0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #760 -: Май 18, 2021, 23:13:05 pm »
Другото лято ще е. Това ще е в ремонтни дейности. Каквото такова. Лошото е, че в България къщата ни е за ремонт, така че и там няма да се възползваме от къща с двор. В крайна сметка апартамент с морска градина, ако стигнем до България.

Днес ми спря сърцето за 10 сек. Борис подгони котката, качи се на стъпалата и го хванах точно преди да се претрете. Леко се жулна. Такава беля щеше да стане с малкия камикадзе.
*
« Отговор #761 -: Май 19, 2021, 11:41:37 am »
Къща, апартамент все ремонти трябва да се правят.При къщата са повечко де.И аз сега измислих един ремонт и трябва да кажа на моя мъж, не знам дали ще му хареса идеята де.

Айде да се похваля, на Габриела и останаха само последните кътници да избиват.Детето като не го мъчат зъби спи по цяла нощ без да се буди.Това е голямо улеснение за мен.Остава да видим Аделина, там нещата стават по-бавно и трудно.

*
« Отговор #762 -: Май 19, 2021, 12:19:51 pm »
Честито, Слънцемое! Много хубава новина. Ти потвърждаваш правилото, че като се успокоят хората, се получават нещата. Значи с теб и Тери ще сме горе-долу на едно, ако всичко при мен е успешно докрая.
Аз също вече почвам да мисля за 3-то (или 2-ро с мъжа ми). Мен на този етап ме притеснява не толкова финансовата (макар че тя е свързана индиректно), а пространствената част - малък ни е апартамента. Мисля си някакви варианти, например синът ми след 3 години е абитуриент и предполагам, че ще учи в друг град. Така ще се освободи малко място, но пък все ще се прибира и ще трябва да спи някъде (на дивана в хола :) ). Аз не можах да направя добра разлика между него и второто дете (още неродено). Отначало се опитвах да си оправя живота откъм партньор. После се опитах да си оправя работата (кариерата), което се преплете с образование (докторантура). И си бях поставила за цел след като завърша, да правим бебе. Но така или иначе щяха да имат поне 11 години разлика. А такава разлика вече си е голяма, все едно са си отделни деца. Сега, живот и здраве, ще имат 16 години. А пък за следващо ще видим съдбата какво ще ни поднесе.
Иначе откъм гледане уж не се страхувам да тичам след деца, ама може би не си давам сметка сега какво ще бъде, а пък и възрастта сигурно ще си оказва влияние. Но наистина е хубаво да има наследници, хубаво е и като пораснат децата, да помагат.
« Отговор #763 -: Май 20, 2021, 09:37:22 am »
 Слънцемое, честито и от мен 😊
Лазарче е с десностранна пневмония. Беше настинал, обаче се появи една много гадна кашлица, даже и докато спеше се давеше. Вчера го заведохме на преглед и ни пратиха на снимка, и там излезе. Завеждащата каза, че отделението било пълно с болни деца я с пневмония, я с остър ларингит. Ние ще си стоим в нас.
И да се похваля с нещо. Предстои ни да финализираме една сделка в петък и да сме горди собственици на къща. Преди бяхме купили една, но нямахме нужните средства за да започнем ремонт. И като теглихме чертата, се оказа че не си заслужава ремонта, защото беше равносилен на събаряне и почване от нулата. А на тази и трябва козметичен ремонт само.
Павла, направо изтръпнах. Добре че нищо лошо не се е случило.
Лазар вече е с 10 зъбчета, остават още 10 😀
« Последна редакция: Май 20, 2021, 10:09:03 am от Татяна Павлова »
*
« Отговор #764 -: Май 20, 2021, 12:46:01 pm »
Танче,честито!Къде е къщата ?Да я напълните с обич !
Горките деца,дано им минава бързо,то няма как да ги опазиш от всичко,за жалост.Докато мине периода ,в който могат сами да се пазят...като цяла вечност ми се струва.
Лято,не е нужно да въвеждаш всичко набързо ,както ти казаха води се по нея.Нашата изобшо няма желание да се храни сама,не захапва кюфте и филии,нито бучи с вилица.Яде парченца,но не особено едри.Четох ,за деца които на седем месеца сами си ядяли с вличка,на годинка си ръбали баничка,ами не е от тях моето. Чудо голямо.
Павла,ще ти се получи шпакловката и ремонта ,ще поошкуриш,ще позагладиш и айде .Ние още сме на село,много е хубаво ,тихо и спокойно,мъжът ми много ми липсва вече .Зори седи изправена без упора доста от времето,но се поогъва и тупва.Всеки ден тренира за бицепс с една торба котешки гранули от 1 кг,вдига я,сваля я с една ръка,силна в ръцете като баща си ще е явно   :D .
*
« Отговор #765 -: Май 20, 2021, 13:36:26 pm »
танче, честита ви къща. Да я напълниет с много любов и весел детски смях.

