само през деня ще водим децата на басейн, ба си!

*
« Отговор #813 -: Май 28, 2021, 13:04:37 pm »
Вярно е, Маги. Току що погледнах едно място, което харесваме и са сложили 280лв за нощувка  8O Определено не сме дали 300лв за нощувки и в чужбина като сме ходили.
Може би Боженци, ама има вероятност да ти доскучае
*
« Отговор #814 -: Май 28, 2021, 13:07:59 pm »
Ох, Маги. Цените са  8O Ние гледахме за 1 седмица да мръднем на Балкан. Ако намериш нещо, сподели.

Аз съм фен на двор само за теб. Ние живеем в центъра на града, просто има къщи тук.
Селото си има чара, но за вила и ваканция. Поне според мен.
*
« Отговор #815 -: Май 28, 2021, 15:44:45 pm »
Маги, аз си обичам Априлци.  Има само един ресторант и няколко магазина в градчето, но е приказно красиво място. А къщи/стаи за гости има бол. Троян е близо, храната е хубава, Балкана е близо. Ние ходим всяка година за няколко дни, но гостуваме на кумовете ни (те имат къща за гости). Ами на красота и спокойствие никой не може да бие това градче.
Аз за нещо във Варна се оглеждам. Не зная още дали ще водя Криси, че мъжът ми няма да идва, но Васил има състезание на 27.06. и със сигурност ще се пътува в тази посока. Въпросът е и, че не знам колко време ще останем и дали ще останем повечко след състезанието.

*
« Отговор #816 -: Май 28, 2021, 19:18:02 pm »
Мисля, че днес е рожденият ден на този лъч в живота на Слънчице, тази малка Венера, която изгря на небосвода им, на малката Зорница.
Да ви е много здрава, Слънце, да е много палава.
Ще пия едно вино за нея.

Ние в Елена, Арбанаси и в покрайнините на Търново гледахме. Има страхотни места, но цените са убийствени.
*
« Отговор #817 -: Май 28, 2021, 19:31:40 pm »
Не е ли на 29 или татко беше тогава?
Да са здрави и двамата. Честит голям празник, семейство. Пожелавам ви дъждът да не ви настига и да направите градинското парти. Да е много здрава Зори и все такава красавица <3
*
« Отговор #818 -: Май 28, 2021, 20:20:59 pm »
Благодаря ви!Днес порастна малкото ни момиченце ,а аз рева от сутринта,всеки който ми честити и ме разплаква,и сега си рева.Какво ми става,не съм такава ревла изобщо!А кога мина година  не разбрахме .Много щастие ни донесе Зори,много.Знаете какво е,другите ще го разберат.Прекрасна е тя ,само да е здрава и с късмет й желаем !Утре ще духа свещичка,ще ви я покажа  от партито й.
По въпроса за село,не е за всеки.На мен ми харесва тишината и мириса на зелено.Смоци сме имали,ама с една мотика ги трепе баща ми Аз много обичам да градинарствам,но зарзавати ,не цветя Дай ми да плевя,да садя и поливам,от това по-голям антистрес няма.
Аз селата където съм била на почивка са толкова тихи,че Маги може да иска да се застреля 😄, но в Жеравна,Елена,Медвен има къщи с басейн.Лещен е много хубаво,ама цените са като за стая в Св Влас.
« Отговор #819 -: Май 28, 2021, 20:57:39 pm »
Слънчицее, честит най - хубав празник! Пожелавам на Зори много щастие, любов, здраве, усмивки, сбъднати мечти и още каквото се сетиш положително  :D❤️ Аз също бях много емоционална на РД на Дари. Връхлитат те всички емоции от последната година, от раждането, първите прегръдки, усмивки... Спомняш си тъгата и чакането преди това и после поглеждаш това малко, пораснало човече и не можеш да повярваш колко си щастлив ❤️Бъдете все така щастливи с тази принцеса, цялото семейство.