Мен не ме е страх от каквато и да е болка. Хора раждат откакто свят светува. Просто се изненадах, че и прибирането боли.
ЧПВ много ме притеснява, как да знам, че във влагалището няма да има появили се кондиломи? Аз преди 7 години бях много зле, беше ми нападнало червата и ми говореха за ерозия на червата, в най-лошия случай Ракови образования, много беше тегаво. Тогава хомеопатия ме спаси. Но това ме притеснява, че може да имам вътрешно активирани. От 7 години живея с мисълта, че ще раждам секцио, въпреки че не е избор, който бих направила, за да не боли от раждането, защото майка ми е с два пъти секцио и след това изчистена матка заради секцио, та ми е ясно негативите. Ползи от секцио има само за здравето на детето, секцио по избор от страх аз лично не приемам. Имам приятелки, които за мен са лигли и избраха секцио от страх.
Мислила съм, премисляла съм дали да не пускам нови тестове за ЧПВ, за да видя активен ли е, но знам, че каквато и стойност да видя няма да се реша на естествено раждане с риск да заразя бебето. Голям ужас преживявах с ЧПВ и много черни прогнози и не мога да си и помисля да го предам на детето.
Слънчице, баш нея гледам. Наваксам с клипове, че не гледах бременни влогърки, защото ми беше мъка, че аз не съм. Гледам ги ходят да купуват колички, столчета и за теб си мислех. Как си издържала да я работиш тази работа. Да се бориш за дете, извънматочни и при теб по цял ден бременни щастливи хора. Аз не бих имала сили за това. Една колежка беше бременна, която ми е и близка приятелка, но бях толкова щастлива като излезе в майчинство и спрях да й гледам коремчето всеки ден. Много ме напрягаше и натъжаваше, защото при нас все бях крачка напред две назад нещата. Бременни ме съсипваха емоционално.