Тери, честита 16-та седмица! Аз съм в 9та.
Не знам откъде да започна. Не се харесахме с д-р Сигридов. Не е първа среща, но не съм сигурна дали той ме помни от преди 2 години. Уж по едно време говореше все едно помни, но малко ме съмнява. Всичко беше общо-взето нормално през целия преглед почти до края. От изследванията ми нищо не коментира освен Б6, който не беше много висок, но аз си засилих приема. Каза ми, че кървенето не е от отлепване. Напротив, сакът бил много добре закрепен, където трябва. Показа ми къде е почнала да се образува плацентата. Другият Другият край на околоплодния мехур се допира до кървенето. Обясни ми, че кървенето е от ендометриума заради високите нива на естроген от задържани 2-3 фоликула и допълнително естрофем, който приемах до онзи ден. Това дори не било хематом. А прогестероните разширявали кръвоносните съдове и улеснявали кръвотечението. Нищо против не каза НМХ терапията в момента, но малко повдигна вежди като казах, че съм приемала дълго време Агапурин до неотдавна. Каза ми, че не е много добре положението с пулса, защото беше 182. Според него е много високо и говори или за недостиг на кислород, или проблем със сърцето и занапред трябва да се наблюдава. Също измерва кръвоносни съдове (в пъпната връв?, не разбрах) и там също нещо го притеснява. След скрининга за прееклампсия и сегашното състояние той смята, че най-вероятно ще се наложи прием на аспирин. Тъкмо щеше да ми даде час за БХС - сестрата остави едно листче от неговата страна на масата, на която бяхме седнали. И почти накрая се върна нещо на НК клетките. Като обяснавях как са ми пуснали изследване и какви са били препоръките, той пита от къде е изследването и аз казах - Надежда. Той въкликна, че и в Надежда съм ходила. Аз му обясних, че не съм, а от клиниката там изпращат изследването, че там се прави. Дотогава и при споменаването на доц. Конова нямаше никаква реакция. Но след това изпъшка и каза, че нещата ми са голям хаос и той не желае да бъде част от него. Пресегна се и взе листчето с часа, сгъна си го и си го задържа в ръцете, и каза някъде другаде да направя БХС, където щели да си комуникират лекарите. Мъжът ми каза, че нарочно съм го предизвикала, като съм казала Надежда. Наистина можеше да премълча това и само да кажа, че от клиниката са ми го направили. Но така е трябвало да стане, за да си покаже истинското лице. Много неприятно ми стана. После питах дали все пак друга седмица мога да дойда. Уж каза, че може в 20-та седмица да дойда за ФМ. Ама първо не знам дали ще ми се ходи, второ ще ми е интересно дали ще ми дадат час или ще ме е блокирал нещо.
По принцип разбира някои неща, има техника, но явно има някакъв психически или емоцианален проблем с Надежда. Дори моят доктор, колкото и да е против доц. Русев или д-р Калчев, макар че за д-р Сигридов не е казал нещо негативно, не се е държал така с мен. Каквито и реакции да е имал, като цяло се държа изключително интелигентно и на ниво през цялото време, за разлика от д-р Сигридов. Разликата е космическа в интелекта бих казала.