0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #640 -: Май 02, 2021, 13:06:50 pm »
Христос воскресе!

Честит имен ден и на малкия Борис.
Симеон имаше реакция на първата ваксина също. Да минава бързо.

*
« Отговор #641 -: Май 02, 2021, 15:11:05 pm »
Честит Вликден!Честит празник на Борисовците тук!

Как сте по празниците?При нас са две в едно, таткото има РД, а е Великден.Поне веднъж ще дрънкам с тенджерите.Жега е, излизаме нон стоп, не им понася толкова рязка смяна на времето и двете се изринаха от жегата.Покрай зъбите и дерматита се е засилил,та на пипане са като таралежи.

*
« Отговор #642 -: Май 02, 2021, 17:11:49 pm »
Воистина воскресе!
Честит имен ден на Борисовците, момичета. Да са ви здрави, игриви, щури и щастливи дечицата.
Аз тъкмо се разколебах да пускам втора урина, отварям форума и... ще пусна, макар че не вярвам да е много по-различно. Виждам ѝ очетата как са подути и подпухнали, а понякога и доста зачервени сякаш е ревала дълго.
Хелиантус, да. Само това е завишено на кръвта и затова снимах директно от този показател, за да се видят на една снимка всички неща извън норма. Аз почнах да я тъпча с вода директно от бутилка без биберон. Тя се чеше венците на гърлото, а аз излизам по малко и като преглътне отново. С биберон като е бута с езиче и не иска да вкуси.
Днес ѝ дадох грис халва да хапне, но то и канела имало в пюрето и тя отказа. Смесих с каша - отказа. Направих каша и намачках банан - отказа. Направих мляко - изпи 30 мл и почна да бута с езиче. Е, от всичко хапна по няколко лъжички и все пак май я нахраних. Имаше и температура 38.5, но спадна и сега спи. Иначе си е жизнена, игрива и разговорлива дори. Беше навън днес, но сега реших да останем с нея у дома, за да поседи голичка, че навън духа вятър на моменти със силни пориви и трябва да е облечена, а с тая температура не ми се иска да я обличам. То тънки дрешки с къс ръкав, но друго си е голи крачета у дома. Чудя се докато пробият тия зъбета дали да не спра новите храни, че и без това минава на преходно ляко от утре, а от другата семдица правим опит за млечни вече. Иначе глутена мина без проблеми и сега с кеф смуче коричка хляб и мляска много сладко. Ако млечните минат без проблем ще има ваксини и за нея скоро, но ме е яд че пропуснах ротавирусната.
Редакция: Маги, честит рожден ден и на мъжът ти, да е здрав и винаги до вас.
Аз мисля, че точно стерилна урина ѝ взех. Дупето е мито предната вечер на къпане и без мазане с нищо. Сутринта отново е измита само с вода и без сапун, без мазане и хубаво подсушена, след което е сложен колектора. Колектора колкото и да замърсява чак еритроцити да вкара в урината не вярвам. Бактерия може, но другото едва ли. Мислех си да взема даже 2 урини в 2 лаборатории иначе. Една от гърне и една от колектор.
« Последна редакция: Май 02, 2021, 17:17:54 pm от Лято »

*
« Отговор #643 -: Май 02, 2021, 17:49:16 pm »
Воистина Воскресе! Да са ви благословени семействата.
Честито на борбените момчета в групата. Да растат здрави!
Лято, то и обикновена урина се дава така: измита, рано сутрин. Преди мислех, че по всяко време на деня се прави, защото в поликлиниките ти дават една чашка и действаш, но като зачетох изисквания на лаборатории, изискват средна струя от първа сутрешна урина след хубав тоалет. Разликата между стерилната и обикновената е, че идеята на стерилна урина е да направят посявка за бактериален растеж, какъв точно, антибиограма, докато обикновената проверява показателите на самата урина.
Пробата за обикновена урина може и в хладилник да се държи, ако ще се забавите с Криси с излизането, пише в сайта на Синево, че до 24 часа може да се съхранява и до 2 часа да се занесе.
Честно казано според мен тези левкоцити няма как да си ги вкарала ти, освен ако не си й наранила гениталите, в което се съмнявам.
« Последна редакция: Май 02, 2021, 17:51:23 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #644 -: Май 02, 2021, 20:14:16 pm »
Христос Воскресе! Бъдете здрави и щастливи!

