Мише, Зверия е 19кг и още няма 3 години, така омита пържоли и какво ли още не, че спирка няма.
За затлъстяването като дете, което е било много дебело, ще ти кажа, че с него се бориш, когато детето само поиска. Ограничаването на храната като вид според мен е по-важно от ограничаването като количество. До 4 годишна бях съвсем нормално дете, след това баща ми започна да работи в детската ми градина. Госпожите започнаха да ми предлагат втори десерт, само на мен, който дете никога няма да откаже. След градина всеки ден татко започна да ме води на сладкарница, всеки ден. И започнах да качвам, Майка спря да му облича рокличките ми и започна да ми слага анцузите на брат ми. В един момент аз започнах да си търся сама втори десерт, а накрая започнах и да се редят на опашката в детската за второ основно. Вкъщи майка ми се опитваше да ме ограничава, но няма как да стане, на мен коремът ми беше разширен вече и бях гладна. И от там вече няма спирка.
На 11 поисках да ида на диетолог, защото тормоза в училище беше ужасен. Вече като тийнеджър имах хранителни разстройства и мания за още и още отслабване и минах на минимални количества храна, ако изобщо ядях, което имаше обратен ефект, защото тялото започна да трупа мазнина като самосъхранение.
Важно е наистина какво яде. Ако изяде две чинии със салата домати и краставици, Ами да си ги яде, ще ги изпикае. Но ако изяде две парчета торта е съвсем различно. Най-вредните храни са пристрастяващи, а салатата само надува и ти става тежко. Детето е в опознавателен режим, повърнало е и му е Интересно какво е това и може ли да си играе. И да опита, то е част от опознаването им на света, ще види, че е гадно и ще го остави. Направо си спомних как с брат ми ровим като деца с клечки в едно изпражнение, за да видим какво има и ни беше супер интересно.
Честно казано не мисля, че методът остави я два три дена да се наяде до пръсване, та да види, би работил добре. Коремчето се разширява и тя като мен ще тръгне да си иска второ основно. По-скоро слагай всичко, което може да бъде изядено на масата и да яде, докато свърши дажбата, която си й определила. Когато всичко на масата свърши, се установява някакъв край. Апетитът идва с яденето, както казват. Колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде, защото се разширява стомаха. Въпреки, че като знам на баща й гена, може просто на нея да не й се лепи. Малко е детето да мислиш за затлъстяване, това не пречи да я ограничаваш във вредните храни разбира се. след дългите ми битки с теглото ти гарантирам, че от манджи не се пълнее, проблемът са кашкавалите, сиренето, които минават като залъгалки. От салата не се пълнее, но като й сложим кашкавал, шунка, дресинг и става основно.
Сега някъде там една майка на злоядо дете чете и си мечтае детото й да яде като твоето.