0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #580 -: Декември 23, 2020, 18:13:48 pm »
Мише, напиши я и ще я качим.Не сме качвали, защото нямаме нови.Аз и на близначките трябва да напиша и да я добавя.За мен също са били голямо успокоение тези истории, защото виждам светлинка в тунела.

Танче, и аз мислех, че първо кучешките ще излязат ама на тръгнаха кътниците.Сега са се надули и кътници и кучешки като топки в устата.Ужасно е!

*
« Отговор #581 -: Декември 23, 2020, 19:50:17 pm »
Мише,ще ви гледаме !
Камомила имам и аз,казаха ми в аптеката всеки ден два пъти по две стрити с вода да давам.
Днес пробихме ушите на Зори,буквално в последния момент влязохме при лекарката,и мина много леко Голям герой е,голям.Много малка плака,гушнах я ,отидихме до басейна който е на два метра от кабинета и това беше.
Сега трябва да купим обеци,само не разбрах кога да махна временните.
« Отговор #582 -: Декември 23, 2020, 21:03:56 pm »
Маги, всичко е написано и готово,само трябва да я изровя, че Митко като ми е преинсталирал компютъра е изтрил всичко.
Слънчице, браво на Зори и честити обички. Вие при какъв лекар ходихте за дупчиците? Аз се чудя кога да и ги пробия, но май клоня като стане поне на две и разбира малко повече, за да и обясня. Сега имам чувството, че само ще я мъча без да разбира защо. То не е и само дупченето, ами и после. Ще я дразнят, ще я боли и каквато е дива, мисля, че ще се опитва да ги маха и ме е страх да не си разкъса ушичките. Иначе ни подариха за РД обици, та само дупки чакат  :D
« Последна редакция: Декември 23, 2020, 21:07:37 pm от Mihaela Viyacheva »
*
« Отговор #583 -: Декември 23, 2020, 21:22:17 pm »
Мише,ушен лекар е .Мисля,че по-голямо дете повече ще плаче,а тя забрави ,после ходихме и да пазаруваме и беше ухилена.Пазене кой знае какво няма,първия ден да не се мокри и я къпахме седнала в коритото без главата.От утре седем дни да почистваме с кислородна вода ,и да внимаваме да не се закача по дрехите като я обличаме.
И моите уши са пробити на шест месеца,доста съм ревала,ма не знам с игла или с пистолет е било тогава,честно казано ако знаех колко е елементарно ,щяхме да идем по-рано
Сега се чудя какви обеци да купя,по-точно с каква закопчалка.Имаме едни бебешки от свекървата,занесох ги да ги почистват в центрофуга и светнаха,но са сребърни,а за бебе по-добре злато .
Лекарката каза,че всяко дете различно преживява пробиването,според прага си на болка и т.н.
Аз имах пиърсинг на лицето,съдейки по мен,не ми дразнеше,не ме и боля.Мъжът ми имал обеци на двете уши ,също не ги усетил ,дано и при бебетата е така.
*
« Отговор #584 -: Декември 23, 2020, 22:26:33 pm »
Аз няма обеци. Пробити са ми дупките, но не нося. Дупките са запушени. Направила съм реакция и към златото. Ако имах момиче, бих го оставила само да реши, не бих му пробила ушите.
Поради подобни причини не съм и няма да кръстя децата.

Бобо ще проходи до 10 дена, така като го гледам. Пуска се и сам, прави крачки, много е сладък.

Това е схемата, но всяка дете си е индивидуално. Примерно Сими има и бифиден зъб, двоен зъб.
*
« Отговор #585 -: Декември 23, 2020, 22:37:44 pm »
Павла, в очакване бях да пуснеш снимка със зъбките.
И аз няма да пробивам ушетата. Преди 15 години взех племенницата ми и я заведох да ги пробият, а тя вече на 17 не носи обеци. Преди да родя свекърва ми ме попита дали да купи обеци на Криси за раждането. Отказах всякакви накити. И червен конец де съм сложила. Но Васил е кръстен, и Криси ще кръстя . Даже имаме дата за юли. Не сме запазили нищо, но сме го коментирали.
« Последна редакция: Декември 23, 2020, 22:40:16 pm от Лято »

