Павла, и аз мислех този ред да спазвам. Но като я гледам как не се изхожда редовно и се притеснявам. То не я боли коремче и няма дълъг застой, но в случая искам да действам превантивно и да не допускам сериозно запичане. Затова се чудя за тия точно плодове дали да не дам да опита преди да продължа с всичко останало. Доколкото ми е известно Круша и ябълка не са алергени и са подходящи дори за от 4 месеца, тоест ако само тях вкарам към 5 месец или малко по-рано ако има нужда. Идеята е само да захраня, тоест да опита 2-3 пъти от тях без да ги започвам на следобедно хранене след това. Засега от морковите запичането е кофти - определено има нещо в дебелото черво и тя се опитва да го изкара, но засега изкарва колкото лешник по 2-3 пъти на ден и щом дам карфиол или тиква нещата отиват към 2 пълни памперса в рамките на часове. Но иначе не я боли, не реве и както казах - няма газове и коремчето е мекичко, а тя е игрива и усмихната. Това ми говори, че съм на път да я запека по-сериозно и колкото и до момента да балансирамнещата в един момент може да изтърва ситуацията. Днес дадох тиква с картоф. Тя не го хареса и не пропусна да демонстрира несъгласието си. Макар че няколко лекаря вече ми казаха, че с картоф не се захранва аз все пак мисля да въведа и него плавно. С Васил и аз не съм въвеждала глутена по схема и направо хляб/сухар/кус-кус дадох (не помня кое първо, но всичкото е пшеница). Утре ще водя Васил на алерголог, но и за Криси имам час. За мен алергиите са страшно нещо, никога не съм имала и не зная как да се справя и какво да очаквам. Всяка адекватна информация ми е важна, защото дотук разбрах само, че често децата с АБКМ имат и други алергични реакции и реално може от много неща да се прояви. Относно захранването а този етап ми казаха да не давам в ниаккъв случай само бобови, млечни, соя. Като спред едната докторка мога да включа без притеснения дори глутен и говеждо месо в периода на 5 месеца. Единодушни са да не давам агнешко и свинско, но и без тях нямаше да дам скоро. Едната каза да замествам бързо (доцентката), а другата специално за плодовете ме посъветва да правя супена лъжица каша, бурканче плод, 2-3 мерителни лъжички мляко в сместа и малко вода, за да бъде хранително, тъй като ползвам само безмлечни пюрета.