0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #460 -: Декември 13, 2020, 10:44:24 am »
Честито първо зъбче на Зори!

Ние приключихме с ремонтните дейности. Голямо чистене пада.
Днес пламувам да направим елхата, че дечица да се радват. Вие сложихте ли елхите? Лято, намери ли място за вашата?

« Отговор #461 -: Декември 13, 2020, 13:49:59 pm »
Аз всяка година украсявам голяма елха, обаче сега се чудя как да я пласирам, защото Дари само да я докопа и ще стане на множество елхички  :D Обмислям върху една маса да я сложа, но трябва да проверя дали ще е достатъчно стабилно.
*
« Отговор #462 -: Декември 13, 2020, 14:03:52 pm »
Руми,сега ще ви е чистичко малко време,докато почнат белИте  :D
Имаме елха,и тя постоянно пълзи към нея,баща й я взима на ръце и я слага да мачка гирлвндите и клонките.Всеки ден чистя брокат и части от гирлянди.И дядо Коледа има един голям,дърпа му брадата ,пак с помощ от баща си .
Аз ще махам покривката,някакви подложки ще купя,дърпа я постоянно.Една секунда не стои мирна,само пълзи,ровичка ,седи на една кълка и една ръка подпряна и блъска нещо в пода,голямо шило.От два дни не си е забивала главата в пода поне.Усещам,че ще е много палава.
С какво си играят шестмесечните?Вече меките играчки не я вълнуват,има един голям червей,около метър дълъг,влачи го по пода да пълзи с него .Кучето на фишър прайс горе долу я забавлява и една светеща пееща топка с изскачаща маймуна от нея.Чудя се какво да й дам,има поне 15 играчки,които още няма да знае какво да ги прави.Страшно много се занимаваше преди,с една играчка си играеше по час и нагоре,сега почти нищо не я вълнува,освен пода и да пълзи
*
« Отговор #463 -: Декември 13, 2020, 14:10:14 pm »
Слънце, от сега до към 3 годишна, ти ще я забваляваш, ще ип оказваш как да играе и т.н. Тя е бебе, няма как да и се задържи вниманието повече от 10-15 минути в най-добрия случай.А всяко ново умение става фаворит и прави само него.Близначките от както проходиха са като на батерии.Обикалят апартамента нон стоп.Просто това са децата, така растат.Самозаиграването става около 4-5 годишни, така като гледам кака им или ако са две тогава вече има шанс да се заиграят заедно.

Аз покривката махнах Моника като я захраних.Измъкваше я от масата със всичко на нея.Елхата от раждането на Моника е на високо.И сега е на високо, иначе няма да оцелее.Има време да пораснат и ще правим големи елхи.

*
« Отговор #464 -: Декември 13, 2020, 17:35:02 pm »
Сими се заиграва сам от малък. Говори се нещо, блъска си, бяга и така може е 1ч. Бобо също се заиграва, но за кратко. Имат палатка с топки и тунел. С тях се заиграва. Аз им направих и стая за игра. Мога да ти я снимам, ако искаш, Слънце. С уолкър, с топка, с едно куче, което се дърпа и колички. Май с това играе Борис.
Аз елха правя на Бъдни вечер. Този година съм решила малко по-рано. Сега в сряда ще я о Просто откакто се роди Сими повечето играчки са нечупливи.
*
« Отговор #465 -: Декември 13, 2020, 20:18:06 pm »
Коледно стана тук, ех... Не съм измислила къде ще е голямата. Утре ще я мъча. Мислех да я пробвам върху маса и аз, но днес чистим хладилник, излизахме и не остана време за нея. Но пък Васил си купи нов телевизор, който закрепих на стената. Беше си събрал пари и поиска да му взема, заслужил си е и му избрах някакъв андроид с игри и видео. Сега на мястото на стария ще има място за малка елха в детската стая, отново върху шкаф. То на земята нямаме свободен ъгъл или стена в цялата къща вече. Аз пък правя елхата още на 01.12. и постепенно я запълвам с подаръци. Васил е непоклатим, дори не пита какви са му подаръците. Дори не се интересува какъв цвят са. На 25 става сутринта и преди да е поздравил е отворил всички пакети, но иначе 24 дена дори не ме пита какво съм му взела. Имам чувството, че търпението му е желязно. Малко като на снайперист или сериен убиец. от типа хора дето отварят шоколада, взимат си парченце, загъват го старателно и го прибират обратно. Не само, че не съм такава, но и не го разбирам. Как успява да сдържи цялата еуфория? Аз досега да съм отворила и чуждите подаръци.

