0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #420 -: Декември 07, 2020, 19:05:22 pm »
Да, от тази гледна точка ви разбирам. Сигурно и на мен би ми се отщяло  :D
*
« Отговор #421 -: Декември 07, 2020, 20:01:27 pm »
А защо не оставите голямото да се оправя с малкото/малките, а вий да сръбвате вино в ъгъла на коридора?

26.09.2019
*
« Отговор #422 -: Декември 08, 2020, 01:02:38 am »
Защото моето голямо е още бебе и не знае, че малкото е чупливо. Само да заякне още Борис и ще ги оставя да се оправят. До тогава и Симеон ще е пораснал и ще успява да си контролира силата.
Другото е, че най-често излизам с колата. Пък и винце от 9-10 сутринта само в Испания пия. Там си е толкова естествено да удариш едно след кафето.

Въпрос на организация е. Дрехите ги приготвям от вечерта и то като на пожарникари. Само да ги няпъхам вътре. Имам арсенал от песни и няколко пръчки. А един път като излезем Сими става най-послушното дете на света, а Бобо първите 10 мин е като препариран. Лятото е чудесно, но зимата е гадна с всичките дрехи, обувки и студ.
*
« Отговор #423 -: Декември 08, 2020, 08:53:55 am »
Какви са ти пръчките?
Звучи като голяма забава тази процедура  :D
Днес тук вали много гадно,няма разходка ,ще ходим на нефролог наобед.
*
« Отговор #424 -: Декември 08, 2020, 10:12:43 am »
Леле, какъв купон си заформяте с това излизане :D
Аз винаги първо обличам мен си, за да не се изпотят у дома докато ме чакат. Така или иначе излизанията ни са редки заради онлайн обучението. Основно през почивните дни, но тогава таткото си поема Васил и двамата с колела до парка или на Витоша, а аз с малката се оправям лесно сама. Ако искарвам и двамата не е драма, Васил е голям и се оправя абсолютно сам, даже ми помага. Но като беше малък се е случвало да не излизаме заради него - то е бягане, тичане, събуване, преобличане. Като минат 2 часа в борби, гоненици, молби и заплахи накрая е станало време за сън и не излизаме. Днес ще идем на детска консултация, може би и тримата, а може и да оставя баткото сам у дома (поликлиниката е срещу нас, през булеварда). Ще видим дали ще иска да дойде. Мисля да заведа криси на гастро, тъй като повръщането пак се увеличи значително. На фонтан, през носа и устата. като се случи и тя спира да диша от това за секунди. Гледа ме с изцъклен поглед и сякаш крещи за помощ, а от нея не излиза и звук. Всичко трае не повече от 2-3 секунди, но се боя да я оставям сама в стаята за дълго и особено след хранене гледам да съм до нея докато заспи. След заспиване няма проблем, но щом е будна задължително се случва. Понякога повръща при смяната на памперса. Като я сложа на повивалника и още преди да започна събличането тя изригва с бистра течност през носа и устата. А след хранене има и мляко. Иначе расте, днес се мерих с и без нея и е 4,6 кг., но дори и да бъркам с малко все пак преди месец е била 3,6 кг май или 3,4.
Избирам си бюджетна раница и се колебая между тези двете, но приемам и други предложения. Може ли съвет? Аз не нося много и няма да нося бебето ежедневно. По-скоро за излизане до магазина или нещо набързо заради кръста и гърба ми. https://www.emag.bg/compare/DWKTQZBBM,D4PNGSBBM/
Вие докога стерилизирхте? Вчера четох, че някои здравни организации дори не препоръчват стерилизацията, а други настояват тя да бъде до 12 месеца на детето. На Васил стерилизирах до 4 месеца, тогава се осъзнах, че той така или иначе пъха всичко в устата си, защото от месец си е открил ръцете. С Криси мислех пак да го правя докато си открие ръцете, което още е далече във времето. Тя все още само спи и будува изключително рядко (за щастие с това повръщане).