Слънце, сигурно е супер на село, детето е спокойно, играе на вън.

И моите не са толкоз умни и не започнаха да се хранят толкова рано сами.От известно време уцелват устата с лъжица и им давам докато ги храня да се опитват и те да се хранят.Габи се справя по-добре, Ади губи търпение и започва да играе и пръска навсякъде манджа.

И аз измислих един ремонт, обясних на моя мъж какво иска и той взе че се съгласи.Първо уж той искаше само изолация, после му викам защо да не направим стаята и там да преместим всички играчки?Нали ще имаме първокласничка!!!Та взе че се съгласи :)

« Отговор #766 -: Май 20, 2021, 14:15:13 pm »
Виж, Маги, как те е изненадал. А пък си мислеше, че няма да иска.
Танче, в Речица е къщата. Не искахме да е в града. Имаме си всичко тук и ни е по спокойно. В Сливен е някак по напрегнато, няма го спокойствието на село 😀 Въпреки, че сме квартал, макар и малко отдалечен.
Благодаря ви, момичета 😊
*
« Отговор #767 -: Май 20, 2021, 14:23:44 pm »
Честит нов дом, Танче!
Да се оправя бързо Лазар!
В България за ларингити в болница ли вкарват?

Аз съм почти готова с моята част в едното помещение, което ние наричаме зимна градина. Ще сложим в него бар и прожектор. Ще гледаме мачовете от евро 2020. Аз много обичам европейски и световни първенства.
Сега ще шпакловам терасата и утре ще я боядисам.

Маги, браво на мъжа ти. Той ли ще прави всичко? Винаги много сръчни мъже са ме радвали много. от този тип, които могат да си построят къщата сами, да си я оправят и обзаведат.

На есен ще се наложи да махнем третата сливица на Симеон. Ще му дойде много на милото- ортофонист, училище, има разни промени по режима, които трябва да въведем, отделно той често отказва закуска и пие мляко само, та трябва и закуска да яде, а за капак и операция.

Сими на 1г4м вече ядеше с вилица, лъжица и ръце. Борис вече може с вилица, лъжицата му е трудна и с ръце, но и двамата са ЗВБ, макар и не изцяло. Борис често го храня аз, защото е все гладен и няма търпение. Вчера изяде повече от мен като количество. Ако ви кажа колко, ще се стреснете.