Благодаря ви! Днес вече е добре Борис и пак е моето щастливо,  усмихнато и слънчево момче 😊

Честит имен ден и на твоят Борис, Павла! Да ти е здрав и усмихнат!

Честит Рожден ден на вашият татко,  Маги!
*
« Отговор #645 -: Май 03, 2021, 05:41:40 am »
Именно, че няма как, Тери. Затова и се отказах сякаш. Макар че, както казах, нямам особено доверие май на цибалаб и по-скоро за контрола бих пуснала и на друго място. Иначе с колектора не мога да търся средна струя. Вчера я пробвах след сън на гърне и свърши нещо там, но и от него средна струя никога няма да хвана.
Леле, Хелиантус, лентичката ти колко бързо напредна ♥
Криската пак продължава с температурата и тази нощ доста си правихме компания. Дано заспи най-сетне и тя. Вече ме съмнява да е от зъбки тази мъка, но пък вирусно само тя да е лепнала нещо дето най-много се пази... де да знам, ако е все така и днес ще я заведа на дежурен лекар. Другият вариант е тази инфекция от изследванията сега да се е задействала и от нея да вдига така.

*
« Отговор #646 -: Май 03, 2021, 06:54:19 am »
И аз щях да предложа да помислиш да не е с температура от инфекцията, но нищо не разбирам от бебета и не исках да хвърлям диагнози. Но е възможно. Затова те посъветвах да пуснеш стерилна урина. За да пуснат бактериална посявка и то ще се види има ли бактерии, няма ли. В момента еритроцити и левкоцити не ти вършат вече работа. Ако е кофти лабораторията, при стерилна в друга няма да излязат бактерии, ако излязат бактерии, ще   знаеш какви са и към какво са чувствителни.
Ти при бебенце е ясно, че няма как да се отдели средна струя, поне да е измито хубаво дупето преди това, за да не се замърси с чревни бактерии.
« Последна редакция: Май 03, 2021, 06:56:10 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #647 -: Май 03, 2021, 10:54:16 am »
След малко ще я водя към дежурния център, тя досега спа и тъкмо хапна. Но мъжът ми излезе и го чакам, че да остане с баткото. Иначе температурата поне падна засега. С помпата изкарвам и секрет от нослето, но не е много имайки предвиди колко физ. р-р слагам там преди да дърпам. Правих и инхалация пак с физ. р-р, но не знам защо я правих и аз. Тя подкашля, но се усеща, че е давене от лиги. Но за вирусно не ми се вярва да е, все един от нас щеше да лепне с нея. Или е инфекцията, или са зъбите. И най-гадно - и двете.

*
« Отговор #648 -: Май 03, 2021, 13:13:14 pm »
Баналните вируси на настинките вие не ги ловите. Така, че и това може да е. Само от зъби няма температура над 38С. Да се оправя бързо Криси.
*
« Отговор #649 -: Май 03, 2021, 15:57:56 pm »
Само да кажа, че това за температурата от зъби, че няма над 38 градуса са митове и легенди. Димана абсолютно всички зъби си е изкарала с Т 40-41 градуса за по една нощ. Вечерта вдига, в устата зъб няма. На сутринта ни помен от Т и в устата зъб. И така с всички зъби до един. Надявам се и малкото чудо толкова лесно да ги изкарва.

26.09.2019
*
« Отговор #650 -: Май 03, 2021, 16:09:27 pm »
Това си е еднократно вдигане, а не поддържане. Това имам предвид под температура. А и по скоро при вас е изключение, отколкото другото да е мит. Явно Димана е реактивна. Има и такива хора. Дори аз съм от тях. Вдигам висока температура и то от нищото.

