Привет, привет. Ми аз вчера пак настинах
. Криси е добре, а също и батко ѝ. Аз ходих до работата и там хигиенистката всяка сутрин оставя отворен прозорец. А ние не ходим с дни, че и по седмица понякога и в стаята беше доста студено. Радиаторът едва топлеше, а аз не си пуснах климатика, че бях за малко уж. И тая сутрин съм с болки в гърлото и течащ нос. Иначе вече седмица ще счупя компютъра от рефреш на сайта на ЦАР, но няма ъпдейт. Вчера една дама беше писала, че са ѝ звъннали за допълнителни документи и аз чакам всеки момент да видя одобрена ли съм вече. Уж предпочитам да е по-късна датата, но напрежението все пак ме човърка и час по час поглеждам към сайта или за смс на телефона. Криси днес е на детска консултация. Давам и по малко плод вече, но все още и двете хранения с пюре са с дохранване после. Събота и неделя изкарахме по цял ден навън.
Хелиантус - аз си държа количката заредена от първия ден. 3 памперса в една кутия, кремче против подсичане, едникратни лигавници и малък пакет (не джобен, а има едни средни) мокри кърпи. Преди излизане слагам храна в едно дозаторче за АМ и приготвям термос с гореща вода плюс няколко шишета. Едно резервно задължително, че все нещо може да изпусна или пък по извънредни причини да останем по-дълго навън. Ако наън е топло нося в коша допълнително космонавт, а ако е хладно обличам космонавта и слагам нещо тънко връхно ако се затопли. Комплект резервни дрехи задължително. Също и раницата пъхам вътре и когато няма вятър я носим да зяпа наоколо. Ама аз затова исках голям кош долу, че да събирам половината покъщнина или чантата на баткото ако излизаме само, за да го вземем от училище. Допълнителните неща нося, че с баткото не се знае кога и какво може да се случи. Постоянно се катери, тича, рита - ако се наложи спешно да търчим по болници (черногледа съм) да не мисля за малкото поне. Рядко използвам всичко, но пък съм спокойна че поне докато мъжът ми реагира едното няма да страда заради другото. Иначе на Васил и досега му нося резервни дрехи когато сме извън града. Лятото пълен комплект, а зимата чорапи и термо бельо плюс сухи обувки. За него почти винаги ги ползваме, че я в река ще цопне, я в кал ще се навре... С бебе през студения сезон излизам след хранене и смяна на пелена задължително, но винаги имам допълнителни в количката. Малките бебчета се изхождат по всяко време и не бих държала мръсен памперс на дупето каквото и да е времето навън. Винаги ще намеря къде да се свра за смяна на пелена.
Не знам дали писах, но открих, че бебешкия кош на Криси може да се слага в леко изправено положение (полуседнало) и вече започнах да я слагам и така понякога. Тя също се мъчи да сяда сама и доста често стои на преса, за да клюкарства наоколо. Това с коша ми решава драмата с храненето навън, тъй че няма скоро да го сменям със седалка 6+. Поне докато времето трайно не стане подходящо за по-открито бебе. Но се чудя дали столчето за хранене няма да ѝ е голямо и откога да го включим в сметките. Хем ми се сиак да се храни вече с нас на масата, хем ми се вижда мъничка още. Не говоря за сега, а за след няколко седмици, но тя няма да стане кой знае колко по-голяма. Вече забелязва батко си и го гледа с цалата си бебешка любов. Вади един влюбен поглед и само го търси, а той е страшно горд и гледа всичките си номера да ѝ покаже, за да я държи впечатлена. Ама нали първите 3-4 месеца тя само мене зяпаше и той дори ревнуваше, че тя не го забелязва изобщо. Вече е щастлив и нарочно се перчи пред нея. Най-често докато я храня и тя спира да яде. А като го подгоня той ми вика, че тя мене цял ден ме гледа, а той е на училище и сега е негов ред. Ами вече съм спокойна - тя стои по-дълго будна и ми обръща внимание, гука ми, играем си. Изкарва по 2-3 часа будна в началото на деня, а после пък повече спи.