Руми, стискам палци всичко да е наред. В болниците знаят как да лекуват вируса най-добре, дано съвсем скоро ви изпишат.
Момичета, понеже заговорихте за задавяния на деца. За съжаление това съм го виждала с очите си. Двугодишно се задави пред мен и още няколко жени. През живота си така безпомощна не съм се чувствала. Да се роди нашето дете живот и здраве, сигурно ще му дъвча храната след това преживяване.
Та как се справихме. Това, че бяхме толкова жени всъщност беше предимство, защото всяка даваше различни идеи. Проблемът с малките деца е, че като се задавят, дори докато все още не е напълно запушен канала, страхът ги кара да се разплачат, с което поемат въздух навътре и може още по-зле да стане. А с дете не можеш толкова агресивно да действаш в опити за спасяване.
Ако конвенциалните методи с лек наклон и потупване на помогнат, ви давам следния съвет за тези, които не го знаят.
Хващате ухото на детето в най-високата му част и дърпате рязко и силно НАГОРЕ. На едното момиче го казала педиатърка за племенницата й, но така са спасили живота на баща й всъщност, когато веднъж се задавил, а той е 150кг и никой не може дори да го обхване с ръце, какво говорим да го провисят с главата надолу. Тя каза, че баща й бил посинял вече и се сетили за този метод и са го спасили така.
Детенцето, което се беше задавило, на второто издърпване изкашля парчето храна. Но явно трябва сериозно дърпане, защото после го болеше ухото.