0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #380 -: Март 26, 2021, 11:44:09 am »
Аз май все съм наопаки, но предпочитам един нормален следобеден сън. Така с това спане по 5 пъти на ден нищо не мога да свърша. Пети ден не успявам да пусна прахосмукачка, защото или единия спи, или другия е в час и не бива да шумя. Мечтая за един сън вече, но малкото заспива на всеки час и половина за по 40 минути до 2-3 часа. Никога не се знае кога и колко. Преди минути се събуди, след малко ще яде. После докато пооправя след нея трябва баткото да подсигуря с обяд и то време за занималня. Аха да го включа и тя 100 % ще се умори и ще заспи. Тя като се събуди той вероятно ще е приключил с уроците и ще почна да проверявам и да пращам на госпожата и то... вчера така в 18 и 30 свършихме с тия задания, изкъпах я и тя заспа окончателно.
Обмислям вече да сваля от тавана разни играчки от Васил за по-големи деца, столчето за хранене и дори бънджито. Тя все повече седи на преса и настоява да е по-изправена. Пробвах я преди малко в седалката на количката. Тя заспа по време на пробата де, но ѝ хареса, че е по-открито и има видимост, а и позата е седнала или полуседнала. Всъщност идеята е, че ако се кача до тавана ще сваля всичко, а ми се искаше да изчакам до прегледа при ортопед другата седмица и първо с него да обсъдя седенето и бънджито.

*
« Отговор #381 -: Март 27, 2021, 09:58:34 am »
Лято, малка е още Криси.По нейно време в къщи беше същото.После станаха 3 спането, като третото беше 30 минутно и ми объркваше целия ден, после станаха два, като сутрешния много го обичах, защото имахвреме да си изпия кафето.Сега е веднъж.При това Аделина спи изключтелно леко и се буди по 5 пъти и ако не я усетя и приспя се субъжда и после до вечерта е някакъв ужас.Вчера така се получи, баща им ги приспива и гледа и станаха в 14,10, а спят до 15-15,30.поснайте после какъв ужасен мрън имах, при все, че тя мрънка нон стоп.
Аз в този период където е Криси си купих робот прахосмукачка.Просто не можах ни да изчистя, ни да сготвя и в момент на умопомрачение си взех това чудо  :lol:

*
« Отговор #382 -: Март 27, 2021, 10:13:03 am »
Моите са малко късни птици. Лягат към 22ч и стават към 9ч, а Сими и към 10ч може. Първи сън към 13ч, а вторият на Бобо е към 18ч и е 30 -40мин. Точно тогава си сипвам една чаша вино и я пия спокойно, защото в този период Сими си играе сам. После досготвям и така. От няколко дена Бобо се буди в 8ч и толкова си 'говори', ме буди и Сими.
Трябва да сменя графика на Бобо. Може би ще пробвам да го слагам към 21ч, 21 и нещо.

Лято скоро ще искаш да спи. Бобо точно около 6-7м си създаде график за съня.

Руми, как сте?

Хелиантус, успяваш ли да спиш?
*
« Отговор #383 -: Март 27, 2021, 11:48:40 am »
Ооо, знам, че е малка. Тя става нетърпима ако не заспи. Иначе аз съм ранобудна. Тери беше писала в другата тема, че мъжът ѝ ще е единственият човек, който се буди преди децата си. Ми аз съм така. Ставам към 5-6, а децата ми към 7. Пия кафе спокойно и докато станат те аз съм вече човек, с който може да се говори и спокойно да им обърне внимание. Ама съм си такава от преди тях де, обичам да ставам рано преди всички и на спокойствие да си изпия кафето. Понякога и по това време работя - по-продуктивно ми е. Преди и готвех сутрин преди работа, ама това беше в друго време, защото сега готви половинката ми от години. Мен рядко ме закачат за манджи. Лятото определено ми е по-добре на един следобеден сън когато навън е горещо и неподходящо за деца. Иначе и Васил силягаше рано. Той към 20:30 си лягаше. Робот имам и го ползвам, но има доста кътчета дето той не може да се завре заради ширината си и не става за хубаво почистване когато у дома има хора целодневно. Би бил опция ако всички сме на работа и училище и не цапаме толкова много, но когато сме си у дома се налага често почистване с прахосмукачката. Знам, че скоро Ще ѝ се промени режима. Все пак допреди 2 месеца едва изкарваше по 30-40 минути будна, а вече докарва до час и половина. Тази сутрин стана в 7, а в 8 вече беше киселяк. Задържах я до 8 и 30 някак, но тя бая се разсърди за това ми своеволие. Спа до 10 и 30, хапва докъм 11 и вече е кисела бая та ще я приспивам отново, но тоя път навън.