« Отговор #586 -: Декември 24, 2020, 06:29:08 am »
Мише, ще те гледам и аз! ❤️❤️❤️
Момичета, пийнете си по едно за мое здраве... Всичко е наред! Резултатите са супер. Извикаха ме за втори ехограф, лекарката, която видя образованието помоли нейн колега да ме прегледа, той не намери нищо, с напипване. Тя му показа на ехографа какво вижда и той каза, че според него това е прешлен, понеже съм кожа и кости. Показа й някаква аорта, тък като тя си твърди, че вижда нещо. А бе, странна ситуация... Накрая решиха проверка на акито да пусна и ако там всичко е ок, да спра с тревогите. На 3 месеца контрола и мисля да отида при друг лекар, че тези в такъв филм ме вкараха.
« Отговор #587 -: Декември 24, 2020, 09:28:14 am »
Павла и моите родители така са направили и някъде около 6-ти клас ме заведоха за продупчване на ушите, по мое желание. Обмислях го и този вариант, но като се знам аз каква съм кокона, съм сигурна, че и тя ще е като мен  :D А сега ще мине по - лесно. Мен като голяма вече, ме беше много страх и исках даже от по - рано, но докато събера смелост... Та, тогава даже обвинявах наще, че не са ми пробили ушите като бебе, както правят на повечето деца. Кръщене също ще си има, само пъпчето ще и оставя сама да си избере къде да го хвърли  :)
Павла, браво на Борис, скоро ще е още по - голяма веселбата  :D

Кукапетал, много се радвам за добрите резултати. Ще изкараш едни спокойни празници.
*
« Отговор #588 -: Декември 24, 2020, 12:10:46 pm »
Кукапетал, чудесни новини предпразнично!

*
« Отговор #589 -: Декември 24, 2020, 12:25:10 pm »
Кукапетъл,чудесно,може да отдъхнеш!
Аз също щях да се сърдя на нашите,че не са ми пробили ушите,във възраст в която щях да забравя за минути.Имам около 20 чифта обеци,сменям постоянно,няма да ме гледа я,и тя ще си има.
За кръшенето се наложих,за мен това е важно,за моите вярвания и разбирания трябва да е кръстено детето.
Мише,каквато е майката,такова е детето,и аз не вярвам Зори да е безразлична към всичките ми килограми гримове
*
« Отговор #590 -: Декември 24, 2020, 12:28:59 pm »
В днешно време не се усеща болка.  Страхът е друго нещо.
Мише, ще е забавно с ново ходещо човече. Сими няма търпение да бягат заедно. Не може за осъзнае обаче, че ще мине доста време преди да може и Бобо да бяга.

Кукапел, много се радвам. Понякога подобни неща са ужасни, но след облекчението се гледа по- мъдро на нещата и от горе.

Весело посрещане на Бъдни вечер!
*
« Отговор #591 -: Декември 24, 2020, 16:22:31 pm »
На мен ми дупчиха ушите на 4 годинки. Не съм искала, но мама ме заведе. Ревах от страх. Имаше опашки от деца и питах всяко едно на излизане дали боли, но всички отричаха. Като дойде моят ред трепнах и ми пробиха ухото накриво. Последва нова дупка и много рев. Излязох разплакана и казах на децата след мен, че много боли. И действително мен ме боля. По-късно, около 14 годишна съм била, си направих втора дупка на едното ухо, а преди 3-4 години и трета. Преди десетина години и пъпа си пробих, а още на 16 се татуирах. Мама се кипреше много, но аз никога не съм обичала. Около десетгодишна махнах всички обеци и си сложих чак като станах тийн, но не нещо гиздаво, а по-скоро малко пънк. Затова и си мисля, че Криската сама ще си реши дали и кога да сложи подобни накити. Може и да е кифличка и от малка да поиска, а може и да е като мен и да сложи чак като голяма. Страшно е само когато се слагат на малки деца, бебетата не разбират, а големите се кефят.
Кукапетъл, сигурно вече си се отпуснала и ти е благо на душата, че кошмарът е отминал. Радвам се, че всичко е наред вече :)

*
« Отговор #592 -: Декември 24, 2020, 17:03:36 pm »
Моите уши ги пробиха след като ме питаха. Била съм на около 6 години.
Последните 15 години нося само един чифт обици, които махнах при раждането миналата година и не съм сложила повече. Сигурно са ми зарастнали дупките.
Иначе майка ми е бижутер и може да си представите какви количества бижута имаме. Но имах интерес докъм 25 и толкоз. Горе долу по същото време спрях да използвам какъвто и да е грим.

А на Дими не бих си позволила да й дупча ушите без да я питам.
Честно казано като видя малко сладко пухкаво розовко бебе с огромни златни обеци (защото на тях всичко им седи голямо) и ми изглежда много грозно. Особено има едни като халкички и на тях виси едно като цвете с дупка в средата. Сигурно ще се сетите за какво говоря.

Иначе миналата година я питах Дими и тя каза, че иска, но майка ми има приятел лекар, който се занимава с иглотерапия  и той иска да й ги пробие, за да не се засегнат важни точки. Което значи, че ще чакаме поне 2-3 години докато можем да се приберем в България.

