0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #560 -: Декември 21, 2020, 11:10:04 am »
Кукапетел, просто може да се задави.С дрешките може да преглеждаш преди да облечеш и да махаш власинките, но с играчките е малко по-сложно.А и плюшени не е хубаво да има, събират много прах.

Аз тия дни имам други притеснения.Забелязах, че Ади не стъпва добре с лявото краче, самото краче е извито като скоба и стъпва на външната страна на ходилото.Говорих с ортопе и каза да пуснем изследвания да изключим рахит, после ще я наблюдаваме и ако се наложи снимка.Направо сърцето ми се сви и взе да рисува някакви страшни неща...Това да си майка е ужасно трудно.

« Отговор #561 -: Декември 21, 2020, 11:20:51 am »
Ех, Маги, така е. Все за нещо се притесняваме. Дано всичко е наред. Ти даваш ли им все още вит. Д?
*
« Отговор #562 -: Декември 21, 2020, 12:49:04 pm »
Дано да не е това, а и не вярвам, особено ако даваш вит д.
Тук до 18м се дава по 800-1200ui ежедневно, а след това на 4м по 100000iu.
Като е бос пак така ли стъпва?
Помня, че Сими също кривеше и педиатърът  ни просто каза да правим упражнения и да го караме да стъпва като му натискаме правилно крачето.
*
« Отговор #563 -: Декември 21, 2020, 14:12:53 pm »
Маги,дано всичко е наред.И ние имаме такъв случай в семейството,с гимнастика и някакви обувки се оправи детето
« Отговор #564 -: Декември 21, 2020, 14:54:45 pm »
Маги, на мои познати с ортопедични обувки се оправи детето. Все да има притеснения значи...
Аз пък видях в сайта  от Слънчицето e-lactancia за промивки с йод по време на кърмене, че не се препоръчва, отделя се в кърмата, а аз 20 дена се промивах, заради отворения шев. Оказвало влияние на щитовидната жлеза на кърмачето...
*
« Отговор #565 -: Декември 21, 2020, 15:46:22 pm »
Кукапетал, как рефрешвам тези дни за теб, много си отдъхнах, че са отрицателни тестовете.

Маги, не е ли възможно да се е изкривило крачето заради ранното пропълзяване и каишите (или поне едно време слагаха колани). Иначе и аз вървя така, но с годините става все по-незабележимо. От бебе седя в неправилната жабешка поза (на w),  но майка ми не е знаела, че е вредно. Сега не мога да стоя нормално на стол, заболяват ме петите, като вървя с единия крак леко завалям и стъпвам от външната страна, което води и до доста поводи за аха да го изкълча.  Но като дете ми беше много по-забележим "дефекта", сама се научих да вървя правилно като целенасочено стъпвах на цяло ходило. Знам, че е съвсем различно при бебе, но просто искам да кажа, че понякога проблемът е козметичен и може да се коригира. Дано и при нея е така
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #566 -: Декември 21, 2020, 19:56:21 pm »
е, де Маги... както казваше баба, "лесно майка не се става!" ... това краче от раждането ли е така или се е изкривило? Кукапетал, мен ЛЛ на Дани ми наблегна да не се дава да се суче палец, че водело до изкривяване в начина по който растат  зъбите както и във ставите. Когато сваря махам ръката. Днес му е мокро ръкавчето от сукане. Не знам кога е успял да ви кажа. Стискам палци всичко да се размине по най-лекия начин!
*
« Отговор #567 -: Декември 21, 2020, 23:30:24 pm »
Дали е биберон или палец няма голямо значение. До 6м е хубаво да суче нещо. Аз оставам всичко- палец, биберон (и двамата само при заспиване, и двамата късно се научиха. Дими на 6м майка го научи, а Бобо на 7м аз го научих, че иначе не можеше да диша от хрема.)
Хубаво е да се оставят да пъхат неща в устата си. Така учат.
*
« Отговор #568 -: Декември 22, 2020, 09:13:52 am »
И аз оставях 3 броя да сучат, особенно с хрема винаги пъхах нещо в устата.Ако давате биба няма страшно няма да си смуче палеца.И двете близначки ги чувах как сладко смучеха пръсти, чак мляскаха от кеф.Елате сега да видите, ни една не си смуче пръстите.Просто етап от развитието.

Лина, не е от раждането така изкривено.Според личната няма нищо страшно, ще се оправи, от ранното прохождане е.Но каза че другия месец ако няма подобрение, ще даде направление за ортопед.

