0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #740 -: Май 16, 2021, 16:18:19 pm »
Привет, момичета. Криси има пак слуз в памперса. На 27.04. я водих при доц. Маринова, казах че съм давала телешко и грах и всичко е наред. Показах и изследванията също така и тя предложи да пробваме постепенно захранване с млечни. Започнах смесено pep с HA за няколко дни, след което мина на HA за 2 седмици. Към края на първата седмица включих и сирене, а от 2 дни е на обикновено АМ и от днес пробвах половин чаена лъжичка масло. Направих попарка, че всичко друго е яла от съставките, но тя изобщо не одобри парчетата. Ама и проблемът не е в това дали ѝ е вкусно или я мързи да дъвче. Днес е дефекирала няколко пъти, което не се е случвало от края на първия ѝ месец и слуз видях 2-3 пъти в памперса. Няма примеси с кръв, макар че единия път беше без изпражнения и слузта розовееше леко, но няма нищо общо с онова, което видяхме при установяване на АБКМ. И сега се чудя дали би могло да има друга причина за това. Тя е на преглед чак в четвъртък като часът съм го записала преди седмица още, защото така се бяхме разбрали с доцентката - около седмица след маслото на преглед. Имам и мляко pep и съвсем естествено ще спра всички млечни до прегледа поне. Ама така добре вървеше млечното захранване, че днес ме заля със студен душ това. Макар че когато започнахме тази система аз бях наясно, че е твърде рано реално за нея. Обаче тръгна добре и аз така се зарадвах,а  тъкмо тая сутрин си отпуснах и душата да си мисля какви вкусотийки може да похапва Криската с мляко...

« Отговор #741 -: Май 16, 2021, 17:38:26 pm »
Лято, напълно възможно е да е от млечните. Аз като цяло се чудя защо ти препоръчаха толкова рано да въвеждаш всичко млечно. По принцип на мен гастрото ми каза, при деца с АБКМ след годинката се започват опитите за въвеждане на краве продукти. При Дари винаги са се възобновявали симптомите при опити.
*
« Отговор #742 -: Май 17, 2021, 06:20:07 am »
Мише, опитът беше, защото съм давала месото и грах, а и нали пуснах изследвания за алергия и на двамата и там излезе, че нямат към нищо. Но алерголога ме предупреди, че алергиите имат много пътища и те изследват по-тежките алергии само, така че тя да си продължи диетата. Говорихме, че просто мога по-спокойно да я захранвам, защото мен това доста ме притесняваше. Начетох се, и се наслушах на разни истории, че децата с АБКМ много често правят тежки алергии и към соя, яйца, дерматит и др. А тя няма нищо от тези. Козметиката ѝ е бочко изцяло от раждането и кожата ѝ е хубава и мека без обриви, въпреки че за това и личната, и доцентката бяха на едно мнение да не рискувам. То нямаше да пускам това изследване ако баткото не беше се обринал 2 пъти вече - веднъж лятото и веднъж зимата. И все още не знаем от какво, но мислехме, че е от преяждане с кайсии/мандарини. Обаче се оказа, че няма как да е така. Всъщност бях забравила вече, но имах препоръка за дерматолог при него. Ама ще изчакам ако има пак обрив и тогава, че сега да го водя за нещо от миналата година е тъпо. Но реших като водя него поне и тя да мине, че да ми е спокойно захранването. Това беше още февруари като съм с ясното съзнание, че деца под 3 годишна възраст не се тестват за алергия, защото там нещата се изменят. Но действително грах ѝ бях давала в началото на април още, а телешко към средата и на прегледа беше минало достатъчно време, за да ги спомена като въведени без проблем храни, за които имам и кръвен тест като допълнение. Обаче сега ме е яд, че май пак ще ми отложат ваксините, а това не ми е ок вече.

*
« Отговор #743 -: Май 17, 2021, 09:58:16 am »
Кукапел, а в какво състояние е черният дроб? През бременността как ти се нормализирана нещата? Станно е при теб. Трябва ти читав лекар.

