Слънчице, няма ли как да си ги принтнеш сама тия документи и да ги попълниш и пратиш? Нали вирусът и по повърхности се задържа дълго? На мен счетоводството ми даде декларациите още с първия болничен и казаха да ги занеса с последния, което е другата седмица май. Павла, виках защото се ошашках с тая корона и неговата кашлиа от месец без нито един преглед. Опасявах се, че има неадекватно лечение по телефона само и може да сме докарали пневмония, детето не беше никак добре като общ статус, а кашлицата си беше точно както я описват - пристъпна суха кашлица. Може би повече се притеснявах за себе си и началната бременност ако се окаже корона и исках да го тестват. Както казах - той беше седмица в Банско, а там се оказаха доста болни от персонала по хотелите и пистите. Успокоих се малко повече, след като разпитах вайбър групата от екскурзията и се оказа, че моето е единствено с тези симптоми. Но притеснението ми беше силно и на фона на липсващи лекарства по аптеките, реално той беше без преглед и без лекарства в условия на пандемия, а аз бях 2-3 месец бременна когато е най-критично за развитието на плода. След като повече от месец не можахме да получим адекватна лекарска помощ се чух с приятелка, която работи в бърза помощ, за съвет и тя повика линейка с педиатър. Макар и без изследвания изключиха пневмонията и аз едва тогава се успокоих окончателно. Изписаха му адекватно лечение и детето се оправи за седмица. Беше гадно, защото хем ми казва лекарката, че короната не била кой знае какво, хем не искаше да го прегледа месец и половина. За месец и половина неадекватност можеше действително да има сериозни последствия. Особено в самото начало когато все още се разработваха стратегиите и никой не знаеше със сигурност какъв е протоколът - заповедите бяха неточни, непълни и медиците действаха хаотично на доста места.