Уау, Яна! Какво е това чудо! Трябва вече да иска да излиза
Аз преди 5-6 години посетих дерматолог, защото на 32-33 г. имах много пъпки по деколтето лятото и по лицето си излизаха също периодично - акне. А пък след първото раждане няколко години бях що-годе добре, не съм имала оплаквания. После изведнъж нещо ми се обърка и почнаха да ми излизат пъпки, повече от тийнерджърството. Лекарката изписа кремове, хранителни добавки, измиващи и т.н. и след месец без никаква разлика отивам при нея и я питам защо така. Тя ми заяви, че трябва време, че нейното акне като тийнеджър продължило 2 години. Е, аз нямах нужда от такива думи и не мисля, че беше професионално от нейна страна. Още повече, че е възможно проблемът ми е да е бил свързан с витамини най-вече, за хормони не знам. Но такива изследвания тя не е чувала сигурно. Та казах й, че ако забременея, веднага ще ми се оправи кожата (от опит с първата ми бременност). Тя ми се изсмя и каза, че може да се оправи, може и да се влоши. Да, после четох и действително е така. Друг е проблемът, че бременността се забави. Но въпреки това се изчистих тогава (макар и за 6 месеца само, преди 3 години).
Сега отново смея да твърдя, че ми е чиста кожата. Имах чисти моменти и преди това, но явно си зависи от витамини и хормони. Дори в началото на тази бременност имах пъпки по деколтето (по лицето не), но вече се изчистиха. Кожата ми е леко мазна, смесена, косата също продължава да е по-скоро мазна, но една идея по-малко отколкото преди.
Хубави или не, важното е да отикаме докрая. Сигурно няма да ми е много комфортно, но предпочитам да изглеждам зле и да родя живо и здраво дете на термин, отколкото да съм хубава и нещата да се объркат...
Аз първата бременност, преди да забременея бях 52 кг, към 3-ти - 4-ти месец бях 49 кг, преди термин бях 56 кг. Което е никакво наддаване. А бебето беше 2900 гр. Сега бях 49-50 кг преди началото на цикъла, по време на стимулация, трансфер бях 51 кг. Сега съм 53 кг. Надявам се пак да не кача, то такава ми е и структурата. Но важното е бебето да се храни. Аз като огладнея - ям, старая се да са здравословни неща. Но ми се отключи мания към тестото, а преди бременността сигурно от 10 и повече години нямам никакво влечение към питки, хляб и т.н. Ядях хляб, колкото към ядене, ама съвсем малко или някой друг сандвич много рядко. А сега голямо ядене пада, пък знам, че не е много полезно. Добре, че ми се гади от сладки неща, шоколади и поне те са ограничени.