Аз бях чела, че е нормално да има задъхване още от началото на бременността. Предните бременности не съм обръщала внимание или вече не помня, но сега имам задъхване, ако взема нещо да говоря по-енергично, т.е. да се карам. Затова оставям на мъжа ми да се кара на детето, че аз не мога. Иначе спокойно мога да говоря без задъхване. А пък за стомаха, разбрах от други майки на 2 деца, че втората бременност коремът нараства по-рано, т.е. по-бързо, защото му е по-лесно, след като вече веднъж се е разширявал. Първата бременност до 5ти месец не ми личеше, ако съм с малко по-широки дрехи. След нея бременност бързо влязох във форма и винаги съм била с плосък стомах. Обаче втората бременност по-рано се разширих и вече 10-12 седмица много ми личеше, все едно съм 4-ти месец, а исках да скрия до 12-та седмица. Не се получи. Сега имам чувството, че е по-зле - 8-ма седмица съм и е много закръглен стомаха ми, по-напред от гърдите ми е вече (те не са големи), като в 3-ти - 4-ти месец съм. И не знам какво ще правя с криенето. Те на работата ми разбраха повечето покрай болничния и една колежка, която очевидно е изклюкарила без мое съгласие. Но и аз на роднините не съм казала още и ще чакам до 12-та седмица. Дано да стигна дотам.