*
« Отговор #466 -: Декември 13, 2020, 20:25:00 pm »
Тамън щях да питам Лято как обясняваш толкова ранна поява на подаръци. Аз като едно дете по душа, все още вярвам в Дядо Коледа и съответно вярата на Димана е непоклатима. Да видим колко време ще успея да я запазя.

26.09.2019
*
« Отговор #467 -: Декември 14, 2020, 06:22:26 am »
Яничка, 1 подарък с различна опаковка се оставя за Коледа. Другите си знае - от мама, от баба, от кръстниците и т.н. А и не само неговите стоят под елхата, моят и на баща му също се оставят там. Все още вярва и той, макар че миналата година имаше голяма драма. Госпожата в детската им казала на всички, че няма Дядо Коледа и, че всички деца били лоши и нямало да получат подаръци. Тя е силно религиозна и ѝ звъннах, за да ѝ кажа, че то и Бог няма, ма тя си вярва. Но пък ако има тя ще иде директно в ада заради това, че е разплакала 30 деца без причина! Той не беше посмял да ми каже дори какво е станало, друго дете беше споделило у дома и всички родители разпитахме децата си. Всички бяха с една версия - госпожата им го казала, след като ги събудила от следобеден сън и те били още в леглата си, тоест дори не са я ядосали с нещо. Дошла за втора смяна, събудила ги и им надрънкала колко са лоши и т.н. Ама тя беше голяма злобарка и Васил така или иначе не ѝ вярваше, че сме я хващали много пъти да ни лъже. Пенсионира се за щастие, но въпреки многото оплаквания я оставиха докрай. Иначе го бях подучила още в 1 група, че имаше много случаи на насилие в градините при най-малките, защото не могат да разкажат у дома. И винаги се казва, че децата са с голяма фантазия и нищо не е станало. Та го подучих ако госпожата го ощипе и той да щипе, ако о удари и той да удря. И тя един ден ми вика, че я ощипал. Ама пред него и той веднага каза "Мамо, нали ти така ми каза? Като ме ощипе и аз да щипя." Тя онемя от смелостта му и после през всички години с него по-малко се е занимавала. Но за другите деца родителите са разказвали, че са я виждали като си взимат децата как ги удря с лъжица, извива им ръцете и т.н. Оф, ядосах се като се сетих за нея. И при директорката сме ходили, ма тя веднага извади един мазен гласец и почна да обяснява колко обича децата, колко са добри и тя изобщо никога не би си позволила да им повиши тон. Ще видим с Криси какво ще е, дано попаднем след време на свестни госпожи които не си носят проблемите на работа и поддържат духа на Коледата през цялата година.

*
« Отговор #468 -: Декември 14, 2020, 08:47:43 am »
Абе всяко дете е различно.Моето голямото и до сега иска да играя с него.Може би аз исках да съм покрай нея и за това така се получи, но е на късно започна да се заиграва сама.

Ох Лято направо ми иде да ги набия такива учителки!И аз много се притеснявах и много говорих с Моника и много я разпитвам.Направо откачах.Слава богу нашите учителки са добри и в яслата и в градината и съм спокойна.Близначките в яслата ще са при същите лелки, но в градината ще са при други и пак ще мина през това мислене и проучване.

Иначе ние оставяме всичко под елхата на 24 срещу 25-ти.И сега дядо Коледа понеже има много работа забравя редовно част от подаръците и ги носи в едната баба и в другата баба и те идват или ние ходим там.И съответно е голяма еуфория и се отварят подаръци няколко дни и е голяма радост.А и бабите са много доволни като присъстват на разопаковането на подаръците им.

