Лина, ако направите фирма на мъжа ти може да те впише на граждански договор и така няма да влияят доходите върху майчинството. Аз и друг път съм казвала, че продължавам да работя на граждански договор, тъй като той не се влияе от болнични, отпуски и майчинство и карам така от януари (с болничен и хонорари). С майчинството с Васил също имах един такъв договор за 3 месеца и тогава се поинтересувах в НОИ дали е проблем, но не е. Не съм наясно дали ако фирмата е твоя ти би могла да сключиш със себе си граждански договор, но ще е тъпо малко и може да предизвика проверка ако се окаже възможно.
Павла, дано каръка е минал, че да се отпуснеш.
Мен днес мъжът ми ме ядоса. Той е много стиснат и нищо не си купува. Преди 3 седмици исках да му купя телефон, но не даде. Неговият бил супер. Снощи спешно търси телефон, че угаснал завинаги. Ползва с бутони, не иска смартфон. Цял ден търся, предлагам и все нещо не му харесва. Викам, че за тия пари може да си вземе свестен смартфон на промоция и се нави точно като му намерих хубав телефон с копчета. Айде ново търсене. Накрая му поръчах един доста приличен, но далече от разрешената цена. Няма и да му кажа колко струва. Тая сутрин го гледам обува 2 чифта чорапи, питам го какви ги върши - студено му било, че ходел с маратонки, но и те били скъсани. Миналата седмица ходи до декатлон (той само техния модел носи) и му казах да си купи, но отказа. Ей така, ако не съм с него или да му купя аз няма да си вземе. лятото му взех 2 панталона, вдигна скандал, че искал само един. Сега само тях носи, единия е скъсан, но не дава да го хвърля. Гащи и чорапи ако не ида аз да купя ще ги носи скъсани. Никога не ги хвърля като скъса, носи с огромни дупки и не дава и дума да отворя. Сега суитчерите му са с разръфани ръкави и тях не иска да подменя, и там го натискам, но е инат. Ако се разведа няма да е заради локдауна, а защото е скръндза. Имаме общ бюджет, не си делим парите на мои и твои, но той просто не иска да си купи и чака аз да го направя. И ако може без да го питам, че винаги отказва. Ма като взма едно дърво...