0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #400 -: Декември 04, 2020, 19:53:31 pm »
Какви ваксини? За децата ли- да следваме си календара. Тук си се ваксинират без проблем.
Ако е за короната- те сега внесоха за даване за разрешително. Може би нас ще ни задължат с мъжа ми, но децата няма да ваксинирам, ако имам избор. Да мине малко време първо. Ако имам избор и за себе си бих изчакала да видя ЮК, другата част в Европа и САЩ какво ще изнесат като данни след масова ваксинация. Тоест не бих се ваксинирала преди лятото.
*
« Отговор #401 -: Декември 04, 2020, 22:48:24 pm »
За короната питах,да.Струва ми се ,че при вас настроенията са За ваксината.
Кога заместихте хранене?
*
« Отговор #402 -: Декември 04, 2020, 23:35:38 pm »
Моето мнении е да изчакаме малко, но ако не можем да работим и пътуваме без, няма да има къде да отидем. Около 40% от французите са против. Няма да има задължителен характер и май ще е поне 2 пъти в годината ваксинирането.

На двамата около 8м заместих изцяло обяд. Те сами си го заместиха. Просто спряха да искат мляко. СЗ от скоро на Борис, а на Симеон около 11м. Вечеря към 1г и 1-2м на Симеон. На Борис давам да яде с нас на масата, но после и мляко. Закуска на никого не давам. Сими понякога яде сандвичи, но основно си иска все още млякото. Кога го и както реши. 
*
« Отговор #403 -: Декември 05, 2020, 00:27:19 am »
Мише, чесит първи рожден ден на Дари!  :balk_16:

*
« Отговор #404 -: Декември 05, 2020, 10:56:32 am »
Честит първи рожден ден на Дари!Да е много здрава и щастлива и да расте обичана и обградена с хубави хора!

Павла, и аз сега слушам за ваксината за Ковид.Много неизвестни има, и аз бих изчакала, да видя в ЮК какви данни ще изнесат.Гледах един професор тук, много добри въпроси зададе за ваксината, но отговор на тях няма, а и не вярвам някой може да даде към момента.

Първото хранене всяка по различно време си го замести.Ади по-дълго време искаше да суче на обед някъде към 8-9 месец спря, докато Габи отказа бързо сукането на обед някъде месец след въвеждането на храна.С Моника заместих много бързо, защото тя повръщаше ако суче след даване дори на 3 лъжички пюре.Така на 5-6 ядене и дадох цяло пюре и не и дадох да суче и готово, спря да повръща.

« Отговор #405 -: Декември 05, 2020, 12:44:50 pm »
Много ви благодаря за пожеланията, момичета ❤️🥰🥰
Качвам ви няколко снимчици 😁
Много добре изкарахме, Дари беше много щастлива и в еуфория, че получава толкова внимание 😄
Аз също заместих бързо първото хранене, защото тя си искаше повече пюре. Може би около 3 седмици след началото на захранването. Сега има заместени закуска, обяд и следобедна закуска и само вечерята и е от мляко, но скоро и него ще заместя.
« Последна редакция: Декември 05, 2020, 12:50:44 pm от Mihaela Viyacheva »
*
« Отговор #406 -: Декември 05, 2020, 16:02:24 pm »
Мише,страхотни сте!Дари е много голяма красавица  :D.
При Зо има две заместени хранения,просто отказва млякото ,а май не било ок толкова скоро Наобед пюре,следобед оризова каша с плодово пюре или само плодово пюре давам,редувам.Но си търси манджите,дори и при малко количество пюре отказва мляко.
Днес се подстригах най-сетне,фризьорката като ме видя с каква коса съм лошо й стана,никога не е било седем месеца да не се подстрижа,сега съм на дълго под рамото каре.Сестрата на мъжът ми я взе да се разхождат докато съм в салона,и една дама видяла че отвън има бебе в количка и почна да се възмущава как някой ще открадне бебето и ще го продаде в чужбина,а майката седнала да се стриже,ма как бе на такива се падали деца.Причерня ми,само й казах да не вика социалните,детето е с леля си.
*
« Отговор #407 -: Декември 05, 2020, 23:44:26 pm »
Татянче, извини ме, не съм прочела правилно, добре че Павла поясни.Абе, хора пишката надолу ли се слага в памперса или нагоре? Честит рожден ден на Дари- много сте готини, Мише. Слънце, сега с каква прическа си? Не им обръщай внимание на тези. Не й оставай длъжна (както и не си) но не си го слагай на сърцето. Все тая :)
*
« Отговор #408 -: Декември 06, 2020, 00:14:15 am »
Естествената позиция е надолу. Така, че надолу. Знам, че старата школа казва друго, но тя и забелва и прави други неща, които трябваше да са останали назад в миналото.

