Съгласна съм с Павла.Като казвам хубава раница имам в предвид такава от която няма да те боли нищо след 10-15 минути носене, защото има такива дето след 5 минути всичко те боли, а ти имаш и проблеми.Та хубавите раници не са само за бебето, а и за мама.За мен са изключително удобни като си с второ дете, за излизане до магазина, бърза разходка в снега, за готвене дори ако щете, ако бебето е ревящо и има някакъв дерт.
Аз съм с Тула.За малки бебета над 4 месеца се препоръчва Тула Фри ту гроу, има и на Лени такива модели който растат с бебето и на Исара също.Аз съвсем наскоро продадох моята Тула ФТГ за 140 лв.Дори и да я вземеш втора ръка после може да я продадеш за почти същите пари ако е в много добро състояние, моята беше още в гаранция.Ергобейби в БГ е изключително скъпо дори втора ръка, ако е с всичките му документи.Иначе има в ОЛХ разни Ергобейбита без документи, но масово са реплика.Аз нямам нищо против репликите, само катарамите да са добри, че има случаи на отваряне на катарамите докато се носи детето, а това си е страшно.Моника съм я носила в реплика, тогава не знаех толкова много за раничките.