*
« Отговор #569 -: Декември 22, 2020, 20:15:32 pm »
Ами и аз така знам. Но бая ме наплаши, но вечер, като минава 1 го оставям да суче каквото иска само да заспи :) Маги, най-вероятно е от ранното прохождане, но се оправя. Когато проходи, Лори, я водихме на ортопед и я кара да ходи по нещо,което оставяше отпечатък да се види дали няма изривяване. Най-вероятно това ще правят , ако е нужно. Аз бих настоявала за направление, и лесно се коригира с обувки.
*
« Отговор #570 -: Декември 22, 2020, 22:08:40 pm »
Маги,ще се наредят нещата,но вие си знаете как се тревожите сега.
Зо извади още един зъб тая сутрин,но пак леко стана.Към 4.30 се събудихме всички,в 7.30 разбрах ,че няма да спим и си направих кафе ,оправихме се и излязохме двете.Заспа още на третата минута ,имах задачи и чаках да се събуди,тъкмо ги свърших и тя пак заспа.Така ми се събраха пет часа вървене и две двойни кафета.Не плаче,мрънка и е една тъжна,не ръмжи,не пръхти,не се смее .Само като я прави самолетче баща й се смя .В аптеката има една девойка,от кринона ме помни,направо ми каза,че нищо не помага за зъби и все пак взех един Калгел,давам й всички възможни гризалки,ръкавичка,биба с бобчета и само дъвче и така й мина денят.Сега има два зъба долу,кои са следващите.Мислихме да ходим утре да пробием ушите,ма май ще й станат много мъки.
Гушкаме я,ма нали е шило,не се гуши ми се катери по нас.
Лина,много кофти толкова късно заспиване,дано почне по-раничко.
Не ми е и коледно,втори голям и семеен празник,на който да не се събираме ...
Щяхме да оставаме двете при нашите януари,майка ми днес разбра,че няма да може да вземе отпуск,милите много се натъжиха,от септември като бяхме там броят дните.Купих за 300 лв млека,памперси,пюрета,подложки за повиване и мокри кърпи,поне има запаси .Ще си изкараме НГ там и ще поседим пет дни,април повече.Няма какво да правя на село сама,тя на работа,баща ми на път.Оплаках се....
« Отговор #571 -: Декември 22, 2020, 23:16:49 pm »
Слънце, очаквай горните централни резци. По принцип те са наред. И аз с Лазар не разбрах кога избиха първите 4. Сега му пробиха страничните 2. Еми голяма мъка е. Баща ти като ходи в Гърция, да спре на някоя аптека и да вземе Мундисал. Докарва на мастика, ама долу горе върши работа, около 7 евро е.
Лазар пълзи малко странно. Едното краче е с коляно към гърдичките, а другото долу горе както трябва. Пълзи и както трябва, но много рядко. Като го хвана за ръчички да ходи и стъпва на пръсти и се пъчи напред.
*
« Отговор #572 -: Декември 22, 2020, 23:36:21 pm »
Танче,баща ми е в Гърция всяка седмица,прибира се в петък и тръгва в понеделник.На Промахон дали го има?Горе гледам,че е някак оформено като венец на възрастен,тя сама се охлажда ,отваря уста и свисти навътре въздуха,който поема,по това разбирам,че идва зъб.Ще го купи тоя Мундисал,благодаря ти!
Зо пълзи  по някога по странен начин,единия крак е като изправен,другия в поза за пълзене,сгънат в коляното.После си тръгва на четири крака.
« Отговор #573 -: Декември 23, 2020, 09:15:27 am »
Слънчице, поне за малко ще се видите. На Дари излезнаха горните два и един долен страничен, след първите два долу. И на нея сега и изби още един страничен долу, но за щастие, след мъчението с коликите, това е доста добре. Малко по - неспокойна е нощем и най - много да киселее ден, два.
*
« Отговор #574 -: Декември 23, 2020, 11:13:23 am »
Значи излизат горни предни резцеи, след това горни вотри резци и така.При нас Габриела е с 9 зъба има вече 3 кътника и чакам 4-тия, и кучешките са набъбнали яко.Аделина е с 7 зъба и нея я почнаха кътниците.Те болят повече, големи зъби са.
За сега мажа само с Пансорал или Калгел и това е.При много тежки моменти с МОника взимах Камилия и май пак ще взема за тия двете.

Танче, остави го сам да се научи да се изправя по мебелите и по кошарата и сам да си прави стъпки, щом се пъти така напред, значи не е готов.

Слънце, Аделина е същата.Аз я взема да я гушна тя се катери като маймунче по мен.Само сутрин като е сънена става гушкането и то от скоро.

« Отговор #575 -: Декември 23, 2020, 11:32:28 am »
Ехее, Маги, много сте напреднали със зъбките. Дари е с 6. Аз съм чувала, че кучешките болят най - много. Абе дано всички да излезнат възможно най - лесно.
Момичета, лятото се снимахме в един документален филм за ДНК на Иван и Андрей и ако искате може да ни гледате в събота по БТВ. И нас, като Тери, доста ни орязаха и спестиха точно съществените неща, ноо...
*
« Отговор #576 -: Декември 23, 2020, 11:39:36 am »
Мише, в колко часа започва предаването, ще гледам задължително. Как се свързаха точно с вас?
« Отговор #577 -: Декември 23, 2020, 11:40:36 am »
И аз така си помислих, че няма да проходи скоро. Иначе се изправя където му падне, кляка, става. Има вече 6 зъба, 2 долу и 4 горе, и май ще го почват кучешките, че долу нещо ми се вижда спокоен венеца, а горе е червен и надут.
« Отговор #578 -: Декември 23, 2020, 11:46:03 am »
Тери, от 14:50ч., казва се: "Направи го сега: Приказка за бъдещето." Ами, бях кандидатствала за бебешки пакет и нали се изпраща писмо с историята. Не спечелихме от томболата, обаче след няколко месеца ми се обадиха, че много ги е разчувствало писмото и историята ни и тъй като им предстои такъв проект, ме питаха дали искаме да се включим. Което ме подсеща, Маги, че все искам да те питам дали може да качим в сайта историята, за да вдъхва кураж и на други двойки? Аз много ги четях преди и се чувствах по - добре и обнадеждена.
*
« Отговор #579 -: Декември 23, 2020, 11:58:26 am »
Мише, мислим едно и също (както обикновено). Вчера четох историята на една жена и си помислих, че ще предложа да се напишат нови истории, на новите бебета на Зачатие.
Би било хубаво и в групата във фейсбук да ги споделим, на ден по една примерно. Много кураж вдъхват
« Последна редакция: Декември 23, 2020, 12:09:05 pm от teri_90 »