0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #480 -: Декември 15, 2020, 14:05:48 pm »
Благодаря, момичета. Именно, защото захранване в 3 месец ми е абсурд няма да го коментирам с лекарката. С доцентката ще го коментирам януари, а и гастро мисля да запиша за тогава. категорична съм, че няма да захранвам при наличие на колики. Засега давам все още лефакс и Криси е добре. Не я боли, но има доста газове. Преди 2 седмици намалих приема му на 1 впръскване в млякото, но след 2-3 дни започна да се сгъва отново и аз пак увеличих до максималната доза. Когато и да се случи захранването в никой случай няма да започна с плод. Захарта също предизивква колики и газове, тъй че ще внимавам. Искаше ми се да е с тиква, но ако захраня април (6м) къде ще търся тиква?

*
« Отговор #481 -: Декември 15, 2020, 16:03:40 pm »
Борис също повръщаше до скоро. Дори и все още повръща лесно при закашляне.
За изхождането в кърмаческа възраст няма много избор. Дават лактулоза при системен запек, но при вас, Лято, си изглежда нормално. Те милите още не знаят как да се справят с подобни усещания. 

Днес получиха децата писма от Дядо Коледа. Със Симеон написахме писмо до Пер Ноел и го пуснахме в пощата. Взех адрес от интернет, за да е по- достоверно. Получиха писма и двама, в които Дядо Коледа им казва, че се радва на писмата им, че се е подготвил и да продължават да са послушни. Много готино. Като започнат да разбират повече ще им се радват толкова много.
*
« Отговор #482 -: Декември 15, 2020, 17:38:52 pm »
Руми,честит рожденник,здраве и щастие на цялото семейство!
И аз обичам семейните правила ,традициите уважавам и искам да ги знае и Зори.Не да празнува Хелоуин,а да не знае че имаме Кукеров ден ,хамкане ,коледуване и т.н.
Започна да схваща,че като се хванеш за нещо имаш упора и се подпира на стола.Досега си ядеше с лъжичката,чисто ,спокойно,от днес почна едно мазане,въртене,заби глава в купичката и почна да ближе,стана мазало .Дано не е всеки ден това творческо хранене  :D
Маги,забавно  :D !
Лято,ти каква зодия си?Правиш винаги далечни планове,много ме кефиш. Като няма тиква ,ще захраниш с готова,или замрази от сега.А и лятото има толкова неща,като почнеш плодове има да си правиш пюрета.
Аз почнах да й давам от нашата супа преди подправки,застройка и т.н.,обирам зеленчуци,пасирам и готово,както и тиква с морков,картоф ,пащърнак .И пюрета давам и аз й правя.
Кисело мляко как давате и кога?
*
« Отговор #483 -: Декември 15, 2020, 17:57:31 pm »
Слънчице, мила кравичка съм аз.
Павла, и тук може да се прати такова писмо и да получиш отговор. Български пощи имат специални коледни кутии, не се пише адрес, а само "До Дядо Коледа" и те ти връщат отговор след време. Но идва малко по-късно за съжаление. Иначе само марка искат за писмото, правили сме го с Васил и е много готино наистина.

*
« Отговор #484 -: Декември 15, 2020, 18:19:30 pm »
Лято,като майка ми си,че и адашки сте.
Не знаех за БГ пощи.Павла,какво си пожелаха децата ?
*
« Отговор #485 -: Декември 15, 2020, 19:17:49 pm »
Много хубаво, че има и в България. Много е готино.
Бърз, бърз мотор за Симеон и малка кола за Борис. Така реши Сими, защото Бобо бил още малко бебе и нямало да се справи на 2 гуми :wink:

Днес не ми е ден! Искам да се гръмна. Станала съм от 5,30ч, че имах час за изследвания и след като яде Борис в 6ч, нямаше смисъл да спя повече, че в 7,30ч трябваше да потеглям. Пералнята ми май сдаде багажа. Ще я видя утре как е. Одрах брутално колата по най- тъпия начин.
А още не е свършил денят...
За капак май Бобо го боли ухо, че постоянно се накланя на една стана и го дърпа. Четвъртък ще го водя и на лекар. БЦЖ също му се наду, тече и го дразни.
Абе, да свърши този ден, че утре може и по-зле да е.
*
« Отговор #486 -: Декември 15, 2020, 22:46:39 pm »
Да минава ушето,дано е леко.Каско имаш ли?
Ние бяхме на първа фотосесия,много яко стана.Ей ни
*
« Отговор #487 -: Декември 15, 2020, 22:50:00 pm »
Чудесно сте! Зорито на теб прилича, Слънце.
Такова русичко, да взема да си я заплюя за снаха :wink:

