Лято, при теб първо е емоцията и после мислиш. Всеки път като имаш порив за заведеш дете в СО или да извикаш линейка за нещо, което знаеш какво е, защото вчера си била на лекар, помисли, че в този момент линейката не е при някой, който има реална нужда. Също при скорострелните инфекции, почти нищо не може да се направи.
Темата, която подхванахме е ужасна. Виждала съм деца, които умираха и те го знаеха. Вселенската мъдрост беше в очите на тези малки човечета. Родителите винаги се борят, не приемат, че болестта е по-силна. Обещала съм си, че ако някой ден се случи подобен ужас на мен, че ще искам да знам кога да спра. Имаме едно почти 4г, което не плачеше пред майка си, нищо, че беое с болки, за да не я разтройва. На 4г! Това ми донесе само смирение.
Мръсно е вкъщи- ми хубаво, нямам и мин само за мен- какво да направим. Цял живот до сега е бил само за мен. Не спя- няма да умра от безсъние. Преди си го причинявах от работа и дискотеки.
Не си даваме сметка на колко и на какво сме способни и то с лекота, а не изнасилено, ако го искаме обаче. Също трябва и да престанем да изграждаме утопии в главите си, защото реалността ни блъска като товарен влак. Първите 3-4 месеца от родителството не са красиви бебечета и спретнато семейство. Обикновено са кървища, акане по доста, плач, леко недоспиване, че и не толкова леко, леко изострени отношения и леко до тежко надвиснали домашни задължения. Бебето плаче, изпъва се, пищи. Всичко изглежда като че ли нещо не е както трябва, а то е наред. Нищо не става като не ги намажем, не им сменим веднага изцапаното или какво и да е друго тъпо 'трябва'. Това е към бременните основно.
Тези лоши неща не ми минават на дневна база през главата.
Ето – аз дишам,
работя,
живея
и децата гледам
(тъй както умея).
Слъцемое, точно като моите. Много е весело.
След трудните идват лесните деца. Представете си колко е готино.