Слънце, рождения ден на Зорито там ли ще го правите?
« Отговор #768 -: Май 20, 2021, 15:16:42 pm »
Танче, чистите нов дом! Бъдете много щастливи в него!
Успешни ремонти на всички!
Павла, сигурно само аз няма да се стресна  :D. Дари отдавна яде повече от мен. Не само това, ами яде и това, което не искам  :D. Аз като малка съм била изключително злояда. Няма торти, няма пържени картофи, нищо не съм искала. Е, сега не съм така, но още не ям някои неща, особено от манджи. Например лук и моркови. Та, тях ги давам на Дари и тя си ги изяжда  :D Иначе си яде с вилица и пръсти без проблем от много време.  С лъжица също яде, но малко я обръща наопаки и прави мазало. Вече мисля, че разбира всичко, ноо ината не се е променил  :D Все още е залепена за мен и плаче, ако я оставя на баща и. На площадките обаче е много самостоятелна. Качва се и се пуска сама на пързалката, както и на другите катерушки подходящи за нея. Играе си с дечицата и ме търси само, за да и помогна да се качи някъде на по - високо  :D И за спането пак да се похваля и да обнадеждя някоя майка на неспящо дете, вечно залепено за нея  :D Преместването в нейната стая е напълно успешно и вече няколко месеца си заспива сама и си спи по цяла нощ в нейното легълце. Голям реванш е това за коликите. Само сега покрай болестта и зъбите, иска да я взимам понякога при нас.
« Последна редакция: Май 20, 2021, 15:20:36 pm от Mihaela Viyacheva »
*
« Отговор #769 -: Май 20, 2021, 15:44:17 pm »
Танче,супер си е Речица,всичко си имаш и си покрай вашите
На село е рай, птички се чуват,въздуха е чист .Сутрин си правя кафе,изкарвам Зори на люлката и после закусва и се оправяме и излизаме да се помотаме,пазаруваме и се прибираме.Танче,имаме нов магазин и барче до вашата махала,чат пат пия някоя бира там с трактористите,кмета,циганиките и старите ергени .Все пак тук съм расла и кучетата ме знаят 🤭
Тук ще правим РД на Зори но не на 28ми а на 29ти наобед,барбекю има,пиене има ,на двора се събираме .Десет души най-близките ще сме,след полунощ почваме рожденният ден на мъжът ми.Те нашите хора маса им дай,тъй че няма да изкапят.
Павла,завидях за бара и прожектора,направо си ви представих с бира и пуканки навсякаде и как викате по мача.😁
И ние обичаме европейски,шампионска лига,световни,серия А особено,а падне ли Ювето ,мъжът ми много се нерви .Изобщо той много псува и вика като зяпа мачове,аз го дразня нарочно и още повече се пали.Идилия .
Мише,доста самостоятелна звучи Дари,а как не спеше преди,гледай каква промяна!
« Отговор #770 -: Май 20, 2021, 21:12:55 pm »
Аз с този baby brain за никъде не съм, през бременността беше зле, а сега положението е трагично  :D

Слънцемое,  честита втора радост! Много, много се радвам за вас ! Прекрасна новина!

Танче, честит дом ! Да бъде пълен с детски смях и щастие!

Момичета,  след 3 седмици са вторите ваксини на Борис и този път се сдобих с кул пачове от България, че се оказа, че в Англия няма за под 1 г. Къде ги слагате? На мястото на убождането ли?

Мише, радвам се за Дари, че е минало добре преместването в нейната стая . Тъкмо тези дни чудех как ли ще е с Борис след време, той си спи до мен през нощта на спалнята, а денем спи в слинга, няма отърване  :D. Чудех се кога ли пак ще си спим с баща му заедно. 
« Отговор #771 -: Май 20, 2021, 21:30:44 pm »
Хелиантус и аз бях така, но всичко е възможно  :D. Аз слагам лепенките на мястото на убождането, което най - често е на крачето.
*
« Отговор #772 -: Май 20, 2021, 21:33:58 pm »
Слънце, ние гледаме само европейски и световни. Мъжът ми не е футболен фен. После ще слушаме музика, ще си каним хора, ще правим партита, ще правим кино вечери. Размечтах се. Като купувахме къщата искахме там да сложим джакузи, но нито пари имаме за това, нито с децата е практично.

Мише, ти също ще се стреснеш. Изяде млякото си сутринта, после 2 парчета кекс, после някоя бисквитка, пълна чиния манджа зелен боб с пиле, един портокал, половин катма, едно марко кис. мляко, 3 пъти си иска паста с доматен сос и още половин портокал. След 3те раница макарони си изпи и вечерното мляко преди сън. Между другото бутна и някоя бисквитка, краставички и ягода. 
Има едни прибори Doddl. С тях Сими се научи да използва прибори. От около 1г и нещо можеше и супа да яде сам. Загубих лъжичката и Бобо е само с виличката, но май този път няма да купувам.