Имам застраховка. Утре ще я огледам на светло и ще звънна на застрахователите.
« Последна редакция: Декември 15, 2020, 22:51:35 pm от Pav-la »
*
« Отговор #488 -: Декември 15, 2020, 23:10:09 pm »
Павла,ти си първия човек,койти го казва Има моите физиономии .Ако си добра свекърва,заповядай  :D
Щом имаш застраховка е добре,случва се .Дано ти изплатят бързичко.
*
« Отговор #489 -: Декември 15, 2020, 23:25:27 pm »
Гледам, гледам и ни на единия, ни на другия ми прилича малкото еленче. Но пък страхотна снимка <3
И голяма коса си отгледал
Чакаме и Маги да се включи във Фейсбука с фотосесия, те са фенове
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #490 -: Декември 16, 2020, 05:39:34 am »
 Благодаря ви за хубавите пожелания!
Мина рд с много подаръци и хубави емоции. Ако имам време утре ще кача снимка, но са на телефона на таткото.

Слънчицето, много сте слънчеви и тримата! Не мога да определя на кого ми прилича Зори, но с растежа личицата се променят.

Павла, дано неприятностите са зад гърба ти вече. Нов ден - нов късмет.

*
« Отговор #491 -: Декември 16, 2020, 06:47:27 am »
Слънчицето, много сте красиви и тези усмивки по лицата Ви греят от щастие. Все така да сте цялото семейство. И аз много искам една фотосесия, но ме е страх да се виждам с още някой и то непознат.
Павла, баткото все пак мисли за безопасността на Борис, това е то истинската обич ♥ Днес ще е по-хубав ден.
Обикновено не правя равносметки в края на годината, но тая годинаси давам сметка, че колкото и да беше гадна за всички за мен беше страхотна и ми донесе още обич, щастие, време със семейството и почивка. През 2020 дадохме началото на още купища тревоги и емоции в следващите години. С две думи - имаме си Криси!

« Отговор #492 -: Декември 16, 2020, 08:34:37 am »
Руми, на патеричка, да ви е жив и здрав баткото и всички вие покрай него!
Павла, не бях чувала за тази възможност и много се впечатлих, аз съм едно пораснало дете и обожавам всички празници. Реших да зарадваме бабите и дядовците за Коледа с календар със снимки на Дара, цяла седмица си планирах с какво да я облека през деня, за да е тематично с месеца и така 12 различни, забавни нейни снимки и една семейна за корицата. Стана много хубав календар.
Аз пак с моите въпроси, след раждането видях, че са ми излезли 3 бенки на влагалището, говорих с АГ дали е притеснително, тя каза да следя до 3 месеца дали ще се махнат и да се обърна към дерматолог. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Не се махат...
« Последна редакция: Декември 16, 2020, 08:42:47 am от Kukapetal »
*
« Отговор #493 -: Декември 16, 2020, 09:03:53 am »
Кукапетъл, изчакай още малко, по време на бременност се засилват бемките и папиломите, после част от тях изчезват.

Ние всяка година пращаме с Моника писмо по БГ пощи.Тази година дори има специална кутия в нашата поща.Ходихме един ден и пуснахме писмото.Много е готино.

Слънце, прекрасни сте, много сладка Зори, много!Вие греете!

Нашата фотосесия е януари, аз винаги тогава записвам, за да е по-спокойно.А и казах на фотографката да се подготви за две тичащи в различни посоки, да видим какво ще се получи, че ми е бедна фантазията.

Ще гледам по-късно да сложа една снимка от РД.

Аз съм се сдобила май с гъбички и афти в устата!От едни балони дето надувах за РД на бебетата.Тя каката е виновна, че ме кара като се спукат да правя малки балончета и аз да и угодя и сега честито.От два дни не мога да ям, че ме боли цялата уста.Днес ще си взема кремче за тия гадости и почвам да се мажа.Поне свалих още кило от цялото не ядене  :lol:

*
« Отговор #494 -: Декември 16, 2020, 10:52:24 am »
Момичета кокичета, аз все да пиша и нещо става. Почнах и да си говоря пак със хора, които разчитат на мен и ептен нямам време да гъкна, но всичките са я някакви брутални кризи и как да ги оставя? Бях ги пратила при една колежка от университета, която има център за консултации, но искат и с мен да говорят. Засега го правя про боно, но се чудя ако направя сайт, как да ги регистрирам тези потенциални доходи (искам да съм редовна) без да пречи на майчинството.Руми, честит празник на патерица, чакаме снимки! Слънце, честито ви зъбче!  Зорито е много готина мешаница м/у теб и таткото <3 И тримата сияете! Маги, добре си го замислила, на по-спокойно да се организирате. Сигурно и самата фотосесия ще е по-дълга,докато се нагласят девойките. Писма и ние пращаме, в нашата поща има кутия на дядо Коледа, "специална поща" :) Павла, не се ядосвай за ламарина, още повече, щом има каско. Тъпото е разкарването. И аз гледам от  някаво време, че имам една дупка на вратата (вдлъбнато де) и все отлагам да ида до застрахователя.
*
« Отговор #495 -: Декември 16, 2020, 11:14:28 am »
Лина, пишете доходите на мъжа ти. Може фирмичка да му направите, така направиха поне мои познати и там да отиват доходите.
Ние имахме фирмена сесия с психоложка. Разказа, че тя също е и медиатор при разводите. За април и май месец имала 150 двойки, които е консултирала, което било чист бум, колегите й били също сериозно натоварени. Та много народ след изолацията се е развел явно. Не издържат нервите и това си е.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #496 -: Декември 16, 2020, 11:44:28 am »
Слънчице, много сте готини 💓

Павла, свърши ли каръка?

