0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #580 -: Април 24, 2021, 11:25:21 am »
Ох, ще падна от смях с на Павла редактора.Той и моя е добър ама нейния кърти.

Честити ви Лазарки, момичета.Да са ни много здрави момичетата и да се вслушват в думите ни!

*
« Отговор #581 -: Април 24, 2021, 11:53:05 am »
Танче, честит ти Лазар. Да е здраво и щастливо дете <3
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #582 -: Април 24, 2021, 12:08:27 pm »
О Павла, два пъти чета и не разбрах всичко от написаното  :)
Имаш упорит редактор!

*
« Отговор #583 -: Април 24, 2021, 12:19:24 pm »
То пък кой знае какво съм имала да кажа, ама все пак.
Та кучешки,  4ти и 5ти ли ви остават?

Честит Лазар, Таня!
« Отговор #584 -: Април 24, 2021, 13:34:22 pm »
Благодаря на всички за съветите, много полезни! Ще видя за термобурканчетата, Павла. 🤗
Лято, на Дара също след сън и се запушва нослето и леко прокашля, възможно ли е да е от зъбите?
Честит Лазар, Танче! 🍀🍀🍀
*
« Отговор #585 -: Април 24, 2021, 15:53:51 pm »
Честит Лазар, Танче, да ви е много здрав!

Кукапетел, аз пък съм носила, нормални буркачета, не затоплени.То като се стопли, и на стайна температура е ОК.

Напълно възможно е да са зъби и двете ви девойки са на възраст за зъби :)

*
« Отговор #586 -: Април 24, 2021, 16:03:22 pm »
Цоп и от мен в темата. Не че ми остава някакво време за писане де, ама да се запиша  :lol:
И да се похваля, че най-силното ми желание да кърмя май се сбъдна. Вече от дни е на кърма почти изцяло. Само във вечерните часове има едно дълго кърмене от около 2-3 часа и после давам 30 мл АМ, но от днес започнах да цедя след хранене и мисля, че ще ги имам тези 30 мл. да са кърма, а не АМ.
Това да си ходиш навсякъде с храната, било голям кеф. Грабваш чантата с памперсите и излизаш. А не да му мисля води, бутилки, АМ... Много съм щастлива, но все треперя от страх да не спре тази кърма.

Имаме и проблем с дупето. Калина непрекъснато е наакана. Няма начин да й е чист памперса, дори и да сменям на 2 минути. Само да пръцне и излиза малко течност с ако. В следствие на което има огромна рана на двете бузки точно до отвора и никакъв крем не се задържа там. Купих вече 5. Днес взех и едно като вазелин на Юсърин за възстановяване на кожа. Дано помогне.

Иначе само яде и спи.

Честит Лазар!

26.09.2019
*
« Отговор #587 -: Април 24, 2021, 16:23:41 pm »
Яничка, при вас е достатъчно топло. Дръж я гола с подложка само. Като има нещо, измиваш с вода веднага и за 1-3 дена ще й се оправи дупето като е без памперс. Аз от Бепантена съм най-доволна.

Дано да ви се получи с кърменето. Щом и тя има желание, ще стане.
*
« Отговор #588 -: Април 24, 2021, 16:58:06 pm »
Честит празник на малкия Лазар!

*
« Отговор #589 -: Април 24, 2021, 19:13:16 pm »
Яна, добре дошла в този празничен ден.
Честит имен ден на Лазар.
Криси днес лазарува по тренировките на батко си. Но си беше нагиздена с празнична бебешка носия и навсякъде предизвикваше радост и усмивки.
Кукапетъл, напълно е възможно да е от зъбките. При мен и Васил беше така, като след резците на всеки зъб правеше бронхиолити. Той също е роден октомври, анеговите зъбки тръгнаха чак юли. Но на Криси ясно се белее вече венеца, въпрос на съвсем малко време е да пробие. Мисля, че от самата болка им спада имунитета значително (доколкото имат имунитет на тая възраст) и това ги прави раздразнителни, уморени и с болнав вид. Криси има не просто запушен нос, а течащ нос. Воднист секрет бърша честичко днес. Кашлицата ѝ също беше отчетлива нощес, че ме събуди в 3 и 30 от нея. Тя си спеше, но аз повече не можах да засля. Доста кашля насън. През деня също, но някак по-малко. Предполагам, че секретчето се стича назад към гърлото и това го дразни. Нищо не съм давала, но ако в понеделник няма нищо пробило ще я заведа и на преглед за мое спокойствие.

« Отговор #590 -: Април 24, 2021, 22:15:19 pm »
Благодаря ви много 🥰 Вие и семействата ви също бъдете здрави, обичани и сплотени 💙 Ето го и моя малък господин 😊
Дамите на опашка моля 😁
*
« Отговор #591 -: Април 24, 2021, 23:11:44 pm »
Големи сладури са Криси и Лазар!