Мише, страхотни сте!

Слънце, какво ти пука. Зорито добре ли понесе да не те вижда?
2 заместена на 6м си е достатъчно според мен. Следвай си детето.

Аз осъзнах, че скоро ще пусна и Борис на забавачка. Милият нява да има адаптационен период, защото ще ходят на едно място със Симеон, а ще 2 сложно да взимам само единия. Почнах ш за това да се притеснявам.

Случвало ли ви се е да има парче месо до нокътя на палеца на крака? Борис има и ва двата крака. Не са нараснали нокти, а просто по един триъгълник месо, което се възпалява понякога. Песиатърката не вижда проблем, но за мен скоро ще има, защото ще го дразнят и чорапите, и обувките.
*
« Отговор #409 -: Декември 06, 2020, 07:05:20 am »
Лина, аз изобщо не съм я намествала пишката. Тя ако е изправена не можеш да я свалиш насила, а ако е мекичка си седи надолу. Реално ако е нагоре памперса ще пропусне или по-скоро ще излезе урина над него. Обаче тия момченца (поне моето) все надигат пишката като уринират. Е, на 7 вече му е останала само сутрешната ерекция, но като бебе на всяко пишкане еректираше. То затова май има и един лаф за ранния полов живот свързан с незнанието дали му се пикае в такива случаи. Мисълта ми е, че естествено трябва да стои надолу, но не е изключено да я намираш нагоре при преобуване заради ерекциите, които са чести при малките момченца.

*
« Отговор #410 -: Декември 06, 2020, 17:03:58 pm »
Да, значи правилно съм го правила. Аз не се бях замисляла много докато не бяхме на консултация и като видяха пишката така я нагласи сестрата( нагоре) и ми стана странно. Иначе, тамън като ви се похвалих, че е спряло очето пак тръгна та от днес сме на 3х2 торбекс в оче и носле , за 10 дни. Ако след това се появи пак ще взема среда за МБ по съвет на педиатърката. Въпреки че тя както каза, едва ли докато е толкова малък можем много да лавираме в лечението.
При Дани, ерекциите намаляха , Лято. 
Павла, кофти е че няма да има адаптационен период, но ритуала, че всяка сутрин са с Батко на някакво място е успокояващо за децата. Също малките се осъзнават бая по-бързо, защото постоянно искат да наваксат към големите. Трябва да се приспособят максимално бързо за да не са излишни. Еволюционна психология, ко да прайш.
*
« Отговор #411 -: Декември 07, 2020, 11:00:51 am »
Павла,мъжът ми ,сестра му и нейният син имат еднаква форма на краката.И тримата имат цепени пръсти от врастнали нокти,сега племенника му пак е с проблем с палеца,но само той има точно като месо на пръста.Като се възпали му слагат ихтиол,или някакъв антибиотичен крем,дано не е такъв случаят ви,че е много кофти.
Днес ставам в 10 часа и мъжът ми облякъл Зо с три ката дрехи и тръгвали на разходка,свалих половината дрехи и ги изпроводих.Хич не ме търси тя,количката й гледа само напред и не вижда кой я вози.
« Отговор #412 -: Декември 07, 2020, 11:53:27 am »
Мише честита първа годинка на Дария с малко закъснение :) :* да ви е жива и здрава, щастлива, усмихната и много да ви радва. Няма как да не отбележа, че и двете изглеждате повече от прекрасно ♥️♥️♥️
Относно ваксината на ковид аз за сега съм против... По натам може, но е доста нова и за сега ще пропусна ваксинирането ако не е задължително за дадена причина.
Поздрави на всички :)
*
« Отговор #413 -: Декември 07, 2020, 12:04:36 pm »
Слънцемое, как сте вие?Само минаваш на бегом веднъж на няколко месеца ти.

Аз вчера излизах с близначките и какатана дълга разходка.Взех много хубави чувалчета за количката и те спят в тях прекрасно.Само якенца по-дебели им обличам а и ръкавички на ръцете, че ги перят във всички посоки.Не ги пуснах да ходят, ама на тях им се спеше и гледах да отнесат, че да мога малко да се разтъпча.Това седене в къщи ме побърква, да си кажа.

Аз изкарах нещо преди 3 седмици.Не разбрах какво е наистина, всички лекари казват че е Ковид, но ми беше толкова зле, че не можах да отида за тест, когато бях по-добре отидох за бърз антигенен, но той показа - резултат, за ПСР нямаше вече смисъл и реших, че ще правя за анатитела, като мине време.Беше ми много зле главоболие и температура около 24-30 часа и само спане.Нямах сили да стана от леглото.Вдигнах се само за едно кърмене на Габи, че ревеше за мен и се дереше посред нощ и моя мъж беше пред нервна криза.