Лято, то тези тестове към алергии, нали знаеш, че са малко като гадене. Това, че няма да получи профилактичен шок не означава липса на алергии.
Обриви съща е възможно да не са от самите плодове, а от това, с което са третирани те. Примерно Симеон се обриви от домати извън Европа. Явно ги обработват с нещо, които тук е забранено.
А ти за къде бързаш със ззахранването? На 7м си й дала всичко почти, а знаеш, че трябва по-внимателно.  Знаеш, че имунната система реагира и с натрупване. Според мен просто забави темпото и си я храни според диетата и възрастта й. 
*
« Отговор #744 -: Май 17, 2021, 11:10:22 am »
Съгласна съм с Павла, за дете с алергии и въвеждаш прекалено бързо храните.Аз с Моника като знам колко бавно действах, а тя ми се изприщи и аз не знам от какво, мисля от пуешкото направи реакция, домата и ягодите.Та я карах бавно и славно.И друго, защо започваш с крави продукти, действай с кози.

Апропо Моника няколко зими подред се изприщваше от мандарини.Тя е с дерматит по принцип и изглежда препаратите с които бяха третирани и действаха зле.Та си знаеше и мандарини не ядеше.Плюса е, че израсна проблема с ягодите и вече ги яде без проблем, но е вардене голямо.

Кукапетел, дано скоро се нормализират нещата.

*
« Отговор #745 -: Май 17, 2021, 12:13:13 pm »
Сувсем не е захранена с почти всичко, а и я захранвам вече 3 месеца. Нормално е да съм въвела много храни, но не съм достигнала и до половината. Захранвам с това, което намеря на пазара и в състава си няма млечни. Поради това исках да вкарам грах, че в голяма част от пюретата го има. Реално без него не можех да намеря пюрета за възраст над 4 месеца, които са без мляко и с подходящи нови храни. И сега едва намирам някакви нови неща без мляко, а пазарувам от 2 магазина. От вече въведениете неща намирам, но не и нови храни. А тия за 4 месеца са почти течни, време е да се учи на малки парченца вече и на не толкова ситно пасирани храни. Тези дни ще има ново зареждане у дома (пазарувам за месец) и се надявам да намеря и подходящи за 7м. Досега повечето бяха за 4 и едва по един вид за 5 или 6 месеца съм намирала. Все още има храни, които са подходящи за ранно захранване, които не съм давала (елда ми хрумва на първо четене). Иначе на 1 пазар взимам 15 месни, 15 зеленчукови и 30 плодови като си правя сметка какво съм въвела и колко нови неща мога да си позволя за периода. Обикновено 6 до 8, макар че през април въведох повече неща (десетина) заради глутена.

« Отговор #746 -: Май 17, 2021, 14:11:15 pm »
За другото не знам какво точно си въвела и не мога да кажа, но млечните със сигурност ги въвеждаш прекалено бързо и то при положение, че при Криси има съмнение за АБКМ и че ги започваш много рано. Дари не е имала никаква реакция нито към телешко, нито към риба, яйца, грах и т.н. Но пък към млечните си има явна непоносимост или алергия, не знам какво точно е. Така че това, че няма към други продукти не бива да те успокоява прекалено. А и наистина, ако държиш да има млечни от рано, давай козе продукти. Аз дори и тях дадох след годинката и нямаше никаква реакция. От около 3 седмици пак правя опит за краве продукти и за момента няма реакция, но е супер бавно и по малко. Сега вече мисля да пробвам с малко по - голямо количество и дано да я е преодоляла тази алергия.
« Отговор #747 -: Май 17, 2021, 14:44:19 pm »
Благодаря, момичета! Надявам се и аз. През бременността стойностите влязоха в норма, без да пия лекарства, една лекарка каза, че коварните болести така реагират, ама нищо повече. Предлагат ми биопсия на черния дроб, все още се въздържам. Няма изменения на ехограф.
На Дара от окото към нослето й излезе обривче, мисля, че е от слънцето, като излезем, когато е топло и се обостря, после утихва, и така една седмица вече. Бяхме при бабите за първи път, може и от новата среда, те са в къща, имаше животни, нямам идея. Чак сега успях да взема урина, изпуснахме и консултацията миналия месец, заради ковид. Нещо съм супер зле с организацията. Не върви захранването при нас, почти не яде, повече си играе с храната, постоянно хвърля лъжицица, направо се побърквам, всичко става в пюре или каши, банани, авокадо. Почнах да се тревожа, че така не приема достатъчно желязо и другите важни елементи от храната.
Руми, благодаря за споделянето за белия кичур! ❤️Дано е на късмет! 🍀
*
« Отговор #748 -: Май 17, 2021, 16:19:22 pm »
Кукапетел, тя сега всичко нужно го взима от теб, чрез кърмата.Храната е за запознавана и опитване.Недей да си поставяш цели, просто предлагай.Опитай по ЗВБ, може така да се отпуши.Недей да гледаш другите какво правят, действай според детето.Тя ти е най-добрия учител сега!