Лято, какво стана?
*
« Отговор #651 -: Май 03, 2021, 18:50:40 pm »
Привет, бяхме на преглед следобед. Криси става все по-зле. Нослето е супер запушено вече, текат течни и воднисти цифки и тя не може да спи спокойно и да си смуче бибата. Иначе хапва. На пипане не е топла, но на мерене е 37,7 от преди 20 минути. Има желание за разговори и следи с интерес обстановката, но все пак си изглежда отпаднала. Лекарят я прегледа и каза, че няма червено гърло и проблем с гърдичките/дробчетата. Показах му изследванията и първата му реакция беше да ги повторя. Каза, че е напълно възможно температурата да идва и от там, но няма как да каже със сигурност. Обясни какво да следя като промени при нея и съответно на всяка промяна какво да предприемам. Каза ако не свали температурата 5 дни задължително да пусна една стерилна и една нестерилна урина и да отидем при специалист (детски уролог). Освен белтъка друго не го притесни особено, но все пак препоръча да повторя изследванията вкл. кръвните. Нали кръвните показваха и обезводняване и той ме разпита, та прецени че такова в момента няма, но ми обясни как точно да го разпозная в ранен етап. Казах за подутите и зачервени очички сутрин и той ми даде телефона си, за да му пратя снимка. Погледна и под памперса, обясни че тези уринарни инфекции, на които симптом са подутите и зачервени очи също така се изразяват и в подутини и отоци по тялото изобщо и дори по гениталиите. Такива нямаше по нея, а и аз не съм видяла. Огледа телцето, глезените. Та засега чакаме и лекувам симптоматино до някаква промяна.

*
« Отговор #652 -: Май 04, 2021, 10:05:14 am »
Лято, дано всичко е наред и се оправи Криската.

И аз съм със сополива Аделина.Интересното е, че и тръгнаха и сълзички заедно със сополите, предполагам ще направи конюктивит.Ще изчакам до утре да я заведе Мерал при личната преди да отида аз на работа.
Иначе са добре, всеки ден сме на вън, Дивеят, тичат, щастливи са.Вчера ходихме до Лидл с тях, за първи път.После едва измъкнах Аделина от количката.Като се стегна цялата и не мога да я измъкна.Като менгеме си сви краката и край.Направи ми го тоя номер и на люлката в последствие.Брей цялата люлка вдигам, нея не мога да извадя.Голям зор ще е с нея.

*
« Отговор #653 -: Май 04, 2021, 11:23:39 am »
И Васил всяка пролет правеше конюктивит през първите 3 години. Дано мине бързо.
Криската снощи заспа към 19 часа. В 21 се събуди, хапна, направих ѝ инхалация и дръпнах сополките. В 21 и 30 заспа и откара до тази сутрин в 9 и 30. Намерих я да гризе решетките. Температурата ѝ беше 36.9, но беше веднага след сън. Сега пак спи. Нослето хърка, но поне диша вече прилично добре през него. Ама вчера беше страшно направо. Да гледаш малкото човече как страда и се измъчва е най-големият ужас на света. Все пак утре ще мине и при нейната лекарка, за да обсъдим и изследванията освен последните дни. Дано се задържи добре само, че още ми трепери под лъжичката.

*
« Отговор #654 -: Май 04, 2021, 17:40:37 pm »
Христос Воскресе!
И Йоанка е със сополи и Т от три дни. Ще видим докъде ще стигне. АБ не ми се дава. Уфф тия вируси...
Меги, Лято, дано бързо минава на дечицата!