*
« Отговор #384 -: Март 27, 2021, 13:16:12 pm »
Лято,и Зори спеше така на тази възраст.Сега две дремки има през деня,общо взето около 3 часа и малко е будното й време.Вече се подават горните два зъба,днес ги видях.Сутрин сега яде около 6 и я взимам при нас,но маймуната иска да легне на възглавницата до мен,залепен врата й за лицето ми и така да спим.Така спим до към осем и ставаме.Дано и другите зъби да не ги усетим
Момичета,ще си позволя да ви дам един непоискан съвет,но като изкарат короната и мине карантината,да вървят на рентген вашите хора.Майка ми караше леко в началото,после започна температура и болки тук там,но тя не си седна на д-то.Чистила банята в 3 сутринта,прозорци мила и т.н.Как да е се оправи,но беше постоянно уморена и не можеше да мине десет метра,отиде на пулмолог и на рентген се видя бронхопневмония Иначе от гърдите й не се чувало нищо.Пи още два АБ и се оправи.
Маги ,с три деца и карантина,не знам ,аз бих полудяла безвъзвратно сигурно.Дано изкара леко мъжът ти и вас да ви подмине .Руми,как сте вие?
*
« Отговор #385 -: Март 27, 2021, 13:20:07 pm »
Слънце, като правило вирусните пневмонии рядко се хващат на слушалка. Гадното на короната е, че понякога и на рентген се изпуска или просто се развива толкова бързо, че за 24ч вече се вижда на скенер.
*
« Отговор #386 -: Март 27, 2021, 14:22:35 pm »
Така се случи и с хората около нас с Ковид. Прекараха го за 10на дена, а задуха се появява по-късно и влизат в болница с отрицателен тест, но поражения по дробовете.
На моя близка приятелка сестра й е на 32 години. Изкарала го е миналата пролет. 6 месеца по-късно белите й дробове все още са били със сериозен процент афект от вируса. Те са в Германия, толкова са били претоварени клиниките и там, че чак 6 месеца по-късно е имало график да я пуснат на рехабилитации. Самото й лечение от вируса продължава година. А тя е младо момиче без други проблеми.
Сега прави впечатление, че вече като че ли го няма вече случайния принцип на заразяване, който беше миналата година по това време. Сега поне в България се заразяват цели семейства. Преди си го обяснявах с нива на витамини в тялото, сега вече мутира и заразява наред. И акъла на народа мутира, мислиш си, че не може по-зле, ама може, 8 март го доказа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #387 -: Март 27, 2021, 19:49:16 pm »
Здравейте, благодаря че ме мислите! Ами от 6 човека вкъщи 5 сме положителни. Само синът ми е отрицателен. И подозрително не се заразява. Мислим си, че в детската градина го е изкарал безсимптомно и ни е заразил. От известно време му се запушва носа и си мислех, че е от синузита. Но сега ние като гледам започваме лека хрема също. А започнах с главоболие, малко болки във врата, по-късно температура 37 и нещо. Йоанка започна с кашлица, от вчера вдига и температура. А бабата и дядото от днес са в болница.

Слънце, браво за зъбчетата!