26.09.2019
*
« Отговор #593 -: Декември 24, 2020, 18:32:42 pm »
Кукапетал, браво за добрите новини. Знаеш че те следя. Аз бях на мнение, че човек сам си избира религията или липсата на принадлежност към такава и не желаех да кръщавам Дъщер ми. Идеята ми беше, когато порасне да реши сама, но бившия ми я кръсти без мен. Познавам кръстницата- много благ човек е. Но ми е тъпо , че не съм присъствала. Все едно ми е взето. Затова Дани ще го кръстя. Ушите й също без мен продупчиха ( исках да питаме, когато разбира). Едното забра въпреки всички промивки и стана като мини абцес, който изстисквах, бяхме до хирург стигнали и можете да си представите стреса на 3-4 годишно дете. Като тийн може и да размисли. Аз обожавам големи халки ( папагалски) но окислявам всичко освен платина ( ко да прая скъпа буля съм) или медицинска стомана.иначе навремето много накити имах, но при развода всичко беше извзето хах Иначе точно тези обеци, за които Яничка говори и аз хич не ги харесвам. Много са ми противни. Любимите ми халки ще седят в шкафа още няколко годинки :) А относно пробиване, с оглед опита ми или когато са много малки ( и никакви халки а само медицински топченца да не им го дръпнат в детската или на площадката) или като бая по-големи, когато самите имат желание за това.
« Отговор #594 -: Декември 24, 2020, 18:34:57 pm »
Моите уши са ги пробили като съм била малка. После си пробих още две дупки на едното ухо. Е сега не нося никакви обеци. Имах и на езика, но не помолиха да я махна като ми правеха кюртажа, после забравих да я сложа и дупката си зарастна. Имам и татуировка на почти целия гръб.
И ние ще кръстим Лазар. Искахме да е на именния му ден, но тогава са пости и няма да ни позволят от църквата. Така че ще видим кога ще е.
Весели и светли празници на вас и семействата ви. Обичайте се и запазете доброто във вас 🥰🙂
*
« Отговор #595 -: Декември 24, 2020, 19:19:28 pm »
Светли празници на всички! Бъдете здрави!Танче, Лазар и Лъчезар и Пламен както и Борис/Борислав са ми любимите мъжки имена. Би било яко на именния му ден да се кръсти. Даде ми идея. Но пък на Дани е на 17 Декември и пак няма да стане :/. Нищо, остава за лятото. Иначе да ви питам Дактрин ли слагате на афти? От едната страна на венеца ( не е където е схемата ( благодаря, Павла) на първите зъбки а е на мястото на 5-6 потенциален зъб) има нещо като плосък мазол. Седи от няколко дни. Преди не можех да го видя хубаво но днес бая обстойно го разгледах, че се хилеше на майка ми и изпратих Митко да вземе нещо против афти от аптеката. Помня , че с Кукапетал бяхме писали, но прецъквах тука темите и явно съм бая зле, че не го намирам.
« Последна редакция: Декември 24, 2020, 20:52:08 pm от Lina88 »
*
« Отговор #596 -: Декември 24, 2020, 22:05:11 pm »
Аз пък се кефя на момиченца с обечки,и сега се радваме на Зо като я гледаме.Доста са крайни мненията за кръщене ,обеци и всичко ,което ние решаваме вместо децата си по принцип.Всеки прави най-доброто,според това как го разбира.
Весели празници!
« Отговор #597 -: Декември 25, 2020, 09:50:11 am »
Честито Рождество Христово, момичета! Бъдете здрави, обичани и благословени! А семействата ви щастливи и сплотени! ❤️
*
« Отговор #598 -: Декември 25, 2020, 11:39:50 am »
Весела Коледа момичета!Много здрави и благословенни да сте вие и семействата ви!

И трите момичета нямат обици.На Моника и пробих, обицата падна без да видя, зарасна дупката и така не отидохме повторно.На близначките все забравям.Мисля трите в куп да ги пробия някой ден!Моника сега ту иска, ту не, та като реши на 100% че иска ще ги дупча и трите.

Павла, ще е весело съвсем скоро у вас.

Вчера Аделина легнала на земята, Моника я хванала за краката и я влачи из коридора, а Ади се хили от кеф.Габи върви и нарежда покрай тях.Какво му трябва на човек?

*
« Отговор #599 -: Декември 25, 2020, 15:29:21 pm »
Честито Рождество Христово и честито Рождество Нютоново - за всеки според вярванията.
Аз последно по темата с обиците - май съм се нагледала на деца с неподходящи за възрастта им накити. След като кръщавам без да питам защо и да не пробия уши. Но само ако намеря нещо дето като го видя и ще знам, че е точно нейното и нищо друго! Шансът е малък, тъй като не зяпам изобщо из бижутерските магазини. Аз нося сребро и сребро бих ѝ сложила. Нося е силно казано, защото дори и брачната си халка не нося от 8 години почти, а сме женени от почти 9.