Благодаря на всички за стиснатите палци.
Върнаха ми 2 - едно от ИКСИ, на което бяха направили лазерен хетчинг, и едното от инвитрото. Това от инвитрото изглеждаше много добре, по-добре от първото. Другото от ИКСИ са замразили. От документите разбрах, че само от ИКСИ може да се замразява. Ембриоложката ми разказа, че при оплождане инвитро другите 2 не се развили, защото яйцеклетките допуснали да влязат в тях повече от един сперматозоид. Имало нещо объркано в яйчниците, така ми го обясни. Използвах момента да питам за морфологията. Обясни ми, че такава скала с над/под 14% е стар метод и от 10 години използвали нов метод над 4% стриктни критерии по Крюгер. Каза, че 4% и над 4% е нормозооспермия и тя не вижда никакъв проблем в качеството. Доколкото знам има значение и броя, концентрацията, подвижността и т.н., и морфологията е относителна спрямо другите показатели. Но каквото и да е, ембриоложката отрече да има проблем при мъжа ми.
Обаче има един друг проблем, ако мога така да го нарека. Докторът отказва да ми изпише фраксипарин. 5 пъти питах, всеки път казва, че няма нужда. Първия път още при стимулацията - изсмя ми се и каза да не съм го изнервяла. Днес задочно чрез сестрата поисках рецепта, пак е казал, че нямам нужда. След пункцията, освен естрофем, Кринон и утрогестан имам изписан Натаспин всеки ден по 1 и това е. Отделно си пия Агапурин заради НК клетките, не знам доколко има някакъв ефект близък до аспирина.