*
« Отговор #425 -: Декември 08, 2020, 11:00:15 am »
На Сими стерилизирам до над 1г. Но Бобо все още го правя. Докато не остане 1-2 мляко ще го правя. Стерилизирането не е срещу баналните бактерии.
Също съм сигурна, че децата ми нямаха колики и защото до 3м винаги им правех АМ на точна температура и след всяко хранене стерилизирах. 

Слънце, обикновени пръчки. Едни от Париж си носим. Прави магии с тях и ги удря една в друга. Ката бяхме в Кипър го водихме на детски кът. Имаше каквото се сетиш. 
За 10 мин му омръзна и отиде с една пръчка да ръчка камъни и да ги хвърля в морето.

Лято, твоето момче е голямо. Аз като кажа да пази бебето и той ляга отгоре му или го натиска да не мърда.
« Отговор #426 -: Декември 08, 2020, 11:26:52 am »
Ххахахахахаха Павла, наистина ме разсмя с пазенето на Симеон.
Лято, точно такива размисли имах и аз, след като започна да слага всичко в устата, но с Павла говорихме тогава, че бактериите, които могат да се образуват от млякото, са различни и предвид това, че Дари много месеци имаше силни колики, е по - добре да продължа със стерилизирането. Та реално от днес вече реших да спра. Но до сега стерилизирах, нищо, че вече от два месеца има само едно мляко на ден.
« Последна редакция: Декември 08, 2020, 11:28:47 am от Mihaela Viyacheva »
*
« Отговор #427 -: Декември 08, 2020, 11:30:31 am »
Павла, в Испания можеш да пиеш вино в 10 сутинта най-вече защото не те е срам  :lol: То като на всички околни маси има винце, ко да праиш - да гледаш ли... хахахааха...

Аз на Дими стерилизирах до 3 месеца. Сега се чудих, чудих дали да си взимам стерилизатора от България и се отказах. Мисля да ползвам само стъклени бутилки, ако ми се наложи и то ще останат за стерилизиране само бибите на бутилките. Самите бутилки ще ги обливам с вряла вода, а бибите може да ги изварявам. Ама не смятам да е до повече от 3 месеца.
На Димана коликите бяха от антибиотика с който я захраниха, още преди да й дадем мляко. Затова бяха толкова ужасни. Но като спрях да изварявам вече се бях справила с тях.

26.09.2019
*
« Отговор #428 -: Декември 08, 2020, 11:39:19 am »
Павла, да, моето е голямо вече. Сутринта като Ви изчетох и оцених голямата разлика във възрастта им.
Не съм сигурна за коликите, температурата и стерилизацията. Кърмените бебета също имат колики, а при тях температурата на кърмата е перфектна. Не мога да коментирам стерилността на майчината гърда де. Криси я хранеха с някакво ново мляко, което още го няма на пазара. Не беше сухо, а беше готово и на дозички. Така приготвянето не изискваше точна температура, но коремчето ѝ още в болницата започна да я притеснява. Аз стерилизирам всички шишета наведнъж като се старая да не престояват повече от 5-6 часа в стерилизатора, тъй като от отварянето му стерилността се губи. Единствено сутрешното хранене е с шише, което е стерилизирано вечерта преди лягане. Но също както стерилизирам накуп така ги и мия. Преди измиване ги накисвам за десетина минути в разтвор с топла вода и препарат за бебешки съдове, а след това минавам с гъбичката/четката хубаво отвътре и отвън всяка част на шишето/биберона докато не започне да ми скърца между пръстите при изплакване. Когато спрях да стерилизирам на Васил той също нямаше колики вече, неговите минаха доста бързо, но бяха много силни. Все пак ще видя и Криси как ще се чувства преди да реша да откажа стерилизацията, но този въпрос ми дойде, след като с всички тия вещи и допълнителни шкафове специално за бебешките неща се оказа, че няма място за елхата. И си чудя къде да сложа всичко, за да ми е удобно и да несе чувствам като слон в стъкларски магазин.
Кажете за раницата, моля.

*
« Отговор #429 -: Декември 08, 2020, 11:56:11 am »
Аз също съм със стъклени. С 4 шишета изгледах и двамата.