*
« Отговор #469 -: Декември 14, 2020, 09:02:55 am »
Ние ходим при свекърва ми веднъж, но реално мъжът ми има имен ден на Стефанов ден, Васил е на Василов, Коледа, Нова година и тя е родена в началото на януари. Толкова много гостувания ми идват много, а обикновено точно на празниците съм дежурен по готвене и нямам време да обикалям родата. Преди празниците се виждаме, подаряваме си по нещо. На имения ден на Васил те ни гостуват, а на рождения ден ние ходим.
За игренето сам - Васил не умее. Баща му го разлигави като малък все с някой от нас да е. Ако няма от неговите приятели наблизо дори в парка не се заиграва с други деца. Затова му викам на половинката сега едно трето, че Криси да си има другарче поне. Действително ние търчим по задачи постоянно и нямам приятелки с толкова малки деца, за да изгради Криси приятелство и да има с кой да се размотавам. Затова трябва да ѝ осигурим спешно братче или сестриче и да си растат заедно. Защото колкото и да е хубаво да имаш деца не може да бъдеш изцяло ангажиран с тях и всяка свободна минута да играеш на кукли или да буташ камиончета. А разликата между моите е голяма, докато Криси започне да се заиграва батко ѝ вече ще има други интереси - видеоигри и т.н. (не знам какво вълнува подрастващите днес). Той и сега не играе с играчки. Ползва топка, колело, скейт, тротинетка или разни бъгита, хеликоптери и т.н. с дистанционно, но нищо от това не е ок за игри в затворено пространство.
За детската градина на Криси ще видим, тук няма много избор и ако я приемат едва ли ще мога да имам претенции за учители. Дано се класира все пак.

*
« Отговор #470 -: Декември 14, 2020, 10:43:24 am »
Ох Стефанов ден.Племенника е Стефан и баща ми и той има имен ден.Аделина се оказа, че по Коледа имала имен ден(ти да видиш) и въобще е веселба голяма в нашето семейство!
При нас сме се разбрали, Бъдни вечер в къщи, Коледа в нашите, Стефанов ден в нашите, а НГ е според ситуацията.Тази година ще сме в къщи много ясно.
Въобще е едно лудо пазаруване на подаръци, не е истина.

Поне се надявам да се оттърва от рожденния ден на Моника на детски клуб, че това много го мразя.Да харесвам, че някой друг готви и сервира вместо мен, но детските клубчета за мен са такъв бацилник....

*
« Отговор #471 -: Декември 14, 2020, 10:51:01 am »
Според мен си е и до детето, не е само свикване. Симеон може да седне и 15 мин за гледа книжка сам примерно. Борис обаче по принуда се занимава сам. Вече харесва. Сега и мрънка вече.

Аз не съм ходила и 1 сек на ясла, градина или каквото и да е. Директно на училище, а брат ми на предучилищно. Майка е била в ужас, че ще попаднем на откачалка, която да ни тормози. Аз сега се притеснявам много за децата. Само в забавачницата съм на 100% сигурна в жената. Родена е да гледа деца.
*
« Отговор #472 -: Декември 14, 2020, 12:03:57 pm »
Павла, аз съм била на седмична детска градина. Мразех я и още я мразя. Може и да съм предала настроението си на Васил, но беше кошмарно да те заведат в понеделник и да те вземат чак в петък. Добре, че ги махнаха, защото никое дете не го заслужава.
Аз държа по празници те да сме си само ние и ходим в другите дни по гости. Някога мама беше готвач и на празниците беше все на работа, та аз бях все по гости, за да не празнувам сама. Сега гледам да компенсирам. Изобщо съм много обременена от миналото ми, но пък и в края на годината има много празници и не е нужно всеки от тях да е с цялата рода. Семейните са с нашето семейство, а личните с родата и приятелите. Макар че бих била доволна да се наглася малко повече и да изляза някъде, но по-скоро предпочитам ресторант пред гостуване. Обаче кувертите са убийствени, а тая година това е абсурдно и не подлежи дори на коментар. Някой ден като останем сами и децата празнуват със своето си семейство може и да вечеряме навън. Или поне да пораснат повече, че да не мрънкат без забавления за тях.

