Вчера 21.05.2021 в 7:07 вечерта се роди София ❤ 3330 гр, 51 см, нормално раждане с епидурална упойка. С доктора имах уговорка за преглед в 8,30 ч. сутринта, на който да раздвижим нещата, последния Клексан бих сряда сутринта. На прегледа имах 1 см разкритие и умекнала шийка, след прегледа, който беше малко по-продължителен, разкритието стана 2 см, целта беше да провокираме контракции, така и стана. Докторът обеща до края на деня да съм с бебе вече и ме прати вкъщи да се разхождам и чакам. Общо взето предизвика раждането без медикаменти. Аз се прибрах и направих няколко слизания и качвания по стълбите, после си легнах да си доспя 😁 Към 12 започнаха по-регулярни контракции, издържах вкъщи до към 14:00 и се върнахме в болницата, бях вече с 3,5 см. На 5 см. сложихме епидурална и след 2 часа София излезе. След упойката имаше един кризисен момент, тоновете изчезнаха за няколко минути, стаята се напълни с хора, започнаха да ми казват да сменям пози наляво, надясно да се въртя. Слава богу докторът овладя ситуацията и тоновете се върнаха. Каза, че това било реакция на бебето от упойката и се случвало веднъж на 30-40 случая, често се стигало до спешно секцио. Радвам се, че докторът запази самообладание и успя да върне тоновете! След това остана докрая да ги следи до мен в стаята. Най-много ме болеше часът преди упойката, след нея нещата станаха поносими, всичко си усещах, но не толкова силно. Самите напъни минаха бързо, главата изкочи и веднага след нея цялото бебе и плацентата. За около 5 часа мина всичко от началото на редовните контракции вкъщи. През цялото време можех да си пия вода, да се разхождам, да ставам и тн. Единствено не ми дадоха бебето за контакт кожа в кожа, не успях да й се порадвам веднага... Но пък после като си я взех в стаята кърменето стана от първи опит без никой нищо да ми показва (книгата на Хедра!) и се успокоих, тази сутрин пак се получи много добре. Нямам търпение да се приберем вкъщи 😊