Не съм го отлъчила, няма място в леглото. Буквално. Спим на тек и половина легло. С всички юргани по принцип ни е много тясно, но сега като сложихме и възглавницата, бяхме наредили столове до леглото, ако нещо взема, че се завъртя и падна. Буквално бях на ръба и той сам си отиде на дюшека. Няма място. Надявам се като стане топло и минем на леки завивки, да се освободи място за един 65кг човек.
Иначе гледам да го включвам във всичко, чета му за развитие на бебето, постоянно му разказвам, защото не искам да се чувства, че аз си имам бебе и той само работа върши.
Лошото е, че не планувахме добре нещата и аз се бях запънала за три спални в новата къща и те станаха едни кутийки. И пак ще сме на малко легло.
Иначе Мишо вече се сънува като баща. Сънувал, че бебето спи върху него и той се събудил обърнат на една страна и се стреснал защо се е обърнала, започнал да търси бебето. Хваща го треската.
Аз вчера за първи път от 2 месеца успях да намеря сили и да бърша прах и да сгъна купчината с мои дрехи. Настига ме благословията на 12 г.с., когато започваш да се чувстваш отново като човек. Мисля, че това ми е подаръка за "празника".
Иначе имаме близко семейството с детенце със спина бифида, и при фолиева над горна граница (като моята) не смея да пропускам прием. Спомням си, че покрай "токсичната" фолиева на д-р Русев сме коментирали тук и с д-р Мели, която дори праща медицински доклади, че не съществува такова нещо като дълготрайно предозиране, защото излишъка се изхвърля с урината. За това и показанието витамините от група Б да не се пият 10 дена и тогава изследване, което аз не спазих (бях пила фолиева киселина 10 часа преди теста), просто беше включена в пакет анемия.
Просто в тази фейсбук група, за която говорим, разбирам, че хората искат да са полезни, но има едни такива гръмки твърдения, че преди 3 години лекарите в България не знаели за тези мутации и едва ли не дейните в групата откриват топлата вода. На мен д-р Даскалов преди 4 години ми е пускал разширен пакет генетични изследвания. И не ме е питал:"Колко ти е фолата", Ами направо ми каза, пий всеки ден мета фолиева киселина.
Направих си труда вчера да потърся състав на мултивитамини за бременни, все са с поне 400мг фолиева киселина. То тогава всичко живо е под "риск".
Та Яна затова се разправя, защото знае, че четат бременни жени, които вярват на форуми повече, отколкото на лекари. Те лекарите все пак за тромбофилия и MTHFR явно знаят от 3 години.