Имат, но ако има и малък шанс да се облекчи, защо да не се стерилизира? Врялата вода е миене. Не убива нищо. На мен ми отнема около 2 сек да натисна едно копче. Защо да не го правя. Няма да ми падне пръста от това. Миенето е досадното, стерилизирането е лесната част.
При кърмените също има колики. Дори понякога са по-силни, защото бързо става заселването на червата с бактерии. Това е естествен и полезен процес. Точно затова и не трябва да се мие гърдата специално и тн. Нищо различно от поддържане на ежедневната хигиена.
*
« Отговор #430 -: Декември 08, 2020, 12:02:31 pm »
Тези раници умаляват много бързо, не мисля че ще ти вършат работа дълго време.Някъде към 7-8 месец ще ти натежат и трябва да ги сменяш.Не знам какви пари би отделила, но има групи продават по-стари и ползвани раници за около 120 лв.Иначе Криси е на 3 месеца нали?За сега е още само за слинг тя, някъде към 4-тия може да я сложиш в раничка, но определена раничка.За да и се подава главата над горната част на платката, да не се задуши.

За стерилизирането не мога да взема отношение аз, ама гладих само веднъж!

Сега каката гледам да се облече сама, че в старанието си да помогне с бебетата пречи.Много е добро детето, но наистина тия двете са голяма комбина.Мятат се, ревът, пълзят по пода полуоблечени.Ако обуя на Габи шърво обувките ги събува веднага, ако е на Ади тръгва да удря вратата и да крещи.Та гледам някак двете едновременно да оправям.И сега с всичките якета, шапки и дебели дрехи е ужас на ужасите.Лятото наистина е супер.А като излезем е готино.Ходят, радват се, пищят от кеф.Моника тича във всички посоки и подскача, абе идилия е, само да се доберем до на вън.А при нас аз с обличам последна, защото се изпотявам, само докато си помисля каква борба предстои.

*
« Отговор #431 -: Декември 08, 2020, 12:38:24 pm »
На мен главният ми проблем със стерилизирането е, че стерилизатора ми е в България при свеки. Което означава, че мога да поискам да ми бъде пратен едва след като родя. А на всичкото отгоре тя е в Гърция и нямам идея дали някой има ключ от апартамента. Та задълже първият месец няма да имам.
Освен това цялата ми кухня е плот от 2 кв.м. Просто нямам място за това чудо, четките и всичко.
А едно време като е нямало стерилизатори, не са ли стерилизирали в тенджера с вода? Защото аз котлон имам, имам и тенджери и няма да трябва да търся място за нещо ново в кухнята.

А като казахте за преседяването на шишетата, аз значи и за Дими не съм стерилизирала много, защото го правехме един път в денонощието и после бутилките седяха наредени в една табла на плота.

26.09.2019
*
« Отговор #432 -: Декември 08, 2020, 12:42:57 pm »
Не стерилизирам от третия месец,и тия шомполи за шишета са ми много неудобни,с гъбичка за чинии мия шишетата.
Сега и не гладя,само някои неща,които са намачкани и не ми харесва да ги гледам.Даже някои дрешки нейни съм прала с нашето пране.
*
« Отговор #433 -: Декември 08, 2020, 12:48:09 pm »
Павла, не ми пречи стерилизирането като процес, а стерилизатора ми се пречка. Няма си определено място и само го размятаме напред-назад из кухнята. Това го знаех, че ще е така още като бременна де, но се чудя колко ли ще продължи. Тъкмо му намерихме място, но всъщност това е мястото на елхата и като я подредя другата седмица пак ще го подмятаме постоянно. Та я тая връзка се зачудих вие докога и как сте процедирали или ще процедирате. Със сигурност няма да стерилизирам цяла година, но и няма да спра сега да го правя. С времето ще се развият естествено нещата.
Яничка, доколкото четох имало и някакви препарати за стерилизация, тоест при измиването. Не съм наясно с тях, но се чудех и те дали не са ми вариант по-натам. Иначе на стария ни стерилизатор в ушътването пишеше, че шишетата са стерилни само ако останат в машината и то до няколко часа. Затова не вадя от там. Но пък там не се изцеждат добре, постоянно има влага вътре и не зная това доколко е ОК, въпреки че точно тая вода е минала през висока температура и едва ли точно в нея би се зародил живот.
Маги, аз за малко бебе искам. Голямо няма да мога да нося в никакъв случай. По-скоро нещо до пролетта, за валежи и т.н., за да нося чадър ако отскачам до магазин, на детска консултация или като върнат децата в училище и трябва да взема баткото. Сега Криси е на 2 месеца, няма да я слагам веднага, а само се оглеждам за продукт и ако хвана някое коледно намаление. С Васил съм носила по същия начин - само първата зима. Лятото с количката, а той като поотрасна вече на всяко вдигане сецвах кръста и откарвах седмици с болки и дори на легло по няколко дни. Затова само за малко бебе, до 6-7 месеца макс (април, май месец).
Спрях да гладя на миналото пране, тоест досега веднъж само не съм я гладила.

