0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #160 -: Ноември 05, 2020, 17:32:30 pm »
Аз нищо не съм въвеждали 5 дена.
Ще дам, но поне месец да мине.
Непоносимост е. Аз такива не ги зачитам. Ако обаче му създава дискомфорт и има нещо сериозно, няма да давам.

Браво на адаша. Те до около 4-5м си качват по около 1кг. Поне моите така бяха.

Аз нямам търпение Бобо са проходи. От 3м до прохождането ми е по-трудно, защото искам да правят разни неща, но трябва да си постоянно с тях. Симеон беше по-самостоятелен, а Борис, ако зависи от него и тротин2тка ще кара. Все към нея пълзи и се изправя. Постоянно намеря начин да падне.
« Отговор #161 -: Ноември 05, 2020, 17:36:36 pm »
Аз мислех че на кърма по малко се качва,ама нашия бузан ми доказа че не е така 😂😂
*
« Отговор #162 -: Ноември 05, 2020, 18:06:14 pm »
За урината аз с момче не можах да се справя с тия лепенки, найлони и сякви неща за бебе. Успях само от гърне. Веднага след сън го слагах като го държах на ръце и с пръсти насочвах струята да не излезе. Сега с мадамата май ще е по-трудно. В болница са му взимали като са пъхали пишката с шишенце, облепят с лепенки и всичко пъхат в памперса, ма това ми изглеждаше грубо и неудобно за детето.
Взех храната на Криси и се помотахме малко навън. намерих и витамин Д, но на джеймисън, но все пак ѝ взех. Скоро и той ще свърши май.

*
« Отговор #163 -: Ноември 05, 2020, 22:00:45 pm »
Голям филм ми е с тия лепенки,дано успея.
А днес питах за вода,казаха ми да почна да предлагам между храненията,ще взема Бебелан ,но колко често давате вие?Лесно ли се приучават децата,и как да разбера кога е жадна и кога гладна?Да не си пък залъгва глада с вода,че тогава съвсем няма да наддава.И няма белег от БЦЖ,ще изчакат до една годинка и ще ходим на манту.
*
« Отговор #164 -: Ноември 05, 2020, 22:33:39 pm »
Аз вода предлагам непосредствено след хранене, което не е мляко. Все пак има някакъв режим. Просто ако е близко да ядене, не давам вода. Симеон прави на 1г. Борис има с дни не секва, а има дни и по 300мл пие.
« Отговор #165 -: Ноември 06, 2020, 07:35:21 am »
Аз давам между храненията, защото като и е пълно коремчето не иска изобщо вода. Няма как да разбереш, предлагаш често и това е. Дари все още не е пропила като хората. Както казва Павла има дни, в които пие доста и други, в които не иска изобщо. Но сигурно го има и момента с нацелването.
*
« Отговор #166 -: Ноември 06, 2020, 08:58:40 am »
Васил пропи сам вода. Колкото и да давах не искаше. Винаги е имало шише с вода на масата и на 6 месеца сам посегна към него. Хареса му и сам си искаше след това. Никога не го е бъркал с храна. Само дето при него 6 месеца бяха в средата на пролетта (края на април ги навърши) и топлото време може да е изиграло роля. Предлагай, но не насилвай. Скоро ще ти подскаже кога е гладна и кога жадна. На лазещо бебе водата винаги съм слагала така, че само да стига до нея - ниско, например долния рафт на холната масичка.

*
« Отговор #167 -: Ноември 06, 2020, 10:42:16 am »
Добре сме, ще се оправим, благодаря че ни мислите!

Кърмените бебета качват много!Моника качваше по кило на месец и беше като Мишелин, всички и се радваха и искаха да я щипят :)

Аз като Павла сега захранвах джаста, праста.Виж с Моника три дни давам, после почивка от един ден.Сега хич не си го причинявах това.През ден нова храна, редувах алергична с лека такава и така.Реакции ми направиха към една млечна каша, но според мен реакцията е към някое Е вътре, защото като има направих кремче с мляко, нямаха реакция, а към кашата им ставаше червено покрай устата, грапаво и се оправяше след мазане с Фенистил.

Големи деца си имате, това е хубаво.Да растат!