Та надявам се да разбера какво точно ми се случи към края на месеца.

*
« Отговор #414 -: Декември 07, 2020, 13:33:18 pm »
Маги,търпят ли ръкавички?Не ще и да чуе нашата.
Ние сме против ваксиниране .
Не мога вкъщи,полудявам,аз съм видна хаймана.
*
« Отговор #415 -: Декември 07, 2020, 14:09:27 pm »
Аз съм 100% за ваксините. Дори и за тази против ковид, НО за мен няма достатъчно данни и време. За тази на Оксфорд- нея не бих си сложила.

Маги, дано да си го изкарала.

Симеон не иска да сложи ръкавици. Борис не съм го пробвала, че май и той няма да иска.

« Отговор #416 -: Декември 07, 2020, 14:43:45 pm »
Благодаря, Слънце 😘 Дето казва Маги, пиши как сте, какво правите 😁
Дари за такъв нервак, учудващо, но търпи ръкавички. Само се дразни, че не може да хваща дребни неща с тях  :D Ние също няма да се ваксинираме с първите ваксини. За след това, не сме решили със сигурност.

Маги, било е много тежко и с 3 деца в къщи. Всички сте се побъркали. А защо седиш в къщи? Ние сме почти всеки ден на разходка. И аз се побърквам, ако не излизам.

Лина, да му минава бързо очето на Дани и е да е за последно вече.

Павла и аз мисля, че ще му е по - лесно на Борис като са двамата и бързо ще свикне.
*
« Отговор #417 -: Декември 07, 2020, 16:23:10 pm »
Седях, защото след като изкарах нещо като Корона си спазвам карантина, макар и да не ме следи РЗИ, Мерал си взе отпуска и така.То аз и не бях в състояние да гледам децата или себе си.

Ръкавиците им ги сложих като заспаха  :lol: иначе нямам шанс.

За излизането, разликата между едно и две е много голяма да ви кажа.С едно, особено първо дете, правиш изключително много неща, които с второ, а още повече с две, ще си спестиш!Аз имам и кака в къщи, защото градините не работят, та представете си сега как оличате две и крещите по третото да се облече.После решите голямото в това време малките са си събули чорапите и бягат из апартамента.Давате якето на голямото, хващате бебе №1 и му слагате яке, шал, шапка и обувки, през това време бебе №2 реве.Хващате бебе №2 и започвате същата процедура, то продължава да реве и най-вероятно №1 ревва и то, за да е съпричастно.Голямата през това време подскача като на пружина около вас и ви задава 12-0387286 въпроса в минута, а вие повтаряте, закопчай си якето, обуу си ботушите....Накрая като излезете, обикалят около блока пеша 20-25 минути и ревват че са изморени, на вас ви е студено, спи ви се, имате да готвите и решавате да се прибирате.

Общо взето така е у нас  :lol: Не се оплаквам да знаете, весело е.Просто се щадя.

*
« Отговор #418 -: Декември 07, 2020, 18:33:27 pm »
Не знам в България как е, но при нас пуснаха 7 групи, които ще подлежат на ваксиниране в началото. Няма да е задължително, но първо ще пуснат ваксини за тях. Всичко общо са над 10 милиона, но не помня точно колко над 10. Та тая ваксинация ще отнеме повече от година. Децата не са в тези групи. А за бременни ваксината е забранена.
Така че да си представим, че за момента ваксина няма.

26.09.2019
*
« Отговор #419 -: Декември 07, 2020, 18:48:08 pm »
Така погледнато наистина за много хора просто няма ваксина.
Те групите са горе долу еднакви така като гледам.
Няма контролни групи от бременни и деца при нито една от ваксините и затова няма да се прави на тези групи.

Ох, Маги. Весело е при теб.
При мен е подобо, но с едно по-малко.
Обличам едното, което се мятка като за екзорсист. Пускам го полуоблечен. Той пълзи и се опитва да ходи и да се пребие естествено. Обличам другото, което пита 1000000 въпроса. Почти съм готова с голямото и дообличам и малкото. Някъде в тази суматоха трябва и аз да се среша поне и да махна домашните дрехи.
Всеки опит за слагане на шапка е увенчан с неуспех. Малкото вече вика и плаче, защото е облечен и съм успяла да сложа якето. Голямото също е опаковано и решава, че ще ака. Точно излизаме и иска да полее и някое цвете в градината. Единственото, което аз искам е да се върна и да си налея вино.
След 5 мин е завалял дъжд и се прибираме след викане и пищене.
По- весело е като бързаме за някъде с колата.