0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #680 -: Май 10, 2021, 09:14:30 am »
Да се оправят бързо болните и да минават ковид последствията при вас.
Ние сме при нашите вече две седмици.Зори спи като пън,отпра едни баджаци и бузи,явно въздуха действа,не яде повече от преди
Разбрах,че е отпаднала границата за донорство на яйцеклетки,казах на майка ми че искам да стана донор,тя скочи .Можело Зори да срещне брат си утре и т.н и т.н ,криво ми стана.С мъжът ми не съм коментирала още.
*
« Отговор #681 -: Май 10, 2021, 09:30:58 am »
Слънчицето, и аз съм си го мислила не веднъж. Шансовете са малки, но ги има. 1) дали изобщо ще има успех някоя дама с твоя Я, 2) дали ако има успех ще бъде брат или сестра и 3) светът е отворен, хората пътуват и намират своето щастие в различни кътчета - дали тези деца някой ден ще живеят дори в една държава е много трудно да се предвиди. Но нищо от тези неща не е изключено. И все пак е възможна прилика между тях, така че ако Зори знае за донорството двамата могат да проверят преди да предприемат сериозна крачка. Все пак генетичните изследвания са възможни, а нищо не пречи и законодателството да се промени след 20 години и самата ти да имаш възможността да узнаеш какво се е случило. Хипотезите са много, но хипотези има преди всяко решение. Васил знае за донорството, нокогато поотрасне отново ще му напомня като вече ще обясня и защо трябва да знае. На Криси също ще кажа. Само да съм добре и да имам тази възможност да ги предупредя. Но върху това не мога да влияя. Всъщност достатъчно е единият от тях да знае, за да предупреди и другия като му дойде времето.

*
« Отговор #682 -: Май 10, 2021, 09:34:39 am »
Лято,нали е анонимно?Аз само бих искала да знам дали се е родило детето.Иначе не мисля,че това дете ще бъде мое,както каза майка .То ще е на майка си и баща си.
Ще говоря с нея пак ,ще й изложа и тия аргументи.Искам,искам да помогна на някоя двойка .
*
« Отговор #683 -: Май 10, 2021, 09:40:38 am »
Слънчице, имам позната 2 пъти стана донорка, мъжът й 10 пъти. Изобщо не ги притеснява.
Аз също съм се зарекла, ако някоя от нас в Зачатие има нужда от донорка да стана, но пункция на естествен цикъл. С моята докторка говорихме преди да забременея, че това ми бяха на мен стимулациите. Дори щяхме да действаме вече с инсеминации с донор. Тя ми каза, че повече няма да ме стимулира мен, защото сме правили дивотии. 2 инвитро процедури, 5 трансфера и още около 10 пропаднали трансфера. Отделно противозачатъчните, които съм пила. Буквално 4 години само хормони, то затова и съм психически развалина.
Та и аз съм го мислила това, но целенасочено, ако примерно Хрисчето има нужда от яйцеклетка и съм си родила детето, бих действала без притеснение.
Иначе в нашата клиника работят с чуждестранна банка, докато моите приятели донори са мъж и жена и даряват в клиника в техния град. Хич не се притесняват, а реално общо двамата са дарявали 12 пъти, което никак не е малко.
Мисля, че можеш и да си "намериш" жена, на която да станеш донорка, ако искаш да знаеш къде е отишла яйцеклетката и те притеснява генетичния проблем. Моя приятелка беше ходила до Надежда да взима проби за стволови клетки и там се беше запознала с една жена, която я уговаряше да й стане донорка. Както примерно сестра може да даде на сестра си и т.н., така че има и варианти да не е анонимно. Жените за съжаление чакат по толкова време да се появи донорка, че биха се съгласили да не е анонимно
« Последна редакция: Май 10, 2021, 09:56:55 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #684 -: Май 10, 2021, 10:06:46 am »
Слънчице, анинимно е. И ти нямаш право да знаеш дали е имало успех дори, а не само кой е получил Я от теб. При жените падна възрастовата граница, но други ограничения си остават. Например ако ти имаш 1 дете с донорство могат да се родят максимум още 4 с твоя Я. След това ти можеш и още 15 да родиш, там никой не поставя ограничение.
При мен мисля, че е имало успех. Но дали наистина е било така нямам идея. Надявам се да не греша, защото в това беше смисълът.
Тери, то ти и да дариш целенасочено твоята Я пак ще отиде при друг нуждаещ се, а твоята позната ще получи от подходящ анонимен донор по-рано просто.
Имам познати с деца от донорска Я, които преди да разберат че съм донор не бяха споделяли как се е стигнало до бременност при тях. Гледат си децата, радват им се, обичат ги, учат ги - всичко онова, което аз правя за моите деца правят и те за своите. На този свят има толкова много нежелани, тормозени деца. За мен е щастие да знам, че съм дала шанс да се роди обичано дете. Да, бих искала всички деца да имат щастливо детство и да са искани, но за съжаление не е така.