*
« Отговор #168 -: Ноември 06, 2020, 10:46:30 am »
Аз вода съм предлагала само в случаите когато купя нова бутилка. Димана категорично отказваше вода почти до първата годинка. Изобщо не се приближаваше до бутилките. Пиеше си АМ и туй то. Изкупих всички бутилки на света, за да й привлека вниманието и не стана. Накрая се прибрахме в България за годинката й, и се видях с една позната. И докато говорим, Дими докопа бутилката на детето на познатата ми и започна да пие вода. Не можахме да й я вземем от ръцете и дълго време пи от нея. От този момент досега сама си иска вода и пие много. Вечер, ако не й е сложена бутилката в леглото, става страшно. И дори за 10 мин да мръднем от вкъщи, задължително сме с бутилка.

26.09.2019
*
« Отговор #169 -: Ноември 06, 2020, 15:41:49 pm »
Кратък отчет - Криси е вече голямо момиче. Тежи 3450 грама!!! На ръст не е пораснала особено, но и сестрата я беше страх да я опъне хубаво. Избери я 51 см, но тя е вероятно 53. по дрешките виждам, че още 6е събира в размер 50, но вече почва да омалява малко, тъй че засега се очертава да е ниска и дебела 😂😂😂

*
« Отговор #170 -: Ноември 08, 2020, 16:28:12 pm »
Лято,те в началото не ги опъват хубаво,браво на Криската,да си има запаси за зимата.  :D
Аз имам съмнения за зъби,Зорито от три дни издава едни бучащи звуци,не плаче,но не е като преди това ухилена .Не са постоянно,но на периоди,ака повече и се буди посред нощ с мрънкане и я взимам при нас.Купих биберон с пъпчици за никнещи зъби и постоянно го търси,а по принцип само като ще спи иска биба.Ще видим,пюрета яде доста,сякаш това е чакала.
Чудя се кога и дали да въвеждам оризовата каша,сега е яла основните зеленчуци,само тиквичка и грах не съм дала още.На обед изяжда бурканче от 125 гр и мляко после.
Педиатърката ми каза след като въведа зеленчука,да почна следобед оризова каша,като почне да я изяджа цялата да добавя плод към нея.Как го направихте вие?
*
« Отговор #171 -: Ноември 09, 2020, 07:54:42 am »
Нямам никакъв спомен как съм захранвала, а сега като му дойде времето ще е много трудно. Само помня, че с Васил имах таблица в ексел с храните и маркирах в зелено всичко, което съм давала без проблем. И доста смело захранвах. Сега заради АБКМ ще трябва да съм много внимателна, но ми е далечно още.
Маги, как са момичетата?
Вчера Васил празнува РД с децата от училище, доволен е много. Сега иска да си купува тъпан. Той преди свиреше на барабани, но винаги е обичал тъпана като музикален инструмент. Миналата година поръча на Дядо Коледа, но старецът донесе електронни барабабани, че са по-безшумни. Тая година пак това иска и ще си взима сам, че да си избере най-хубавия и подходящ за ръста си. А къде ще свири на него - никой не знае! С Криси втора вечер изкарваме на 9 часа сън без хранене. Буди се, но я взимам, давам бибата периодично като я изпусне и тя си спи.

*
« Отговор #172 -: Ноември 09, 2020, 09:14:32 am »
Слънчице, оризовата каша спокойно може да я въведеш когато ти решиш.Тя е безмлечна, безглутнова, аз захраних с нея.Но да ти кажа, че няма да я хареса чиста, аз първия път и дадох чиста, а после започнах да слагам вътре тиква, картоф и т.н.При теб ще е плод. Не бързай да заместваш хранения, малки сте още за две заместени такива.Изчакай и с граха, той надува, има люспа и дразни.Преди 7-мия месец някъде средата на 6-тия въведи глутена с просо например, гледай първо месо да дадеш заешко или пуешко.Постепенно да стават нещата, че коремчетата им са несъвършенни.
Лято, добре са момичетата, изчезнаха сополите.Габи е много нервна и ревлива, но тя изкарва кътници.И кучешките и са много надути, но няма още втори долни резци.
Вчера рових из апартамента и намерих един вакумиран плик с детски зимни дрехи.Лошо ми стана колко дрехор имаме в къщи.Поне имат якета и космонавти колкото искаш.