*
« Отговор #388 -: Март 28, 2021, 10:03:52 am »
Румито, дано отмине бързо при вас, наистина стискам палци да е безпроблемно.При нас не знам кой го донесе.Моника постоянно носи хреми, и тя и близначите минаха една упорита, та може и от там да е.Но после се разболях само аз и предполагам, че аз съм имала контакт с някой.После моя мъж и майка заедно.
Аз така и нямам положителен тест, защото като бях болна не направих, мислех че е настинка, а сега не ме хвана.Но ще карам моя мъж да мине на кардиолог след няколко месеца както и на пулмолог.

Слънце, честити зъбки!Дано така избиват.При нас Габи се сдоби с един кучешки, но Ади още няма нито един избил, а я мъчат много.

*
« Отговор #389 -: Март 28, 2021, 12:46:53 pm »
Румито,колежка на майка ми изгубила обоняние и си направила тест след няколко дни,имала антитела.Двете й деца са близнаци на 4 г също са имали антитела без нито един симптом.Кардиолог и пулмолог според мен задължително,майка ми също ходи и на двамата.Баща ми четири дни беше с нея,не се зарази.Наша близка от миналия март работи от вкъщи и никъде не излиза,само на градинките около тях вечер,мъжа и или дъщеря й я заразиха и тя беше най-зле.Вируса си ходи май където си иска.Всеки втори е контактен в момента.
Аз пък снощи не спах изобщо,чак в 5 заспах,днес хич не ми се мърда ,моите излязоха,аз останах да подреждам летни дрехи.Странно ,не съм и уморена.
*
« Отговор #390 -: Март 29, 2021, 09:40:46 am »
Има такива момченти Слънце, със съня и състоянието ти.Майките са странно нещо, само това мога да кажа.
Ние гледаме слънцето от терасата и чакаме четвъртък :)

*
« Отговор #391 -: Март 29, 2021, 10:18:03 am »
Тъкмо и аз подреждам дрехи на Криси. Вадя по-голям размер, но само пролетни. Нещо хем няма 68 см, хем бодита са ѝ умалели. Отдавам го на това, че повечето са ползвани и вероятно от много пране са се посвили и по-рано умаляват. Или просто някои фирми не дават аванс в дължината за пелена, защото само на ейч ем всичко ѝ е идеално и дори пълен памперс не опъва дрешката, а при останалите едва ги закопчавам на чиста пелена.
Лина, тази сутрин си мислех за теб. какво стана с Дани? Как е? Чудех се ти ли не пишеш, аз ли пропускам информация, че съм разсеяна много. Дано е добре вече малчо.

*
« Отговор #392 -: Март 29, 2021, 10:39:18 am »
Как сте?
Естествено, събота и неделя бях добре, но понеделник не мога да се мръдна. Схваната съм, дясната ръка не мога за я мръдна. Снощи и не съм спала много от болки.
Ще избягам някак дена. Поне, че Сими днес е на 'училище'.

Лято, бодитата на децата са основно от ХМ или Лид л. Най-доволна съм от там.

*
« Отговор #393 -: Март 29, 2021, 11:36:18 am »
Павла, моите са от Маги основно. И малко останали от Васил де. Купувала съм единични бройки за различна възраст и сезон ако нещо много, много ми хареса. Аз също предимно от ХМ пазарувам детски дрехи, а понякога кауфланд или лидъл, но рядко ги посещавам и е изключение по-скоро (от хм пазарувам онлайн предимно).

« Отговор #394 -: Март 29, 2021, 13:09:26 pm »
Здравейте и от мен, нещо не ми остава много време да пиша. Борис ми взима тока последните 10 дена. Някакъв скок в растежа ли, какво ли... Започна са забелязва света около себе си, усмихва се, радва се, оглежда се, ноо явно и се превъзбужда и рев , рев. От вчера е по- добре положението уж, но предишните дни бях направо отчаяна. Не се наспивам много, предната нощ той направи пауза от храненето над 5 часа, но като минаха 3 от предишното нещо измрънка, аз му дадох биберона, че да имам време да му направя млякото, направих го, обръщам се , а той спи  и аз над два часа седях и се чудих защо спи, вместо и аз да спя  :D, не го будих за хранене, защото през деня голям рев рева и много малко беше спал, а и май е ок вече да има някоя и друга по- дълга нощна пауза. Днес става на 40 дни,  не знам кога минаха. Много е сладък като ми се усмихва 😊

Маги и Руми, бързо да минават болестите покрай вас, много неприятно с този Ковид. Леко да минава и да заминава.