« Отговор #592 -: Април 25, 2021, 04:03:13 am »
Прекрасни дечица!!! Нека става все по-пълна тази група!!!
През нощта Дара преди покашляше, сега не. Дано всичко е наред с Криси и лека, полека да ги изкара зъбчетата.
От кой месец да мисля за обувки, то идва лято, май ще е боса, но да се ориентирам горе долу.
*
« Отговор #593 -: Април 25, 2021, 06:33:33 am »
Танче, много слънчево детенце е Лазар. Русите му къдри са като слънчеви лъчи ♥
Кукпаетъл, мисля, че това което ми каза Фурлакис е резонно. Босо дете у дома, обувки след като прходи. Но при самото прохождане ако иска да стъпва навън и настилката не позволява босо краче взимай обувки. Иначе в количката пак босо краче. На мен ми дадоха доста обувки тип балетни пантофки, които не стават за ходене и са точно колкото да завършат тоалета на дамата. Слагах ѝ зимата едни обувчици/маратонки на geox, но вече са ѝ малки и от около месец е само по чорапче навън.

*
« Отговор #594 -: Април 25, 2021, 06:34:22 am »
Аз да питам за пъпчето. В началото кожата беше като цилиндър и вътре в него беше тази сухата част. Преди 3 дни тя падна. Вътре в дупчицата беше чисто. На другият ден горният ръб на цилиндъра се обърна и влезе вътре в дупчицата и така пъпчето се затвори. Но от вчера от вътрешността излиза по малко кръв. Не е като да тече. Почистих повърхността с физиологичен разтовор и клечка за уши, но не смея да отварям да гледам. Видях че докторката го душка и аз го душих, но няма миризма. И сега пак има кръв отгоре.
Та се чудя да я водя ли утре до спешното или да чакам прегледа в сряда. С Дими не ми се е случвало това и не знам дали е нормално.

26.09.2019
*
« Отговор #595 -: Април 25, 2021, 08:55:16 am »
Ауу, прекрасни деца!Прекрасни!

Кукапетел, близначките прохождаха боси.На тревата, на настилките в детските площадки ги пусках боси или по чорапи.Когато станаха стабилни и на вън стана студено им взех обувчици на Колев и Колев.Иначе в количката са били боси, обувах ги само за ходене и пак събувах.Бебетата много се събуват и редовно губят обувки.

*
« Отговор #596 -: Април 25, 2021, 09:49:29 am »
Чудесни са! Лято, малката лазарка е прекрасна!
Таня, с тези бебешките къдрици са като херувимчета.

Яна, няма проблем и да насълзява кръв. Подгъвай пелената, за да не дразни там. Пръскай след баня с някакъв спрей с хлорхексидин и ако видиш замърсяване и клечка за уши. Щом не кърви и няма друг секрет, нищо му няма.

Моите също боси проходиха. Имаха за навън едни платнени обувки без подметки. Вкъщи Сими бос, а Бобо с чорапи. Първите обувки им са КиК, дори едни и същи. Борис сега е със Зизу.
« Последна редакция: Април 25, 2021, 09:56:06 am от Pav-la »
« Отговор #597 -: Април 25, 2021, 15:02:00 pm »
Страхотни са ви дечицата, Лято и Танче!
Кукапетал, тъй като на разходките Дари много искаше да слиза от количката и да я пускам на земята, да я придържам за някакви крачки и т.н., а не исках да е боса или по чорапи и бях купила едни обувчици тип пантофки, но не декоративните за бебета с меките подметки. Май имай една снимка с тях, ще я прикача, ако я намеря. Вършеха добра работа. Това на 8 месеца, на 11 месеца проходи и и купих обувки за прохождане на Колев и Колев.
Яничка и на Дари понякога прокървяваше и то около две седмици след падането. Не е имало проблем. Отвреме навреме слагах пудричка за рани.
*
« Отговор #598 -: Април 25, 2021, 15:15:07 pm »
Мише,Дари търпи ли ги тия джувки?Купих й на мойта Зоранка пет шапки,една забрадка и над 20 летни тоалета.Направо се умопомрачих да й пазарувам,но дърпа и шапки и каскети и всичко.
Много са хубави Криси,Дари и Лазар,който си заплювам.Танче,да ви е жив и здрав !Изобщо не прилича на теб,цял Георги е  :D .
Да ви питам,мога ли да й давам домашно краве мляко ?
Яна,на нас педиатърката ни каза да почистваме с кислородна вода и леко да отваряме пъпчето,но си имаше капчици кръв поне десетина дни след падане на пъпчето.
*
« Отговор #599 -: Април 25, 2021, 15:22:09 pm »
Честит празник на всички мами и дечица с хубави цветни имена!