Аз да не спамя в бременната тема, пералнята ми е candy клас ААА и е комбинирана със сушилня. Обаче тая сушилня суши по 8 часа с прането, което е 2 часа. Има 3 програми на сушене, но 2 от тях изкарват дрехите леко влажни, а са по-кратки. Има и програма 1 час пране и сушене общо, но това ми се вижда недостатъчно отвсякъде. Беше унищожила едни много яки картинки на баткото по блузите и той много плака тогава. Ползвала съм за сушене малко още в началото и не е изключено сметките да са били изравнителни от предишен период, но пък 2 месеца преди да се нанесем апартаментът беше празен и мъжът ми идваше само, за да боядисва и после да сглобяваме и подреждаме новите мебели, но след като спрях да суша веднага сумата намаля значително. Мислех с Криси да суша, тъй като високата температура и дезинфекцира, но нещо пак не ми харесва как суши този уред и засега само ще си пере. Като купувахме електроуредите и обзавеждането бяхме ограничени с до 2000 лв за всички стаи общо + освежаване на стените, та може и проблема да е в ниската цена, съответно нисък клас, а може и аз да не я ползвам правилно и да я претоварвам с оглед по-големия обем за пране и по-малък за сушене. Но няма функция да суши без пране, т.е. не мога да изпера и след това да ги суша отделно на 2 тура. А пълня пералня догоре с наши дрехи всеки ден и все някой се цупи, че нещо не му е изпрано, а му трябва. Ние носим тъмни дрехи - тъмно синьо, черно, червено и те се перат заедно. Бели и светли дрехи едва събирам за веднъж седмично (потници на Васил, бельо и спално бельо). Аз от зор си взех няколко светли блузи, само да мога да пълня пералнята още малко. Реално нищо от нещата не пуска боя и не оцветява, но за светлите ползвам изблеващи препарати, а за тъмните препарати запазващи цвета и поради това ги деля усърдно. Може и да има друга опция, но не съм се интересувала. Знам за тия кърпички де, но препаратите са ми причината да деля. Криси има моменти, в които не повръща, но пак много се плюнчи и е все мокра. лигавчето се отметва настрани, стича се под него, покрай него по вратлето и все гръбчето ѝ е мокро, а не на гърдичките и затова я преобличам доста често. Понякога ако не видя или не реагирам навреме освен бодито и ританките се оказват мокри около ластика на кръстчето ѝ, но като цяло с едни ританки изкарва ден, но с едно боди само няколко часа, а понякога и минути. А в леглото си не спи тя, спи все в нашето, в бременната ми възглавница. 1 докато се будеше нощем, после докато батко ѝ учи в детската онлайн да не си пречат и сега я уча денем поне веднъж да поспива там, за да свиква. Но понеже не спи там и почти не ляга там дори чаршафчетата досега ги сменях само когато ще я пера. Понякога с дни не я слагаме вътре ако много повръща, тъй като гледаме да е идея по-изправена след хранене, а тя нали до миналата седмица веднага заспиваше и нямаше кога да я местим. Възглавницата е огромна и едва я пъхам в пералнята, но пък съхне за 2-3 часа напълно и обикновено я пера преди да излезем на кратка програма и докато се върнем е суха. Дори не свалям калъфката - директно в пералнята пъхам.