Павла, каква ти е на ръката, пропуснала съм нещо?
*
« Отговор #395 -: Март 29, 2021, 13:15:55 pm »
Heliantus, точно си на време за скок в растежа.Малко е тегаво, но ще мине.Предстоят ви най-прекрасните моменти, да се откривате един друг.

Лято, от Джордж на Асда са повечето бодита, мисля че малко се свиха от сушилнята, аз сега ще сменям гардероба и ще ти пратя още.И да предупредя, че повечето неща са с прехлупване или с по-големи дупки, че главите на две от три девойки са по-големи :)

Павла, какво се е случило с теб?

*
« Отговор #396 -: Март 29, 2021, 13:34:49 pm »
То не е ново. Друг път съм казвала. Преди много години, 15г, претърпях много брутална катастрофа и целият ли гръбначен стълб е с протрузии, хернии, а на горно ниво на вратните имам и фрактура с липсващи фрагменти. Като се преговаря и ми отказва една от ръцете, не мога да се мръдна особено и понякога чак не мога и да дишам добре. Знак ми отне почти 2ч, за да облека децата и себе си. Закарах ги  с 30км/ч в забавачницата и добре, че се съгласи жената да гледа и Бобо цял ден, че с рев се мърдам. Дано той днес да не плаче, че тя няма да ми се обади, а аз се чувствам гузно, че го оставих. Дано утре да съм по-добре, че много кофти да се чувстваш инвалид и да не можеш 20мин да смениш един памперс.

Хелиантус, изведнъж ще се успокои и ще се чудиш защо спи. 🙂
То аз още се будя, за да съм сигурна, че спят. Това е част от майчинските лудости.
*
« Отговор #397 -: Март 29, 2021, 14:17:56 pm »
Маги, аз много, много ти благодаря за помощта с дрешките. Хем не обикалям магазини в тази обстановка, хем и финансово ме подкрепяш. Задължена съм ти много.
Павла, това е ужасно. Дано скоро се възстановиш.
Хелиантус, голямо момче е Бобче вече. След раждането първите 3 месеца са т.нар. четвърти триместър. Тежичко е, но пък ще става все по-приятно вече.
Обмислям вариант да изненадам Васил като оставя Криси да спи в тяхната стая довечера. Той в момента чете и е шокиран вече :D

« Отговор #398 -: Март 29, 2021, 22:33:07 pm »
Привет, момичета!
Маги, пожелавам леко да го изкарате, без последствия вируса! Ей го четвъртък!
Павла, ти си голяма работа, с толкова травми и се справяш отлично с децата, машина! Страхотна стая на Борис, изчистена, много ми допадна!
Хелиантус, звучиш страхотно, мамче, браво, справяте се прекрасно! Аз също почти не спях до 2 месец.
Лято, сигурно ще е много вълнуващо за баткото да спи със сестричката си.
Ние сме добре, почнах захранване, готвя едни каши, правя пюрета, чета книгата за ЗВБ, да видим ще се престраша ли, страх ме е от задавяне. Дара много се сърди като приготвям нещо в кухнята, спира да си играе и само ме чака да отида при нея. Период ли е, не е ли, направо не знам как ще е занапред. Понякога я нося в раницата, за да сготвя, ама не ми е много удобно.
Лина, как сте?
Мише, чакам и моята да ми помага и заедно да домакинстваме.  :x
*
« Отговор #399 -: Март 30, 2021, 10:01:28 am »
Кукапетел, слагай я на столчето за хранене или на шезлонг и при теб в кухнята.Те обичат да седят покрай нас.

Лято, как мина нощта?

Ние сме добре, още ден и съм на работа, много ми е стегнато под сърцето!