Павла, не ми пречи стерилизирането като процес, а стерилизатора ми се пречка. Няма си определено място и само го размятаме напред-назад из кухнята. Това го знаех, че ще е така още като бременна де, но се чудя колко ли ще продължи. Тъкмо му намерихме място, но всъщност това е мястото на елхата и като я подредя другата седмица пак ще го подмятаме постоянно. Та я тая връзка се зачудих вие докога и как сте процедирали или ще процедирате. Със сигурност няма да стерилизирам цяла година, но и няма да спра сега да го правя. С времето ще се развият естествено нещата.
Яничка, доколкото четох имало и някакви препарати за стерилизация, тоест при измиването. Не съм наясно с тях, но се чудех и те дали не са ми вариант по-натам. Иначе на стария ни стерилизатор в ушътването пишеше, че шишетата са стерилни само ако останат в машината и то до няколко часа. Затова не вадя от там. Но пък там не се изцеждат добре, постоянно има влага вътре и не зная това доколко е ОК, въпреки че точно тая вода е минала през висока температура и едва ли точно в нея би се зародил живот.
Маги, аз за малко бебе искам. Голямо няма да мога да нося в никакъв случай. По-скоро нещо до пролетта, за валежи и т.н., за да нося чадър ако отскачам до магазин, на детска консултация или като върнат децата в училище и трябва да взема баткото. Сега Криси е на 2 месеца, няма да я слагам веднага, а само се оглеждам за продукт и ако хвана някое коледно намаление. С Васил съм носила по същия начин - само първата зима. Лятото с количката, а той като поотрасна вече на всяко вдигане сецвах кръста и откарвах седмици с болки и дори на легло по няколко дни. Затова само за малко бебе, до 6-7 месеца макс (април, май месец).
Спрях да гладя на миналото пране, тоест досега веднъж само не съм я гладила.