*
« Отговор #685 -: Май 10, 2021, 10:25:27 am »
Лято, поне при роднинска връзка се прави директно даряване в България със сигурност. След това е по усмотрение на клиниката, знаеш, че и при процедури не се спазва дословно буквата на закона. В нашата клиника имаше хомосексуална двойка. Едната жена дарява яйцеклетката, другата износва детето. Не е по-закон, защото  нямат роднинска връзка или брак, но отстъпки се правят. Наистина има сериозна липса на донорки и се правят компромиси. И това пак само, ако някой се притеснява, че някой ден децата ще се срещнат. Ние с мъжа ми сме с говорили по тези въпроси и той казваше, че шанс да се срещне дете с моя яйцеклетка с наше родено дете е същия, колкото той да е правил някога с някоя секс и презерватива да не е бил читав. Светът е колкото голям, толкова и малък, аз бих постъпила като теб: информирам и това е, все пак си направила голямо добро за няколко семейства.
*
« Отговор #686 -: Май 10, 2021, 11:11:51 am »
Тери, нещата които описваш са абсолютно незаконни!Казвам го съвсем отговорно.Няма такова нещо като отстъпки, пред закона отстъпка няма!

Аз исках да съм донорка, но много ми напредна възрастта.На този етап не бих станала, защото трябва да пътувам до клиниката, а нямам времето и нервите, а и с моите 40 г и бая стимулации, не знам какво ще изкарам.

Тери, не си толкова бомбандирана с хормони.Твоята докторка преувеличава. И ще си позволя да кажа нещо, при вашите стойности на СГ тя иска ДОНОР?Сериозно???Аз познавам хора с много по-лоша СГ и с техни деца, да но в друга клиника с много добри ембриолози!Та малко там при теб, колкото и да я харесваш, нещата не бяха ОК от страна на клиниката.Искрено се радвам, че забременя спонтанно, защото правеха глупости за някой неща те.

*
« Отговор #687 -: Май 10, 2021, 11:35:51 am »
Не, Маги, ние искахме донор. Аз отидох след биохимичната при нея, защото Мишо искаше вече да правим опити само с донор. Аз не исках. Говорихме с нея много надълго и нашироко и тя ме изпрати да си ходя да правя секс вкъщи и да не отписвам последния ни ембрион. Но уговорката беше след това инсеминации с донор. Мишо се беше предал. Живот и здраве да ни се роди детето, ще приберем и другия ембрион, но ако не стане пак по естествен път или с ембриона, той все още иска второто да е с донор. Което мен ме притеснява, защото според него детето трябва да знае, че е от донор, тогава според мен ще се чувства различно от другото. Но да поживеем, ще видим, нека първото да се роди живо и здраво.
Иначе да, има незаконни неща, но явно зависи от случая. А може и аз да не съм разбрала след това какво се случва, знам само идеята каква беше в Надежда примерно и за тези двете жени. Но все пак не съм им била в залата за пункция и оплождане. Но за даряване на братовчедки и сестри мисля, че със сигурност е законно в България.
Това с отстъпките го написах, защото всяка клиника прави разни не точно по наредбите процедури (като съм говорила с жени), но си права тук определено се говори за по-сериозен казус и може би не е баш така в този случай.
« Последна редакция: Май 10, 2021, 11:50:33 am от teri_90 »
*
« Отговор #688 -: Май 10, 2021, 12:14:03 pm »
Да, Тери. Така е при роднинска връзка. Ти не говореше за роднинска и затова и не я споменах и аз. Предполагам, че има и незаконни отстъпки. Аз не съм била свидетел и не коментирам. За себе си бях водена чисто от чувството да се родят мечтани деца в домовете на хора, които по една или друга причина не успяват да създадат сами. Дори предпочитам да не знам коя е тя/кои са те. В интерес на истината сигурно по-трудно бих се справила с това да даря за роднина, защото там всичко ще ми бъде известно и е възможно да се меся, т.е. да не успея напълно да приема това, че детето все пак не е мое. Аз направих това, което исках. Живея с мисълта, че съм направила някое семейство щастливо и това ми стига. Но ако знаех повече щях да се терзая много.