*
« Отговор #173 -: Ноември 09, 2020, 12:31:12 pm »
Маги, аз с Васил се бях презапасила с дрехи сякаш. И тогава се виждахме постоянно с хора и всеки подаряваше по нещо. Имаше неща, които никога не е обличал, защото или са ни го подарили в неподходящ размер или просто не сме стигали до там (ползват се основно дрешките най-отгоре и рядко подбирам какво обличам зимата, защото винаги отгоре е имал грейка/космонавт). Сега си викам, че няма да се прекалява, но добре че пак се понапълнихме (благодаря ти, за което). Криси връща често мляко, понякога памперса пропуска (тя се изхожда веднъж на ден, но мнооооого обилно и памперса не стига). Така се оказва, че я преобличам по 2-3 пъти на ден и всичко си ползваме. Обаче някак баткото съм го презапасила с дрехи. И аз тъй съм купила малко неща през септември, но като вадих зимните дрехи през октомври се оказа, че още пролетта съм го заредила с дрехи от намаленията и сега всичко виси на закачалките, а някои не се ползват от капризи. Надявам се вече, след като си има собствен гардероб и място под леглото да успявам да сортирам правилно дрехите и да не намирам повече такива "забравени". Освен ежедневните има дрехи за седмица в планина, нещо по-официално "за всеки случай", спортните екипи на съответния отбор по футбол и катерене... Бих могла да не го пера 2 седмици и пак да има какво да облече. В моя гардероб е друго, там има купища офис дрехи, които искат подходящите обувки, но аз не заменям маратонките за нищо на света и нося само 2-3 блузи с дънки. Само мъжа ми кара целогодишно с тениска и дънки и винаги има точно колкото му е нужно.

*
« Отговор #174 -: Ноември 09, 2020, 12:34:55 pm »
О, аз не се оплаквам.Те са две и се цапат, мажат, абе веселба е.И преобличам и аз ако са мокри, например.А и сега така ми отпадна купуване на нов космонавт, защото се оказа че съм взела преди да родя, ама кой да помни!!!!Намерила съм на промоция и съм взела, аз така пазарувам и после забравям.Е сега на Моника напазарувах на промоция блузи и клинове, ама тя нямаше наистина, много порасна тук това лято.

*
« Отговор #175 -: Ноември 09, 2020, 14:22:11 pm »
Слънце, аз каши никога не съм давала. Директно в зеленчуците ориз и подобни.
Има и готови брашна, ако все пак искаш да даваш каши. Така поне ги няма скритите захари и стабилизатори.

Аз съм добре в тази част с купуването. Всички други до 6м на двамата са 6кг. Пратих ги на една приятелка. Като да 1г са 5кг, ще ги пратя скоро. После нещата почти не стават, че има лекета и вече скъсано.
Виж, аз имам проблем с пижамите. Имам сигурно 40.
*
« Отговор #176 -: Ноември 09, 2020, 15:43:07 pm »
Благодаря за мненията!
Павла,имаш предвид за скрити захари в бананови,ябълкови и т.н. каши ли?Аз не мисля да давам май такива,а чиста оризова и към нея плода .Чета съставите на пюрето и примерно Хип,Гербер ,едни френски Бейби био са само зеленчук и вода,че дори и Слънчо които са пък супер евтини ,на ДМ не помня как бяха,но в Бебелан и нишесте има и още какво беше,не ги купувам тях. Взех една каша на Холе,само ориз е ,ама къде съм бляла,тя от шестия месец пише,иначе е без глутен,мога ли да я дам по-рано или да чакам.И отзад пише,че се приготвя с АМ,или първо трябва да е с вода?
*
« Отговор #177 -: Ноември 09, 2020, 16:13:36 pm »
Може да я дадеш, с какво ще я приготвиш ти решаваш.От човек работил в контрол на храните знам, че в пюретата има всичко друго но не и зеленчук.Картофите са обелки от кратофи и т.н. Плюса при мен беше, че си правих пюрета и с каката така действах, цяло лято правих пюрета после давах.Мисълта ми е, не се втелясвайте, давайте им да ядат, навсякъде има едно и също.

*
« Отговор #178 -: Ноември 09, 2020, 19:09:52 pm »
Тъпо,три пъти пробвах да правя пюрета,единия път остана по ножовете на нутрибулета,другия се изпече пащърнака на котлона,само картофа го докарах.
*
« Отговор #179 -: Ноември 09, 2020, 19:17:14 pm »
Слънце, Маги, аз не вярвам много много на това с оберките и тн. Има си контрол. Може да има и обелки, но другото е като това, че през комунизма работниците пикали в зеленчуковите консерви за СССР.
Сега на малките количества купувай щом така си решила. После й готви. Пюретата ги прав е сварени в малко вода.
Ей сега ще стане за кухня. Страхотно нещо е!