*
« Отговор #434 -: Декември 08, 2020, 12:55:17 pm »
Лято,има пликчета за стерилизация на Медела и някаква куча марка видях в Емаг,има и таблетки за студена стерилизация.
*
« Отговор #435 -: Декември 08, 2020, 12:58:10 pm »
Ама тия таблетки сигурно са за миялна машина? Аз мия на ръка.

*
« Отговор #436 -: Декември 08, 2020, 13:01:10 pm »
Не са за машина, мисля че се слагат нещата в един съд и се слага таблетката.Те са да си ги вземеш ако си на почивка.

Значи, за да се сложи бебе в раничка, трябва да му е стабилна главата.Докато не я държи стабилно няма смисъл от това упражнение, опасно е за бебето.Сега тия не съм ги носила и не знам до колко добре разпределят тежестта, аз имам опит само със слинг и с Тула.
За мен слинга е нещо прекрасно и ако не беше това, че са две и че трябва да съм много бърза, щях и сега със слинг да нося.Просто много хубаво разпределя тежестта около тялото, обгръща самото тяло и не дава да се получат натоварвания само на определени места.В същото време дава огромна сигурност на бебето и носещия.

*
« Отговор #437 -: Декември 08, 2020, 13:32:06 pm »
Криси задържа главата добре и за по-продължително време. 10-15 минути носене на ръце без да придържам главата допълнително (с готовност, разбира се). Но пък като я сложа по корем все още се сърди и клюма бързо. Но аз казах, че не е за сега. Сега е рано при всички случаи. Просто се оглеждам за коледни оферти.

*
« Отговор #438 -: Декември 08, 2020, 14:22:40 pm »
Лято, огледай втора ръка хубава раница. По-добре е от малките модели.

Всеки сам си преценява. Аз правя всичко, което би намалило шанса да се случи нещо и което зависи до някаква степен от мен. Място винаги ще се намери. Ако трябваше да изварявам, не бих стерилизирала и за 1 ден обаче.
Гладя само защото мразя да са намачкани. Харесва ми да ги виждам изгладени. И чаршафите им гладя даже. Пера отделно.
*
« Отговор #439 -: Декември 08, 2020, 15:41:51 pm »
Васил започнах да го пера с нас едва след като навърши 3 годинки. Последното гладене ми отне над 7 часа и след 2 дни нямах сили да повторя упражнението, а и спешно ми трябваха дрешки и свалих директно от простора. 7 часа бяха, защото а да помогна на големия, да нахраня малката, да измия шишето, да сложа на големия да яде и само притичвах от стая в стая, а ютията държах между другото.
Аз идея нямам какво е хубава раница, освен по цената да преценявам - ако е скъпа е хубава, по друго няма какво да се ориентирам. Но и наистина няма да нося толкова много. Ако се наложи един-два пъти месечно ще е, тоест ще мога и без нея да мина. Затова търся бюджетен вариант, а не нещо кой знае какво. Дори и среден клас може да ми е много в тоя случай, тъй като ако не отворят нищо за децата, то няма и къде да излизам толкова. Разходките през почивните дни са целодневни и с количка заради багажа. Не смятам да бебенося постоянно, а само ако вали и се налага спешно излизане за кратък период (10-15 минути, за аптека, магазин или да взема баткото от училище ако ги пуснат да се върнат изобщо до март).