Павла, за ковид ваксина ли? Каквато и да е - успех. Криси си е отпуснала юмручетата от доста време, напъхвам нащо в ръката,а тя го изпуска или пък така силно стиска, че не знае как да го пусне. Ама то е нормално като не е открила ръце още. Ще ги намери, но аз все бързам май.
С Васил винаги съм ходила на какъвто и да е пазар. Първото му посещение в Джъмбо беше култово. Той двегодишен и като влезе седна на първия рафт с играчки и не иска да мърда. Прилъгах го до следващия рафт и там още повече УАУ и пак не иска да мърда. Едва го убедих, че магазинът е пълен с играчки и може да си избере нещо, което да купим за у дома. В началото винаги ходехме с презумпцията да му купим нещо, задавахме му бюджет (познава числата и сравнява от много малък), показваме къде са етикетите с цените и го пускаме да избира. Досега проблеми не е имало. А последната година вече го водя и дори не купуваме, че той разбра колко чупливи са повечето стоки там. Взима си нещо за спорт само, части за колелото и вече подминава играчките. Племенницата ми не беше влизала в подобен магазин и втори клас я заведохме да си избере подарък (много преди Васил да се роди). Тя се почувства като в дисниленд и не можеше да повярва къде сме я завели. Избира с часове най-хубавата играчка. Според мен децата имат място от рано в детските магазини, за да имат своето участие в избора на играчки под ограничение и родителски контрол. Васил пазаруваше с мен и в супермаркета - избираше си плодове, търсеше си кус куса, сухарите и носеше в количката докато аз избирам друго и досега не е правил проблем. Рядко иска нещо, тъй като имаме шкаф с лакомства и той е все пълен. Единствено дъвки взимам рядко и той прави сделки с мен за това.
Лина, много кофти това. Да ти кажа миналия път като писа за изкривяването на черепа и аз загледах Криси. Тя все наляво бие, макар че върти тялото и на ляво, и на дясно. Но явно от постоянното лежане в бременната възглавница черепът и някак се издължи и отгоре е като с връх. Мислех за възглавницата дето оформя, но то тя трябва да стои на челна стойка, за да прибере това издължено нещо на върха на главата. Дано бързо се оправи Дани, но е неприятно да се ходи, въпреки че явно е нужно.
Криси вчера много плака, ама тя не плаче, а пищи истерично. С 10 минути забавих слагането за сън (беше си в леглото все пак така или иначе) и опищя всичко. Едва я успокоих, заспа и след час се събуди. 15 минути беше щастлива и изведнъж нова порция писъци за храна. Дори не усеща, че я храня. Днес се събуди щастлива, хапна, поигра, сложих я да спи навреме, нахраних я втори път уж будна, но продължи да спи. Значи е станала в 7, заспала е в 8 и 30, в 10 е яла спяща и сега все още спи. Аз мислех да домакинствам, но ще пазя тишина днес отново. После навън и това е.