Да, това е главното - колко пъти заседават сега. Погледнах си мейла, и моят отговор е от 11.01., макар че изх. номер им е от 18.01. в самият мейл пише кога са го решили. По-скоро ще изчакам да мине заседанието през февруари, за да вляза поне за март или дори април. Така действително заповедта ще важи по-дълго. Тъкмо напролет се разбрахме с Тихомирова да се разберем и какви са нейните планове за отпуск, така че и моят да съвпадне с нейното отсъствия и след това да стартираме при възможност. А и цикълът не съм сигурна дали ми е редовен вече, че досега съм имала само 3 и все около предишната дължина. Преди на 25 дни, а сега веднъж на 30, веднъж на 28 и последно на 23, което значи, че и хормоните ми още не са в ритъм, че да избързвам.
Не знам дали правилно разбирам, но според Вас не бива да се забременява не 6 месеца, а 5 години поне след тази точно ваксина поради липса на данни? Ами ако ме сполети бедата да се разболея по време на бременност дали ще е по-добре? Пазенето си е пазене, но то няма как да продължи във вечна изолация. Дори сега най-малкото Васил ходи на училище, а на есен се надявам и Криси да бъде записана в ясла. Това са контакти, които също ме поставят в риск. А ако се стигне до лош развой, бременна на кислород по-добре ли ще е? И какво лекарства може да пие една бременна ако го изкара по-тежко? Говорих с прекарали го леко, те всички имат трайни оплаквания от високо кръвно, сърцебиене, задух вече 2 месеца след отрицателните си тестове. Мога ли да си позволя цяла бременност отново в страх и истерично пазене от хора? Не говорим за ваксина срещу нещо дето е съвсем безобидно и полуизчезнало. Не, има и нови щамове, а разпространението си е стабилно. Да очаквам, че в близката година и половина отново ще ми се размине е по-безотговорно според мен. А първите 3 месеца докато плацентата се оформи напълно, за да предпазва ембриончето от вируса ще ми се видят отново кошмарни. И не, не смятам, че ваксината 100% ще ме предпази, а че ще ми даде по-голяма възможност да премина леко през това. Все пак за пълното действие на която и да е ваксина е нужно и голям процент от хора да си я поставят, за да се придобие и стаден имунитет, а засега толкова желаещи няма, че аз да съм в безопасност.