За ръцете - онзи ден беше еднствен, в който "плясвах" ръчичката. В кавички е, защото просто по-рязко я махах докато ѝ говоря, но така или иначе тя пак не ме разбра. Не трябваше ли вече да има опити за хващане това дете? Все си мисля, че това между 3 и 4 месец се случва, а тя няма желание ако нещо не пъхна насила в тях и бързо го изпуска.
За обувките и босото ходене - Васил у дома ходеше бос, така и проходи. И аз бях чела, че това е най-доброто, но навън беше абсурдно. Още повече пък есенно бебе, което се очакваше да проходи на есен (около годинката). Как да го изкараш босо на студената земя, а животинските акита, стъклата, фасовете и малките камъчета по площадките - абсурд. Навън беше с Капчица, макар че трудно ги намирах. По онова време точно спираха дейност и бяха само на разпродажби.Меки, гъвкави и естествени, а и чудесно пасваха на пухкавото му краче. Той все пак проходи в средата на август (преди да навърши 10 месеца), но доста ме изненада, защото правеше уверени крачки без да се държи, а още не можеше да се изправя сам от земята. Както и да е - обувки с мерене и следобед само се купуват, сутрин крачето е отпочинало, а следобед може да подпухне леко.
Лина, бисквитите на плазмон не са ли с глутен? Т.е. Глутенова храна за първа храна изобщо. По-скоро опитай с оризовите каши да добавяш малко към млякото, както направих аз няколко пъти. За мен това е сигнал, че детето вече има нужда от още нещо в менюто си щом по-често търси храна, но не увеличава количеството на едно хранене. Криси също постъпва подобно през последните 2-3 дни. Давах от 120 на 150, но тя не ги изяжда. За сметка на това сама се буди и търси да яде на 2 часа, а около 2 часа и половина след последното хранене вече реве неутешимо.
Понеже времето е хубаво и ние сме навън в средата на деня се чудя дали да не сменя коша за новородено с този за 6+, за да мога да захранвам навън когато се наложи. 6+ има пълно легнало, но мога да го изправям на най-ниското за да подам с лъчижка ако не съм у дома, а с бебешкия това няма как да стане. На мен ми се налага да излизам понякога и по-рано и е хубаво да не пропускам хранения, защото сме навън. Иначе вариантът да я захранвам на второ хранене и/или през почивните дни да е само на мляко съществува, но и двата не са 100% сигурни, че ще се случват (понякога и преди второ хранене излизам, а почивните дни да не давам с лъжичка не ми е много сериозно). На Васил към 7 месец му давах кус-кус, попара и филии с кашкавал, запечени леко на фурна само отгоре. Филиите ги правех на залчета и ги ядеше сам. По това време започнах и пресни плодове да давам (може и 8 месец да е било) от меките, режех на парченца и му давах виличка сам да боде колкото може. Никога не се е давил.