« Отговор #655 -: Май 04, 2021, 17:52:34 pm »
Бързо да се оправят дечицата. Вчера Борис имаше малко разстройство, явно от ротавирусната ваксина, но днес е добре. Вече е почти толкова весел колкото беше преди ваксината.
*
« Отговор #656 -: Май 05, 2021, 05:27:21 am »
Светли празници, момичета! Хармония и здраве във семействата ви! Честити именници и рожденници <3Благодаря на всички за коментарите! Лято, добре е да я заведеш да се види положението. Аз и пре уролог бий минала за всеки случай. Павла, закрепи ли се? Т’ва е смешно с преводите :) Хелиантус, браво за резултатите на малкия. След ротавирусната, Ми каза педиатърката , че е очаквано 2 дни да има неразположение стомахчето. Не сме спирали пробиотика. Каза на 3тия ден е ок.  Слънце, трудно докато свикнат отново, но с говорене и търпение. Няма как иначе . Рехабилитатора, при който ходим, каза че и той минал дъщеря му около годинката, с машинка и като израстнала наново косата била равничка пък не знам. Кукапетал, как сте у дома? И аз съм на клексан но и аспирин протект , за месец и сега тъкмо гледах за хематолог да ида за да видим дали да остане само Аспирина. Маги, вижда им се края на зъбите, а? Янче, много кофти с тази диета. Как й е вече дупето на Калина? Павловича мас ми каза уролога, при когото водих Дани. Дали има покрай вАс? Руми, как сте у дома? Танче, ма много хубаво бебе, бе! Пу пу!

Да се посмеете: храних Дани към 2:30 до 3. Митко хъркаше и не можах да заспя. Имам едно украшение ( което издава от тези бамбукувите звуци, като вее вятър), от което стърчат нещо като хармоники. Та от някакво време виждам, че в тях влизат пчели. Не ми пречеха докато не станаха мноого пчели. Та тази вечер четох, че пчелите спят. И викам тъй или иначе не спя. Ще ги махам. Та сложих един шлем ( от тея пластмасовите) и с един чувал за смет , в ръка, се качих на стол да го откачам. Разтреперих се от страх, ама го от качих, завързах чувала. И на другия балкон, утре ще го изхвърля. Знам колко са важни пчелите, дано не съм убила някоя, но нямаше как да си живеем съвместно повече. Мен покрай ковида ме мъчи безсъние. Умирам за сън, но като се разбудя после почти никога не заспивам и ми се събират по 2-3 часа сън :х
*
« Отговор #657 -: Май 05, 2021, 08:33:30 am »
Лина, да. Сега ще се оправяме да излезем и отиваме на преглед с нея. Ще коментираме всички изследвания и прегледи от последните 2 седмици (доц. Маринова и АБКМ, ехография на коремни органи и изследванията) и ще обсъдим повторни изследвания. Дежурният лекар се оказа инфекционист от инфекциозна болница, доколкото видях инфото за него той е съвсем пресен доктор, че даже май още стажува. На мен ми допадна доста, но честно-казано той потвърди и моите колебания и мисли (и това, което коментирахме тук), така че е очаквано да го харесам. След прегледа при личната ще действаме натам. Ако тя се съгласи - ще записвам по НЗОК, но ако не се съгласи с това мнение ще записвам платен час при уролог. Иначе дежурният лекар препоръча да пусна една стерила и една нестерилна урина, но за стерилна ми казаха в лабораторията да минат почивните дни първо, че няма кой да я работи и аз реших да не звъня в друга лаборатория, а първо днес да мина прегледа и тогава. Мислех за детски уролог в Токуда и изследванията там. Естествено първо звънях в Надежда, но Макки не преглежда бебета, а по-големи деца и затова днес ще се решава къде да идем. Температурата мина май, не е вдигала повече. Сополките също ги няма, диша чисто и спи спокойно вече втора вечер (12 и над 12 часа сън). Но тази сутрин леко кашля пък. Обаче и аз се разкашлях и усещам, че въздуха ми е сух някак, нищо че няма парно. Това кашляне беше веднага след сън, сега го няма вече и при двете ни.
Дано се оправят всички болни дечица бързо, бързо.
Лина, сигурна ли си, че са пчели, а не оси?

*
« Отговор #658 -: Май 05, 2021, 11:31:18 am »
Лина, аз след ковида спя, но сънищата ми са все тежки, негативни. Четох преди време, че боледувалите ковид сънували кошмари и май има нещо вярно. Странна работа.

*
« Отговор #659 -: Май 05, 2021, 15:20:05 pm »
Моля ви, аз след тоя Ковид съм развалина.Безсъние, кошмари, боли ме всичко навсякъде, въобще ужасна болест!