*
« Отговор #749 -: Май 17, 2021, 16:39:28 pm »
Кукапел, обмисли за биопсията. Извинявай, ако какви толкова медикаменти да си използвала. Явно има и нещо друго. Другият вариант е да забременееш. При теб бременността действа добре на черния дроб.

Маги пак ми взе думите от пръстите :) 
*
« Отговор #750 -: Май 17, 2021, 16:41:20 pm »
Покрай болестите се забавих със захранването и едва този месец въведох яйце, свинско и риба. А от млечните съм въвела сирене в малки количества и кисело мляко.
И да се похваля имаме си първо зъбче  :)

Лято, а Криси как е? Какво стана с изследванията?

*
« Отговор #751 -: Май 17, 2021, 17:02:21 pm »
Кукапетъл, правиха ми биопсия на мен преди години. Ужасно е, но после бързо се забравя, а е и краткотрайно като манипулация. Говоря за черен дроб и аз, че то биопсии много.
Мише, аз мислех точно така да направя - козе продукти. Обаче сега ми спряха млякото по каса, за да се види дали да го продължим. Ако бях пробвала с козе продукти можеше да излезе грешно като резултат и после да споря с лекар, че не съм им изпълнила нарежданията и затова се връщам с алергия след 2-3 месеца отново и искам не просто мляко, а лечение и лекарски надзор над ситуацията и промените. Не знам колко бавно трябва да става. Според лекракта трябваше нещата да се случват веднъж в седмицата и така се случи. 4-5 дни смесено хранене с пеп и ХА, 2 седмици ХА като след края на първата седмица въведох половин кибритена кутийка сирене в пюрето, което пък тя не изяждаше до край така или иначе. Три седмици по-късно смених млякото на обикновено, но тя още на следващото изхождане даде реакция, което според мен е с натрупване от сиренето, а не само от млякото. Зъбчетата я мъчат ужасно много и напоследък съвсем малко хапва, а другото иска да са бисквити, с които се чеша по венците. Бая време вече се тормози, а аз все се надявам скоро да пробият и тя да се облекчи. Като казах бисквити - има съвсем малък шанс тия бисквити да са проблемни, че са на бебелан със сини сливи и последните дни тя яде само от тях. Имаше на Боровец някакви бебешки и обикновени "закуска", но засега има само такива тук и съответно изхожданията зачестиха много като не е разстроена, но не са достатъчно гъсти според мен. Та засега и бисквитите спрях пък да видим.
Руми, Криси е добре вече. Не съм пускала урина още, чакам да се поизчисти от антибиотика, че иначе ще видя грешни резултати ако избързам. Честито Ви зъбче. Йоанка е голямо момиче вече :)

*
« Отговор #752 -: Май 18, 2021, 11:21:19 am »
Аз бисквити давах само на плазмон, нищо друго, после взех да предлагам солети на близначките, хем почти няма млечни, хем си чешат венците с тях.А и с две деца, само така ги привиквам до мен, че като поемат в някаква посока няма връщане.