Хелиантус, Симеон беше най-залепеното бебе до 6м-7м. Сега е изключително самостоятелен. Всяко нещо с времето си. Борис си го бебешорча още, защото знам, че бебе повече няма да имам. С него ще стават по- трудно нещата заради това. При наличие на стая и при това готова, все още не ми дава сърце да го изместя.

« Отговор #773 -: Май 20, 2021, 22:02:00 pm »
Павла, не се стряскам  :D Дари всеки ден има 4 основни хранения, като на 3 от тях си иска и хляб допълнително. Между храненията (не веднъж, а след всяко хранене) задължително яде плодове, заленчуци, по нещо от нашето ядене, някоя детска шунка, някоя солета, бисквита, кисело мляко и т.н.  :D На площадките всеки път поне по няколко човека я взимат за 3 - годишно дете  :D Обаче е висока, но изобщо не е дебела. Просто си има бездънната яма на баща и  :D
Много добре звучи идеята за двора, дори и без джакузито.
*
« Отговор #774 -: Май 21, 2021, 15:20:10 pm »
Павла, моя мъж си прави всичко.Той работеше в строителството и може доста неща да прави.Та си купува материали, прави си всичко аз само избирам тапетите и цветовете, проектирам мебелите и ходя по майстори за тях.Добър екип сме двамата.

И Аделина яде много.Направо е като фуражомелачка.Като ме види, че дъвча нещо и се нарежда пред мен и почва да ъка да и дам.Габи по-избира какво да опита, ама това...На вечеря и давам вече домат, че що кашкавал, сирене и картофи яде успоредно с нас.Та режа домата на ситно и и го давам и тя сама си го яде.

*
« Отговор #775 -: Май 22, 2021, 07:30:25 am »
Списание "Кенгуру" често правят онлайн училища за родители. На 1 юни ще им гостува организацията за първа помощ, при които се бях записала. Урокът ще е първа помощ при бебе, вашите повечето  не са бебета вече, но доста неща са подобни при бебе и дете над година, просто се сменя мястото за притискане (аз съм започнала лека по лека да пиша един документ и ще го кача тук скоро)
Та, ако ви е интересно
https://fb.me/e/1wJ8q5qdz
Видеата на Списание "Кенгуру" остават налични във Фейсбук страницата им и в YouTube
« Последна редакция: Май 22, 2021, 08:29:50 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #776 -: Май 23, 2021, 09:40:05 am »
Какво ще правите почивните дни с децата?Аз вчера работих, днес мисля да ги изведа сутрин и следобяд в района, не че вчера са седяли в къщи де, вечерта обиколихме града.

Започнаха да повтарят думички и са много смешни и сладки.

*
« Отговор #777 -: Май 23, 2021, 10:35:34 am »
Моите пак са със сопол. Вали... въобще нямаме много какво да правим. Тук 24ти също е почивен.

Много са сладки като започнат с думичките. Борис казва мама само като е на зор. Ам ам от доста отдавна, но е разбираемо, гладен е човекът.  И от 3-4 дена казва по някоя думичка и после не я повтаря. Иначе постоянно 'говори'.
*
« Отговор #778 -: Май 23, 2021, 10:53:34 am »
И при нас е нещо такова.Казва се мама, ама рядко.Ам, ам е ясно, гладни са децата.Казват кака много хубаво и я търсят нея.Джумолят си нещо постоянно, Габи повече от Ади.

Тук времето е разкошно, е сега ги изведох малко на разходка пеша, без количка, само около блока.След обед ще е по-продължителна разходката с количка.

*
« Отговор #779 -: Май 23, 2021, 11:16:34 am »
Аз не мога да изляза сама с двамата без количка. Борис сега започва да се води хубаво за ръка, но иска да прави каквото прави брат му. Така, че трябва да имам опция да го вържа, че иначе ще цопне в някоя река.