Предния път, като правихме инвитро, ми обясниха, че в клиниката правят основно ИКСИ. Питах, защото ми дадоха да се подпиша на един протокол и се притесних, че ще платим повече при ИКСИ, вместо класическо инвитро. Но ми обясниха, че това е практиката. За щастие не беше много по-скъпо, а беше и само 1 я. Например на момичето, с което бяхме на пункцията сега, й казаха, че всичките й ще ги оплождат ИКСИ, защото са само 5, а те били с женски фактор.
Обадиха ми се, не е много добро положението. Аз също предполагах, че голямата бройка се дължи на няколко по-некачествени, още повече, че преди Овитрела хубавите бяха до 10 броя, другите по-малки.
Значи при обрабортката 2 яйцеклетки отпаднали, 3 са ги оплодили инвитро, останалите ИКСИ. И в крайна сметка успешно са се оплодили общо 5, от които 1 с класическо инвитро.
Лейди, изследвай си Б12. Ако е над горна граница може да разредиш приема. Например аз бях първоначално към долна граница. След около 4 месеца прием по 1000 мкг на ден бях над горна граница. Продължих с паузи - 1 месец не пия, 2 седмици пия, после 2 не пия и така. След още няколко месеца бях много над горна граница. Прочетох, че доц. Русев препоръчва прием 1 път седмично или 1 път на 3 дни, когато е над горна граница. Сега аз го приемам 1 път седмично, само Б12 1000 мкг, не пия други добавки, в които го има.