Вчера Габриела падна лошо, сцепи си долната устна и участъка до носа е много ожулен и натъртен.Днес прилича на силиконова принцеса с тройно по-голяма устна. Горката хич не и е добре, ама така ще е няколко дни.

*
« Отговор #753 -: Май 18, 2021, 12:41:30 pm »
Горкичката Габи. Борис и той е с голяма долна устна. Играха на годеница с брат му, но Симеон още не осъзнава, че Бобо е бебе и го бутна леко като го стигна. Сцепена устна, кръв, две плачещи бебета, че баща им се скара на Сими. Въобще драма.
Тази седмица само моите деца и още едно са в забавачницата. Ние като отсъствахме и другите се разболели. Аз започвам ремонтни дейности. Днес ще боядисвам, после ще шакловам и лакирам камъни. За това нещо ни искаха 1800 евро! За 30 кв.м.! Ще се гръмна от цени. Сигурно няма да стане като да го е правил майстор, но ще е хубаво и чисто.
« Последна редакция: Май 18, 2021, 12:53:35 pm от Pav-la »
*
« Отговор #754 -: Май 18, 2021, 12:44:56 pm »
На бебелан бях взела безглутеновите първо, които се разтварят и в млякото. На следващ пазар взех и с глутен вече, но след като беше захранена. Затова са пак на бебелан. А тия на боровец пак бяха бебешки, но не знам как се озоваха в нас. Най-вероятно някой ги е донесъл, но вече не помня. Солети не съм давала още, че са чупливи много, а тя е малка. Пък и не ми бяга.
Леле, горките дечица. Ама пък няма как да ги опази напълно човек.

« Отговор #755 -: Май 18, 2021, 13:00:59 pm »
Ех, така са дечицата. Да са дреболии поне. Бързо да им минава на децата, Маги и Павла.
Лято, ти гледаш ли бисквитите за млечни? Защото аз съм намерила само 3 марки детски бисквити без млечни продукти. Боровец по принцип всички имат.
*
« Отговор #756 -: Май 18, 2021, 13:18:59 pm »
На Боровец не съм ги гледала, честно казано. Но на бебелан и двата вида са без мляко и тях съм гледала. Сега намерих при храната и един малък пакет с бисквити от спелта, който отворих днес. Той също е без мляко.

« Отговор #757 -: Май 18, 2021, 19:55:14 pm »
Милите дечица, дано бързо им минава на Гари и Борис.
Павла, успех с ремонта. И тук цените за такива неща са убийствени.  Миналата есен правихме ремонт на двора,  платихме за смяната на плочки и т.н., но за 40 кв.м трева ни искаха и на нас 1800 паунда, което...златна трева ли искаха да слагат не знам, мъжът ми си я направи за 200 паунда и стана много добре , тези не ги знам какво искаха да правят.

Днес Борис става на 3 месеца, не знам кога минаха . Голям е смехурко и е станал като бухнало козуначе  :D. Много добро бебенце е той.
*
« Отговор #758 -: Май 18, 2021, 20:12:41 pm »
Честита месечина на Борис! Естествено, че е чудесен. Все пак е и адаш :wink:
За големите ремонти не ми говори.  Къщата нямаше нужда от нищо като я купихме, но дворът е опасен за зецата и въобще не е практични. Ние искахме голяма къща и малък двор. Ще правим гооолям ремонт на двора- копаем, стени и тн. Това ние няма как сами да си направим. Така, че поне нещата, които можем (мога), ги правя.
« Отговор #759 -: Май 18, 2021, 22:33:21 pm »
 Благодаря,  Павла!

При нас беше същата работа, по къщата досега нищо не сме правили ( освен смяната на един мокет), но двора беше ужас, сега стана супер и нямам търпение и времето да се оправи, че да го ползваме най- сетне. Дано и вашият ремонт скоро да приключва, че да се радват децата на дворче.
« Последна редакция: Май 18, 2021, 22:40:18 pm от HELIANTHUS »