*
« Отговор #473 -: Декември 14, 2020, 13:03:32 pm »
Не ти е било лесно, Лято. Сега имаш своето пълно семейство и ще правиш както си искаш.
*
« Отговор #474 -: Декември 14, 2020, 13:50:50 pm »
Лято,все едно чета моят мъж Много е обременен от семейството си и техните драми,изневери ,разводи и любовни истории,но е страшно семеейно ориентиран ,именно заради това което е преживял.Като дойдох при него нямаше нито един гирлянд,не тачеше празниците,но вече знае питка за деня на християнското семейство,царевица на Андреев ден и т.н. и т.н.
Васил има желязна воля,аз не търпя толкова .
Тук лятото и въобще в топлото време много хора празнуват детски рожден ден в морската.С украси,балони,маса тип шведска и децата си играят ,много ми хареса .Детските клубове хич не ме кефят и мен.
При нас пети ден вали,три дни и в дъжда излизах,то все спираше,днес тръгнахме и заваля .Много гадно,поне да напълни язовирите.
*
« Отговор #475 -: Декември 14, 2020, 16:48:25 pm »
И тук вали и не сме излизали. Поне баткото украси елхата, аз сложих гирлянди, а Йоана се радваше да рита с крачета играчките като я приближа. Тази вечер ще вечеряме вече в хола, поизмъчихме се в кухнята, че живеем с родителите на мм. Вчера избрахме и поръчахме нов диван, в сряда ще го доставят.
Имаме доста празници като се започне от утре - рд на сина, имен ден, коледа, нг, имени дни йорданов, иванов и свършваме с моя рд през януари. Много подаръци ме чакат да приготвям.

*
« Отговор #476 -: Декември 15, 2020, 07:40:27 am »
Румито, честит рожден ден на детенцето, желая му здраве и безгрижно детство с много усмивки.
Ми то и аз не тача празниците, но гледам заради децата да украся и да им създам настроение. Но някак не наблягам на христянското, пос-коро на светското (подаръци, забавления). Спазвам трдициите, но ми идва между другото. Вчера украсихме най-накрая. Криси зяпа лампичките с интерес. Нучи се за няколко дни да зяпа телевизора и знае къде е и го търси ако не е включен. Почивните дни ѝ пускаха Маша и Мечока на новия телевизор в детската и сега само натам мята погледи като е будна. Все повече издържа будна и доволна. Снощи дори не вечеря нормално, изпи само 80-90мл мляко, но още спи. Обаче пустото изхождане я мъчи все още и много реве когато се напъва. Също така отказва и да яде в това време (обикновено се случва по време на хранене). Като добавим и повръщането става страшно понякога.
Мишето ако се включи за съвет ще съм благодарна. Четох, че при рефлукс се препоръчва по-ранно захранване (4 месец или 17-18 седмица от раждането), но при АБКМ трябва да е по-късно. Лекарката иска още януари (3 месеца) да започна плодово пюре, което няма да сторя. При доц. Маринова съм в края на януари и ще я питам какво да правя, а и Криси сама ще си покаже дали има готовност, но действително този рефлукс е доста притесняващ и измъчва детето. Вчера докато се хранеше така повърна, че десетина секунди не можеше да вдиша въздух. Мляко шурна от носа и от устата. Често се случва така и за щастие винаги се оказвам наблизо и реагирам. Ако захранването ще помогне да го преодолеем все повече се съгласявам да започна по-рано.

*
« Отговор #477 -: Декември 15, 2020, 08:59:18 am »
По спомен Мишето започна рано, оказа се, че Дари не е готова а и се засилиха коликите и тя я захрани по-късно, но нека и сама се включи да каже.Аз Моника с рефлукс я захраних на 6 месеца.Просто мисълта да реве от колики беше по-страшна от рефлукса в този момент, защото от рева щеше да го обостри рефлукса.А за три месеца и то с плодово....Няма да коментирам дори!