*
« Отговор #689 -: Май 10, 2021, 12:28:32 pm »
Така,решено е.Мъжът ми прегърна идеята.
Ще изчакам отговор от един човек,който може да ме заведе като свой донор,за да не чака и да получи друга донорка.Ако от там не стане,давам за който му е късмета.
*
« Отговор #690 -: Май 10, 2021, 12:34:52 pm »
Тери, не просто незаконното си е незаконно. Няма заобиколки, няма дяволи.
Аз мисля като Маги, на 100% съм убедена, че при вас и психичните сривове са от части заради недобре свършена работа и предобряне от страна на клиниката.
Аз за 5г имам 7 стимулация, 7 бременности, всяка с проблемите си, но и 2 деца.
Отделно колкото прогестерон и хормони.... не си чувствам хормонално разцита, освен че качих килограми.
При теб психосоматично нещата са зле повече, отколкото чисто физически.
Всичко ще е наред. Ей го август. Ще се срещнеш с един чудесен младеж и никога няма да можеш да си представиш, че може да имаш дете от друг. Толкова чудесен ще сте го направили. Мишо да се взима в ръце. Мъж ще отглежда. Какво е това пораженческо мислене.

Слънце, гордея я се с теб.
Аз не бих станала. Заради Хрис единствено бих и заради една много близка приятелка.
*
« Отговор #691 -: Май 10, 2021, 12:41:19 pm »
Страхотно, Слънчице! Майка ти така е реагирала, но тя колкото и да е преживявала заедно с теб нещата, не е чакала пред кабинета на репродуктивния лекар и не може да те разбере напълно защо искаш да го направиш. Кажи й, че ще кажеш на Зори да си хваща за гаджета все по-големи момчета и ще се успокои.
И аз като Павла само заради по-близки хора (включвам и момичетата тук) бих станала донорка сякаш. И то основно заради самата процедура, не заради ДНК притеснения.
Дано се случи така, че да успееш да дадеш яйцеклетката за твоята близка, дори да не я получи тя директно. Най-малкото мисля, че доста финансово облекчава хората, защото в стандартната процедура рецепиента дава към 3500 лв на донора (отделно е стимулацията), поне така беше с моята позната донорка.
*
« Отговор #692 -: Май 10, 2021, 13:04:57 pm »
При мен не е заради процедурата, нито ДНК, просто не съм такъв алтруист. Кръв, гръбначен мозък, дори бъбрек бих дарила, но Я не бих просто ей така. Знам, че е лицемерно, защото аз самата бих се възползвала от това.
*
« Отговор #693 -: Май 10, 2021, 13:23:16 pm »
Павла, кога каза сте във Варна?Ще взема да опитам да се завъртим там, трябва да се запознаем!

Иначе аз и за близки и за непознати бих дала. Но сестра минапример, никога не би дарила, говорили сме с нея.Никой не осъждам, човек има собствено мнение!

Слънце, браво!

А какво мислехте за номер две?

*
« Отговор #694 -: Май 10, 2021, 13:30:53 pm »
Тери, на мен никой не ми е давал такива суми. Покриваха ми се разходи срещу касова бележка - такси, тъй като прегледите са мнооого рано (все в 7 сутринта) и не винаги успявам да стана и да се приготвя навреме за излизане или да стигна навреме за работа. На жените от други населени места се взимаха билети за път, а също и нощувки когато се налага (преди пункция например). Таксата за нотариус, тъй като има неща за деклариране (че няма да предявавям претенции и т.н.). Пари на донорите на ръка никой не дава за "добър ден", но това е свързано с разходи и някой трябва да ги покрие. Нелепо е да караш донора сам да си покрие и тези разходи, освен че е превъзмогнал себе си и егоизма си и е дарил яйцеклетка, от която евентуално ще има и дете, за което нищо няма да знае. Да дариш яйцеклетка е свързано с голяма вътрешна борба  и няма нищо общо с даряването на кръв. Процедурата изисква от теб да си далече от дома дори и в тежки случаи. Понеже тук съм анонимно ще го кажа - на последната ми процедура мама беше много зле вече. Почина деня преди пункцията. Можех да се откажа и никой нямаше да ме гледа лошо. Аз станах рано, отидох на пункция, а 2 часа след това бях на опелото ѝ. 2 седмици е, не е кой знае какво, но за този период много хора се съобразяват с теб - не вдигай тежко (трябва да има кой да помага в грижите за детето), рано на преглед - трябва да има кой да гледа детето или да го заведе на градина/училище. Ако пътуваш - отсъствия от работа, колегите правят графика си спрямо теб - заместват те и дори поемат по-тежките ти ангажименти. Нали не си мислите, че донори стават само дами от офисите. Има всякакви професии. Една продавачка в магазина тия 2 седмици не може да приема стока например. Ако колегите не влязат в положение тя трябва да си вземе отпуск или болничен, а това я ощетява. Тук всички сме минали през ин витрото и няма нужда да обяснявам колко хора са ангажирани с една стимулация и опазване на жената, която е подложена на това. Най-голяма е подкрепата на мъжа до нея в грижите за детето, но и колегите не рядко са намесени и поемат задължения. И накрая пункцията знаеш в коя седмица ще бъде, но не и в кой ден. В последния момент ангажираш някой да те замести у дома и на работа. Това са неудобства в нечия чужда полза и те не са за ден, а за половин месец. Та пари на донора не се дават, за да си има. Плащат му се някои разходи, които е направил, за да помогне. Всъщност всичко това го знаете всички. Просто малко ме е яд като се каже, че се дават пари на донора. Сякаш двете стимулации са различни, а те не са.

