Да, и аз за ваксината си помислих веднага.
Бяхме на гастро с Криси. Доста ми разказа докторката и съм много доволна. Сега обаче имам 3 доктора, които казват, че захранването няма смисъл да се отлага и след като навърши 4 месеца мога да започна и дори трябва да започна не по-късно от 4 месеца и половина.
Прегледа я, всичко е наред. Обясни за захранването, за рефлукса, за АБКМ и кога и какво се прави ако нещо не е наред. Според състоянието на Криси не се налага нищо повече от това, което правим и сега. Изненада се, че сме намалили дозата на храната за сметка на още едно хранене и каза, че реално АБКМ не е причина за отлагане на ваксини, макар че след като доцентката ги отлага личната няма да иска да ги постави без да мина на комисия преди това. Каза да чета внимателно етикета, но и към зеленчуковите пюрета задължително да добавям АМ, тъй като са безмлечни и се правят с вода и това няма да засища достатъчно. за ГЕРБ обясни, че всички имат, но не всички изкарват млякото, при някои бебета храната се движи нагоре-надолу по хранопровода и просто се връща в стомахчето без да повърне детето, а при малка част се случва повръщане. Израства се освен с твърдата храна и с изправянето на детето и развитието на храносмилателната ситема, слюноотделяне и т.н. Всъщност няколко фактора, така че захранването не е панацея, но при някои деца помага и само то. С 2 думи ме успокои за много неща, за които се боях последните месеци.