Кукапел, аз не следвах чист вариант на ЗВБ. За мен е повече философия, отколкото парчета и самостоятелно хранене. Примерно аз въвеждам бързо, но започвам късно. Готвя им неща, които се ядат и от нас, а не каквото има. Тоест опитвам се да ги науча на вкус, а не на ядене. Не дробя хляб в супите, давам им отделно, ако искат и тн. Те и двамата от рано ползват прибори. Винаги имаха 2 лъжици или вилици. С една ядат сами, а с другата давам аз или само я пълня. Това от 6м. Става кочина под масата, но примерно вече Борис яде сам супа с лъжица и почти не разлива без да иска, а само нарочно.
Относно месото. Със Симеон имах домашен заек и пуйка. Сварих, пасирах и замразих с малко бульон. После и на кюфтета съм правила, и в супа съм слагала. Със Борис имах домашна кокошка. Една част пак сварих и пасирах, а друга замразих на порции. Риба вкарах сезонна. На Бобо беше преди почти всичко, защото тъкмо започвах и бяхме в Кипър. Яде всякакви месни вкусотии. Сими тукашна към 6-7м. Сьомга гледам да е дива.
Яйце не деля.
Аз започнах да нося боси обувки. Не ми е пораснал крака, но така свикнах да ми е свободно при пръстите особено, че това е. Нося си и старите. Не са ми малко, просто не са ми така удобни. На децата също боси взимам вече, макар че Сими носи и обикновени едни, а Бобо има и Колев и Колев едни.