Маги, поне един плюс от гадните афти  :D Да качиш и ти снимки от фотосесията другият месец.

Лина, помина ли коремчето на Дани? Добра идея е с фирма на Митко.

И аз не знаех за тази опция на бг пощите. Много яко наистина. И аз ще се възползвам, но другата Коледа, когато Дари ще разбира повече 😁

Тери, много е тъжна тази статистика. Жалко, че толкова семейства се разрушават. Но сякаш никой няма търпение и желание да положи усилия и да прави компромиси или да се постави на мястото на другия. Дано скоро се променят нещата и все повече дечица да имат щастливи и сплотени семейства.

Кукапетал, много яка идея. Ние миналата година им подарихме рамка с коледна украса на нея и снимка на Дари под елхата 😁 Ще ми изпратиш ли сайта (ако е от сайт), където сте направили календара? И аз бих направила за тази година. Вие си я снимахте и само изпратихте снимките, нали?
*
« Отговор #497 -: Декември 16, 2020, 13:54:27 pm »
Благидаря !
Майка ми е социален ,от скоро е семеен консултант пак при социалните.Каза ми ,че още април имали много сигнали за домашно насилие.
Кукапетъл,аз имах много папиломи като бременна,сега два останаха,изчакай според мен.
*
« Отговор #498 -: Декември 16, 2020, 15:33:52 pm »
Нормално. Хората ни са свикнали да живеят заедно. Всеки на работа и като се заседят някорко месеца ги удря реалността. Както се казва- нищо не очаквах и рак дъм разочарован.
То аз искам да си взема нещата и децата на моменти, ама ми минава.

Маги, урго за афти си вземи. Прави филм и можеш да ядеш. Зъболекарите това ползват. 
https://apteka.framar.bg/30002023/%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B0%D1%84%D1%82%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-6-%D0%BC%D0%BB-
*
« Отговор #499 -: Декември 16, 2020, 16:52:48 pm »
Лина, ако направите фирма на мъжа ти може да те впише на граждански договор и така няма да влияят доходите върху майчинството. Аз и друг път съм казвала, че продължавам да работя на граждански договор, тъй като той не се влияе от болнични, отпуски и майчинство и карам така от януари (с болничен и хонорари). С майчинството с Васил също имах един такъв договор за 3 месеца и тогава се поинтересувах в НОИ дали е проблем, но не е. Не съм наясно дали ако фирмата е твоя ти би могла да сключиш със себе си граждански договор, но ще е тъпо малко и може да предизвика проверка ако се окаже възможно.
Павла, дано каръка е минал, че да се отпуснеш.
Мен днес мъжът ми ме ядоса. Той е много стиснат и нищо не си купува. Преди 3 седмици исках да му купя телефон, но не даде. Неговият бил супер. Снощи спешно търси телефон, че угаснал завинаги. Ползва с бутони, не иска смартфон. Цял ден търся, предлагам и все нещо не му харесва. Викам, че за тия пари може да си вземе свестен смартфон на промоция и се нави точно като му намерих хубав телефон с копчета. Айде ново търсене. Накрая му поръчах един доста приличен, но далече от разрешената цена. Няма и да му кажа колко струва. Тая сутрин го гледам обува 2 чифта чорапи, питам го какви ги върши - студено му било, че ходел с маратонки, но и те били скъсани. Миналата седмица ходи до декатлон (той само техния модел носи) и му казах да си купи, но отказа. Ей така, ако не съм с него или да му купя аз няма да си вземе. лятото му взех 2 панталона, вдигна скандал, че искал само един. Сега само тях носи, единия е скъсан, но не дава да го хвърля. Гащи и чорапи ако не ида аз да купя ще ги носи скъсани. Никога не ги хвърля като скъса, носи с огромни дупки и не дава и дума да отворя. Сега суитчерите му са с разръфани ръкави и тях не иска да подменя, и там го натискам, но е инат. Ако се разведа няма да е заради локдауна, а защото е скръндза. Имаме общ бюджет, не си делим парите на мои и твои, но той просто не иска да си купи и чака аз да го направя. И ако може без да го питам, че винаги отказва. Ма като взма едно дърво...