Момичета, имам два проблема с бебка. Дано ми помогнете с някакви съвети.
Първо: От 2-3 седмици имам притеснения с кърменето. Дара започва да се храни и като е силна струята, или яде по-бързо и се задавя, след което започва сърдене, ритане, ставам права и така започва да яде, иска телцето й да е изправено, оригвам я, че това я облекчава и продължаваме. Останах без гръб от това кърмене права, да не говорим, че и позата е като поизправена люлка и не знам колко е добре за гърба й, да не натоварвам кръста й. В един момент се изморява, правим час почивка и започваме същата драма. В редките случаи, когато не ме кара да ставам и да яде полуизправена, направо е отдих за мен. Смятам, че си усеща вече тялото и като почувства връщане на млякото и реве, за да стана права. Не повръща изобщо, дори мляко спря да връща, но ми е много трудно това кърмене и плач на бебка.
Отделно се опитвам да подобрим лягането вечер, има периоди по 4 часа да не спи и повече, преспиваме я с часове с баща й, не реве, спокойна е, просто не спи. В неделя забелязах, че стана много превъзбудена, рита и отпуска краката като машинка, ритмично и гледа вторачено, но така дълго време, все едно се пренави като пружина и не спира, чак се стреснах. Снощи се загледа в моя шарена тениска и все едно се стряскаше от нея, съблякох я и се успокои. Спираме лампите, само на нощна лампа я приспивам, пея, нося с часове, галя я, пробвахме с биберон, само за кратко помага. Снощи след 2 часа опити я приспах, след което спа 6 часа, изтощена е според мен много. Това неспане вечер може ли да я увреди, много се притесних. През деня спи.