Аз спазвам традиции до някъде.Имайки впредвид шареното ни семейство гледам да не наблягам толкова на християнското, колкото на семейния празник, но разказвам на Моника за обичаите ни.Сега на Бъдни вечер всичко ще е постно, това е закон в къщи, на Коледа ще е капама надявам се направена от татко. Гледам в деня на християнското семейство да направя питка и на някой друг празник пак да имам каквото е нужно на масата.Традициите на мен ми носят принадлежност и спокойствие някак.Но това са си мои усещания.Едновременно с това на Байрамите сявекърва ми ни кани на гости и хапваме каквото е по традиция и се събираме.Ама и те са едни мюсюлмани, само за празниците :)

Ох, близначките имаха интерес към елхата 30 минути, след като установиха, че не я стигат я зарязаха.

И сега да ви разсмея.Вчера реших да ям все пак по някое време и си намазах филия с лютеница, направих си горещ шоколад и отивам към хола хем да гледам бебетата, хем да ям.По пътя двете ми се завряха в краката, изпуснах филията, която падна с лютеницата на долу.Омаза ме цялата, омаза пода, докато чистя и с една ръка държа двете госпожици надалеч, Аделина набара горещия шоколад и бързо го разля на пода.Та Габриела в лютеница, Аделина в горещ шоколад, а аз гладна!Преобличай, чисти, оправяй и накрая просто седнах на дивана и чаках моя мъж да се прибере, защото не си представях още едно такова приключение.

Румито, честит рожден ден на баткото.Да е много здрав и щастлив!
« Последна редакция: Декември 15, 2020, 09:30:44 am от magi_st »

*
« Отговор #478 -: Декември 15, 2020, 10:52:14 am »
Аз обичам създаването на семейни традиции, които са съчетани с общите. Никога не сме спазвали точно.
Обичам и семейните правила.

Лято, уверявам те, че на 3м с плод детето ще повръща дори повече от преди. Преди 5м за мен е немислимо захранването.

Маги, чудесно е било. На твое място също не бих повторила също.
Аз най мразя сама да си създавам работа. Примерно имаме филтър за водата с омекотител. Не знам защо пеших да видя дали не е за смяна. Развих го. Текна вода, Симеон се намокри, аз се намокрих и въобще... 1ч оправят щетите. От ей такива тъпотии най си се дразня.
« Отговор #479 -: Декември 15, 2020, 13:13:29 pm »
Руми, честит рожден ден на баткото. Много здраве, игри и усмивки.

Лято, първото захранване го започнах края на 4-ти месец. Беше по препоръка на гастрото, заради коликите, рефлукса и запека. Дари не я е боляло, когато ака, но пък и имаше запек. Беше 2 месеца само на клизми. За щастие, към 5-ти месец(още беше само на мляко), се оправи. И при захранването много внимавах със запичащите храни и не е имала и ден пропуск. Сега ака като новородено  :D Та, първият път се оказа, че Дари не е готова. Плачеше и наистина само за два дни проба, и се засилиха коликите. А бях забелязала, че като я боли много и повръща много повече. Отложих с месец и пробвах пак края на 5-ти. Еми съвсем друга работа беше. Хапваше с желание. Лошото е, че тя имаше силни колики до 7-ми навършен месец и при всяка нова храна, се засилваха. Но това просто трябваше да го израсте. Не искам да те отчайвам, но и рефлукса мина някъде по това време. Не се повлия от захранването, защото в началото ти даваш по малко. А по мои наблюдения след две напълно заместени хранения, започна подобрението. Даже не знам дали е от твърдата храна или просто и това израстна. Всъщност и рефлукса е по - зле при при захранване, защото започва да повръща по - гъсто и се дави повече. Така че, от моят опит поне, бих те посъветвала да не бързаш.

Маги, така съм всеки ден с това диване. Преди няколко дни от ставането, за общо 1:30 мин., счупи керамична чаша и се опита да яде дръжката, извади всички обувки от шкафа и всичко, както и тя, беше в пръст. Преоблякох я и докато мия чиниите, уж до мен, дръпна кабела на каната, събори я (добре че не беше с вряла вода), наводни ламината, а за нея да не говорим. Та, купона е по цял ден  :D

Аз успях с елхата, стабилна е на масата и стана доста добре. А тя, както на Маги близначките, като видя, че не я стига, се отказа и сега не я отразява.
« Последна редакция: Декември 15, 2020, 13:18:28 pm от Mihaela Viyacheva »