*
« Отговор #695 -: Май 10, 2021, 13:39:48 pm »
От края на юли, 21 май, до 24 август. Маги, много странно, все едно те познавам от цял живот, а не съм те виждала.

*
« Отговор #696 -: Май 10, 2021, 13:48:05 pm »
Лято, зависи кой с какви подбуди го прави. Моите познати го направиха, за да имат пари за all inclusive и това са "чисти" пари, които им останаха, всички разходи се поемаха в клиниката за стимулация, документи, изследвания. Много, много близки приятели са ми и ми го казаха директно. И не го осъждам, защото няма как да очакваш хора безкористно да се подложат на процедура, както каза всички сме минали инвитро и знаем какво е.  Та да, дават се пари като финансово възнаграждение/стимул за донорството. Поне в някои клиники знам, че се прави. И ако не се правеше, щеше да има много по-малко донорки.
Нека не задълбаваме, тук всичко е въпрос на подбуди и в нито благородната, нито във финансовата има нещо нередно.

Маги, препоръчвам ви Елмона на Камчия за море. До Близнаци е. Поне преди две години като ходихме тъкмо бяха реновирали бунгалата. Имаше си голям двор сред гората, с пързалки, люлки, пясъчници и обща открита кухня да си готвят почиващите. Страхотно си изкарахме. Бяхме с три годишно и не плащахме поне тогава нощувка за него.
Че даже и със Слънчицето и Хрис се запознахме във Варна.
https://elmona.bg/цени-и-резервация/
*
« Отговор #697 -: Май 10, 2021, 15:07:42 pm »
Тери, ние като бях бременна с близначките бяхме в Близнаци.Знам ги аз Елмона, но с близначките ми е далече от плажа.Още не се наемам с две малки деца, на такова разстояние да ходя.Тази година сме в Поморие, но може да минем през Варна, на отиване или връщане, ще го говорим с моя мъж това.

Но истината е, че с Павла дето се вика, еднакви усещания имаме за нещата, мислим еднакво.Тя е по-систематизирана и подробна от мен :)

*
« Отговор #698 -: Май 10, 2021, 15:46:50 pm »
Благодаря ви,хора!
На този етап се отказахме от второ дете,ще се радваме на Зори.И аз взех да давам на зад.
Не искам пак да треперя на трансфери и т.н.,не искам и деца с многи малка разлика.За голяма разлика биологично няма време .На този етап не го мислим,честно казано е много облекчаващо когато не правиш опити за бебе ,сякаш повече разполагаш със себе си,не знам дали ме разбирате.
Павла,супер,ще се видим значи!
Маги ,и с теб,тоя път няма да има бременни вероятно,ще пием бира значи  :D
« Отговор #699 -: Май 10, 2021, 17:29:45 pm »
Много е благородно това с даряването на яйцеклетки. Аз обаче май съм като Павла. Бих го направила за близка, но иначе не знам...

Слънчице, разбирам те какво имаш предвид Мен за първи път в живота ми ме е страх да не забременея от мъжът ми 😁, не че има много такава вероятност. Но много е облекчаващо да не правиш опити и да не мислиш за това.
 Ние с Борис сме добре, не ми остава много време да пиша и чета.