Хах, Маги. Васил по едно време не спираше да задава въпроси. Дори спираше хората в магазина, за да ги пита как се казват. Веднъж го оставих на приятелка и тя го завела по голяма нужда до тоалетната. Оставила го и тръгнала да излиза, а той я викнал да стои вътре, за да си говорят. Има моменти, в които направо логорея го хваща, а ако няма какво да каже започва да пее. Идело ми е понякога да му залепя устата, че това да го слушаш уморява повече от всичко друго. Нон стоп дърдори, обяснява и все много знае. Ама като знам колко тежко ми беше докато проговори и как с месеци не бях чувала членоразделна реч, а само бебешко мрънкане и пиянско боботене преглъщам, пегръщам го и отговарям на всичко с усмивка. А той толкова е свикнал постоянно да му говоря от бебе, че и сега ако говоря с баща му ми отговаря той. А пък мъжът ми обратно - детето проговори, но той все гледа вместо него да отговори. Обяснявам, че Васил е проговорил от 5 години и може съвсем ясно и изразително да се изкаже, но то е по-силно от него. Ми те и двамата постоянно си взимат думата и функциите на дете и възрастен. Когато са и двамата у нас аз отивам в другата стая, че не мога да им смогна да ги изслушвам. Малкия в мига, в който излезе от сградата на училището и за 3 минути ми е разказал кой се е бил, с кой е играл, с кой е ходил на обяд, с кой е ходил до салона по физическо, кой има забележки, кой най-бързо си е написал домашните, колко шестици има днес в целия клас, колко забележки има, кой замалко да получи двойка пак, кой няма домашни, кой си е забравил нещо.... Ама така съм свикнала да ми дърдорка, че сега като го няма по цял ден и ми липсва ужасно много.